Blog: 10 meest gemaakte WordPress beginnersfouten

Als je een website bouwt, dan zijn er al heel veel punten om rekening mee te moeten houden. Om goed van start te gaan, hebben wij de 10 meest gemaakte Wordpress beginnersfouten verzameld.
Gepubliceerd op 8 augustus 2022
Wordpress Beginnersfouten

Abonnement via wordpress.com

Bij een nieuwe website via WordPress wil je natuurlijk het CMS van WordPress hebben. Veel beginners maken de fout om een WordPress abonnement via wordpress.com aan te schaffen én een abonnement via een hostingpartij. Dan wordt er dus dubbelop betaald en dat is zonde van het geld. Wij raden aan om enkel WordPress via de hostingpartij in te stellen.  

Wordpress Beginnersfouten-1

Te veel plugins

Te veel plugins maakt een website kwetsbaar. Het geeft hackers meer opties om gebruik van kwetsbare plugins te maken. Daarnaast kunnen er conflicten tussen plugins en thema ontstaan. Om risico’s te minimaliseren wordt aanbevolen om zo min mogelijk plugins te installeren. 

Wordpress Beginnersfouten-2

Geen ssl-certificaat

Ooit de melding gekregen dat de website niet beveiligd of onbetrouwbaar is? Grote kans dat je niet verder bent gegaan. Dit probleem is eenvoudig te voorkomen door een SSL-certificaat in te stellen. Dit kan via de hosting, maar de plugin Simple SSL doet ook vaak wonderen.

Hello world post verwijderen

Bij een nieuwe WordPress website staat vaak de standaard Hello World post gepubliceerd als blogbericht. Deze post is eenvoudig te via de berichten te verwijderen. 

Onvoldoende beveiliging

Indien je website onvoldoende is beveiligd, vergroot je het risico dat je wordt gehackt. Helaas gebeurt dit bij kleine én bij grote websites. Daarom is het belangrijk om de website goed te beveiligen. Quick wins zijn bijvoorbeeld 1) aantal inlogpogingen limiteren en 2) de standaard url wijzigen.

Geen seo plugin

Met een goede SEO plugin kan je de meta tags instellen. Zo kan je beïnvloeden hoe jouw pagina in Google wordt weergegeven. Daarnaast help je Google om te begrijpen waar jouw pagina over gaat. Dit helpt voor een betere vindbaarheid van jouw website.

Geen backups en updates uitvoeren

Als je een hele tijd niet naar de tandarts bent geweest, dan loop je het risico dat je in één keer een grote ‘onderhoudsbeurt’ moet doen. Dit is duurder dan wanneer je vaker heen gaat. Daarom is onderhoud van je website belangrijk. Vergeet dan vooral geen backups te maken! Daarnaast zijn backups handig voor als je website is gehackt. Je kan hiervoor een plugin gebruiken of dit automatisch via de hosting instellen. 

Standaard WordPress favicon

Herken jij de standaard favicon van WordPress? Deze staat standaard bij nieuwe WordPress websites ingesteld. Wanneer je dit dus niet voor jouw website aanpast, dan wordt de standaard favicon van WordPress getoond. Naast dat dit onprofessioneel overkomt, is het ook nog eens een gemiste kans!

Sitetitel niet wijzigen

Naast de standaard WordPress favicon is er ook voor iedere WordPress website een standaard titel. Voor SEO-doeleinden en professionaliteit is het belangrijk om de sitetitel te wijzigen naar de naam van jouw bedrijf. Wanneer je dit niet doet, blijft de standaard tekst staan.

Goedkoopste webhosting

Goedkoop is ook zeker met webhosting duurkoop. Met een trage website, dat er ook nog vaker uitligt, loop je omzet mis. Sitebezoekers hebben namelijk weinig geduld en gaan naar je concurrent toe. Daarnaast biedt goedkope hosting minder flexibiliteit en minder support. Wanneer je dus iets wil, de hosting eruit ligt of je wil overstappen, dan loop je extra risico.

Deel dit artikel

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit je aan bij de ondernemers die al een voorsprong hebben.

Ontvang gratis online marketingtips en -bronnen die rechtstreeks in je postvak worden bezorgd.

Uitgelichte blogs

10 tips bij linkbuilding

Linkbuilding is een cruciaal onderdeel van online marketing. Of je nu een kleine lokale onderneming hebt of een groot bedrijf, het is belangrijk om je website te promoten om meer bezoekers, klanten en verkopen te krijgen. In dit blog post gaan we dieper in op linkbuilding en geven we 10 tips om je linkbuilding-strategie te verbeteren.

Lees verder »

45 beste quotes voor onderrnemers

Wie houdt er nou niet op zijn tijd van inspiratie. Juist daarom hebben we hieronder 45 inspirerende quotes voor ondernemers verzameld en zelfs naar het Nederlands vertaald. Welke spreekt jou het meeste aan?

Lees verder »
Bloginspiratie - 3 netwerkstrategieen voor nieuw klanten

3 netwerkstrategieën om nieuwe klanten te vinden

Het vinden van nieuwe consumenten is van cruciaal belang voor het succes van uw onderneming als ondernemer. Maar waar moet je beginnen? Er zijn veel manieren waarop netwerken je kan helpen nieuwe klanten te vinden, maar het kan moeilijk zijn om te weten waar je moet beginnen. Hier zijn drie netwerkbenaderingen die je kunnen helpen bij het vinden van de juiste klanten voor je bedrijf.

Lees verder »

7 bewezen manieren om backlinks te werven

Bekijk de 7 bewezen manieren om backlinks te werven voor jouw bedrijf. Goede kwalitatieve backlinks zijn voor zoekmachines een indicatie dat jouw website betrouwbaar en goed is. Dit draagt bij aan een betere online vindbaarheid.

Lees verder »

Je doelgroep beter begrijpen? Denk als een etnograaf!

Met goede contentmarketing speel je in op de behoeften van je doelgroep. Je beantwoordt een prangende vraag, geeft je doelgroep een zetje in de juiste richting, of helpt hen een knoop door te hakken. Om dat voor elkaar te krijgen met content, moet je je doelgroep door en door kennen. Hoe je dat doet? Kijk de kunst af bij etnografen, de wetenschappers die zich met etnografie specialiseren in het doorgronden van groepen mensen.

Lees verder »

Ontvang binnen 24 uur een gratis kansen scan.