Blog: 43 content creatie ideeën voor social media

Bekijk deze 43 content creatie ideeën voor social media en kom nooit meer zonder inspiratie te zitten. Ongeacht wat de doelgroep en diensten van je bedrijf is, deze ideeën kan je direct in de praktijk toepassen!
Gepubliceerd op 14 augustus 2022
BLOGBERICHT_ 43 CONTENT IDEEEN VOOR SOCIAL MEDIA

De 6 verschillende content creatie categorieën

Wat je doelgroep en diensten ook mogen zijn, deze 6 content creatie categorieën kan je direct inzetten!

◉ Educatie
◉ Kennisgeving
◉ Gemeenschap
◉ Promotioneel
◉ Klantgericht
◉ Vermakelijk

1. Educatie

Bij educatie kan je denken aan informatieve posts, waarbij processen en tips worden gedeeld. Ook is dit de ideale gelegenheid om experts van het bedrijf aan het woord te laten. Het wordt vaak onderschat hoe graag anderen (volgers) dit advies willen lezen. Daarnaast kunnen wijze lessen worden gedeeld. 

2. Kennisgeving

Welke milestones heeft het bedrijf onlangs behaald? Je volgers hebben vaak een hoge gunfactor en vinden het leuk om te zien dat het inderdaad goed met je bedrijf gaat. Daarnaast wil je je volgers regelmatig meenemen in de doelen en visie van het bedrijf. Zo blijven je volgers continu up-to-date, zullen ze eerder aan je denken bij kansen in hun omgeving en het is een mooi validatie moment om te kijken of je doelgroep je doelen en visie deelt. Kennisgeving posts kunnen ook gaan over leuke feiten over het bedrijf en een kijkje achter de schermen. Welke diensten biedt het bedrijf en wie zijn de gezichten achter het bedrijf?

3. Gemeenschap

Een binding aangaan met je volgers wordt door social media platforms extra gestimuleerd. Door vragen over een onderwerp te stellen of door advies te vragen, geef je volgers een extra motivatie om te reageren. En deze reacties zijn voor bijvoorbeeld Instagram een indicatie dat het een goed bericht is. Hoe meer groene vinkjes, te meer Instagram jouw bericht aan anderen laat zien. Daarnaast kan je Q&A’s starten, herkenbare verhalen delen en zelf reageren op posts om anderen te helpen. 

4. Promotioneel

Heb jij gave productfoto’s of video’s? Deel deze dan vooral! Content wil je natuurlijk op zoveel mogelijk plekken inzetten om zo het maximale uit ieder stukje content te halen. Ook werken tips & tricks of tutorials erg goed. Hier geldt het principe dat geven loont. De bedrijven die het zelf willen oppakken, doen dat toch wel. Dan kan je maar beter on-top-of-mind zijn wanneer ze wel op zoek naar een professionele partij zijn. Ook kan je je volgers belonen met giveaways, terug op voorraad tips en sneak peeks.

5. Klantgericht

Klantgerichte posts kunnen gaan over testimonials van klanten of posts over de behaalde resultaten. Ook vinden volgers vaak before en after foto’s leuk om te zien. De progressie kan ze inspireren om vervolgens voor jouw bedrijf te kiezen. Daarnaast kan je pijnpunten benadrukken. Deze pijnpunten kan je opvolgen met content over de benefits van jouw bedrijf om deze pijnpunten te doen verlichten. 

6. Vermakelijk

Om het rijtje af te sluiten, werken vermakelijke posts altijd goed. Hierbij kan je denken aan relevante quotes, leuke foto’s en interessante weetjes. Foto’s van vakanties en evenementen vinden anderen ook vaak leuk om te zien. Social media blijft natuurlijk een sociaal platform waar mensen op zitten om vermaakt te worden. Heb je bijzondere momenten meegemaakt? Deel deze dan!

Wat nu?

Met deze waardevolle content ideeën kan je direct aan de slag gaan. Je kan ze mixen of los inzetten als posts. Er zijn verschillende programma’s om professionele content te maken. Het is mogelijk om foto’s te bewerken met Photoshop. Het is ook mogelijk om posts via Adobe Illustrator te maken. Het duurt vaak alleen eventjes voordat je dit programma beheerst. Een makkelijkere programma dat ook nog eens in de cloud is, is Canva. Hiermee kan je waar dan ook online posts maken en bewerken. De gratis versie is in basis prima, maar kent ook zeker creatieve nadelen t.o.v. de pro versie. Wij zijn daarnaast fan van het gebruik van Figma. Hier ontwikkelen wij websites en posts mee. Het voordeel is dat je hierdoor alles overzichtelijk houdt en beter de huisstijl kan waarborgen. 

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit je aan bij de ondernemers die al een voorsprong hebben.

Ontvang gratis online marketingtips en -bronnen die rechtstreeks in je postvak worden bezorgd.

Uitgelichte blogs

10 tips bij linkbuilding

Linkbuilding is een cruciaal onderdeel van online marketing. Of je nu een kleine lokale onderneming hebt of een groot bedrijf, het is belangrijk om je website te promoten om meer bezoekers, klanten en verkopen te krijgen. In dit blog post gaan we dieper in op linkbuilding en geven we 10 tips om je linkbuilding-strategie te verbeteren.

Lees verder »

45 beste quotes voor onderrnemers

Wie houdt er nou niet op zijn tijd van inspiratie. Juist daarom hebben we hieronder 45 inspirerende quotes voor ondernemers verzameld en zelfs naar het Nederlands vertaald. Welke spreekt jou het meeste aan?

Lees verder »
Bloginspiratie - 3 netwerkstrategieen voor nieuw klanten

3 netwerkstrategieën om nieuwe klanten te vinden

Het vinden van nieuwe consumenten is van cruciaal belang voor het succes van uw onderneming als ondernemer. Maar waar moet je beginnen? Er zijn veel manieren waarop netwerken je kan helpen nieuwe klanten te vinden, maar het kan moeilijk zijn om te weten waar je moet beginnen. Hier zijn drie netwerkbenaderingen die je kunnen helpen bij het vinden van de juiste klanten voor je bedrijf.

Lees verder »

7 bewezen manieren om backlinks te werven

Bekijk de 7 bewezen manieren om backlinks te werven voor jouw bedrijf. Goede kwalitatieve backlinks zijn voor zoekmachines een indicatie dat jouw website betrouwbaar en goed is. Dit draagt bij aan een betere online vindbaarheid.

Lees verder »

Je doelgroep beter begrijpen? Denk als een etnograaf!

Met goede contentmarketing speel je in op de behoeften van je doelgroep. Je beantwoordt een prangende vraag, geeft je doelgroep een zetje in de juiste richting, of helpt hen een knoop door te hakken. Om dat voor elkaar te krijgen met content, moet je je doelgroep door en door kennen. Hoe je dat doet? Kijk de kunst af bij etnografen, de wetenschappers die zich met etnografie specialiseren in het doorgronden van groepen mensen.

Lees verder »

Ontvang binnen 24 uur een gratis kansen scan.