Blog: 3 netwerkstrategieën om nieuwe klanten te vinden

Het vinden van nieuwe consumenten is van cruciaal belang voor het succes van uw onderneming als ondernemer. Maar waar moet je beginnen? Er zijn veel manieren waarop netwerken je kan helpen nieuwe klanten te vinden, maar het kan moeilijk zijn om te weten waar je moet beginnen. Hier zijn drie netwerkbenaderingen die je kunnen helpen bij het vinden van de juiste klanten voor je bedrijf.
Gepubliceerd op 12 september 2022
Bloginspiratie - 3 netwerkstrategieen voor nieuw klanten

1 - De 9 woorden e-mail

E-mail outreach is een van de meest effectieve methoden om nieuwe consumenten aan te trekken. Maar, wat moet je in je bericht schrijven? Met deze 9-woorden formule, “Ik las jouw artikel en wilde contact met je opnemen,” houd het kort en krachtig. Deze openingsopmerking schept vanaf het begin een persoonlijke band en geeft je ook een goede plaats om een gesprek te beginnen dat kan leiden tot een langdurige zakenrelatie. Daarnaast zijn er natuurlijk nog veel meer manieren om een effectieve e-mail te schrijven.

2 - De droomklant e-mail

Een andere uitstekende strategie om nieuwe consumenten te vinden is door je ideale klanten te benaderen. Dit zijn de klanten met wie je echt wilt werken, degenen die een fantastische pasvorm zouden zijn voor jouw producten of diensten. Maak een lijst van jouw ideale klanten en contacteer hen via een persoonlijke e-mail. Leg uit waarom u denkt dat zij goed bij uw bedrijf zouden passen en bied aan alle vragen te beantwoorden die zij hebben als zij contact met u opnemen. U zult een aanzienlijk betere kans hebben om prospects te vinden die goed bij jouw bedrijf passen als u zich van meet af aan op jouw droomklanten richt.

Tip: Om de lijst van jouw ideale klant te maken vraag jezelf eerst af: Met wie wil ik samenwerken? Mocht ik de opdracht binnenhalen, hebben we genoeg resources om het uit te voeren? Wat zijn klanten die we absoluut niet willen binnen halen?

3 - De grote vis strategie

Tenslotte, wees niet bang om achter de grote vissen aan te gaan – de bedrijven die onbereikbaar lijken. Deze bedrijven lijken misschien buiten je bereik te liggen, maar het kan geen kwaad om het te proberen. Begin met het onderzoeken van het bedrijf en zijn specifieke eisen, en stuur ze dan een voorstel op maat waarin je aangeeft hoe je hen kunt helpen hun doelstellingen te bereiken. Soms wanneer je de zogenaamde grote vis volgt komen de kansen vanzelf, regelmatig geven ze zelf aan dat ze op zoek zijn naar een specifieke skill. Je zou zomaar een grote klant kunnen binnenhalen als je het probeert!

Conclusie

Als je op zoek bent naar klanten die bij jouw bedrijf passen, hoef je niet verder te zoeken dan netwerken. Het kan echter een uitdaging zijn om te begrijpen waar je moet beginnen. Wees niet bang! Gebruik deze drie strategieën – de 9-woord e-mail, de droomklant e-mail en de grote vis strategie – en voor je het weet heb je een toevloed van hoge kwaliteit klanten die perfect zijn voor je bedrijf.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit je aan bij de ondernemers die al een voorsprong hebben.

Ontvang gratis online marketingtips en -bronnen die rechtstreeks in je postvak worden bezorgd.

Uitgelichte blogs

10 tips bij linkbuilding

Linkbuilding is een cruciaal onderdeel van online marketing. Of je nu een kleine lokale onderneming hebt of een groot bedrijf, het is belangrijk om je website te promoten om meer bezoekers, klanten en verkopen te krijgen. In dit blog post gaan we dieper in op linkbuilding en geven we 10 tips om je linkbuilding-strategie te verbeteren.

Lees verder »

45 beste quotes voor onderrnemers

Wie houdt er nou niet op zijn tijd van inspiratie. Juist daarom hebben we hieronder 45 inspirerende quotes voor ondernemers verzameld en zelfs naar het Nederlands vertaald. Welke spreekt jou het meeste aan?

Lees verder »

7 bewezen manieren om backlinks te werven

Bekijk de 7 bewezen manieren om backlinks te werven voor jouw bedrijf. Goede kwalitatieve backlinks zijn voor zoekmachines een indicatie dat jouw website betrouwbaar en goed is. Dit draagt bij aan een betere online vindbaarheid.

Lees verder »

Je doelgroep beter begrijpen? Denk als een etnograaf!

Met goede contentmarketing speel je in op de behoeften van je doelgroep. Je beantwoordt een prangende vraag, geeft je doelgroep een zetje in de juiste richting, of helpt hen een knoop door te hakken. Om dat voor elkaar te krijgen met content, moet je je doelgroep door en door kennen. Hoe je dat doet? Kijk de kunst af bij etnografen, de wetenschappers die zich met etnografie specialiseren in het doorgronden van groepen mensen.

Lees verder »

Ontvang binnen 24 uur een gratis kansen scan.