Blog: 7 bewezen manieren om backlinks te werven

Bekijk de 7 bewezen manieren om backlinks te werven voor jouw bedrijf. Goede kwalitatieve backlinks zijn voor zoekmachines een indicatie dat jouw website betrouwbaar en goed is. Dit draagt bij aan een betere online vindbaarheid.
Gepubliceerd op 28 augustus 2022

Backlinks zorgen voor een betere online vindbaarheid

Linkbuilding is een bekende marketingstrategie. Dankzij een goed doordachte linkbuilding strategie worden je landingspagina’s beter gevonden. Een onderdeel van linkbuilding is het verkrijgen van backlinks. Bij een backlink wordt er een link van een externe website naar jouw website verwezen. De verkregen backlinks zijn voor zoekmachines een indicatie dat jouw website van kwaliteit is en hebben dus een positieve invloed! Mits je het goed aanpakt natuurlijk..

Pas deze 7 Backlink strategieën direct toe

Verkrijg kwalitatieve backlinks naar jouw webpagina’s via deze 7 strategieën die écht werken. Deze eenvoudige backlink strategieën kunnen jouw verkeer doen kantelen, of genoeg links bouwen om jouw website rankings te doen stijgen. 

1. Vind gastblog kansen

Vind gastblog kansen en vraag of je een gastblog op een andere (hoogwaardige) website mag schrijven. Je bouwt dan voor je zelf erg veel ervaring op voor je eigen onderneming. Je kan je daarnaast ook heel erg laten zien bij andere grotere bedrijven hoe goed je bent in het werk wat je doet en wat voor werk je dan verricht.

2. Partnerlinks

Vraag je partners, distributeurs of leveranciers om een linkje als ‘partner’ te krijgen. Hierdoor ben je met je eigen onderneming te zien op hun website. Daarmee vergroot je ook het bereik van je onderneming, omdat andere ondernemingen zien wat voor werk je geleverd heeft bij jouw partners.

3. Externe sites

Vraag om een linkje waar je bedrijf al wordt genoemd. Door je aan te melden bij Google Alert ontvang je direct hierover een melding! Externe sites worden gebruikt om links of inhoud weer te geven die eigenlijk geen deel uitmaakt van de site. Deze links zijn geen eigendom van of worden niet beheerd door jouw organisatie, maar worden gedeeld over meerdere websites en domeinen. Om deze externe sites via jouw domein te kunnen “leveren”, moeten ze als extra domeinen worden toegevoegd. Met Google Alert wordt dat aangegeven. Als je een account aanmaakt kun je ook zien wanneer jouw bedrijf genoemd wordt.

4. Derden

Maak gebruik van merken, influencers of affiliatepartners om je producten of diensten te delen. Doormiddel om je product of dienst gratis te geven voor een promotie en een goed woordje van een influencer over je onderneming vergroot je het bereik van je eigen onderneming erg mee.

5. Publiceer origineel onderzoek

Publiceer origineel onderzoek waar andere websites en bedrijven jouw onderzoek als bronvermelding willen gebruiken. Je verzamelt veel informatie over een bepaald onderwerp hier maak je dan een mooi, informatief en professioneel onderzoek van. Mensen zien deze informatie en willen het ook gebruiken om dat het goed is en veel tijd kost. Dit kunnen ze dan alleen doen als ze jouw website vermeldingen en daardoor vergoten ze jouw bereik.

6. Publiceer stapsgewijze handleidingen

Publiceer stapsgewijze handleidingen waar anderen heel veel aan zullen hebben en naar zullen refereren. Hierdoor is jouw website makkelijker te gebruiken voor bezoekers. Zorg voor een stap-voor-stap handleidingen om het jouw bezoekers gemakkelijker te maken jouw website te gebruiken. Zorg ervoor dat elke pagina een oproep tot actie bevat, zodat zij worden aangemoedigd tot interactie met jouw site. Het doel is ook om van bezoekers klanten te maken. Daarbij helpt deze strategie heel erg!

7. Gebroken links

Zoek naar gebroken links op andere websites en stel voor om het linkje te vervangen met een landingspagina van jouw bedrijf. Als je een gebroken link op een andere website vindt, stel dan voor deze te vervangen door de landingspagina van jouw bedrijf. Zorg ervoor dat je deze gouden kans benut om nieuwe leads te werven en jouw naamsbekendheid te vergroten.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit je aan bij de ondernemers die al een voorsprong hebben.

Ontvang gratis online marketingtips en -bronnen die rechtstreeks in je postvak worden bezorgd.

Uitgelichte blogs

10 tips bij linkbuilding

Linkbuilding is een cruciaal onderdeel van online marketing. Of je nu een kleine lokale onderneming hebt of een groot bedrijf, het is belangrijk om je website te promoten om meer bezoekers, klanten en verkopen te krijgen. In dit blog post gaan we dieper in op linkbuilding en geven we 10 tips om je linkbuilding-strategie te verbeteren.

Lees verder »

45 beste quotes voor onderrnemers

Wie houdt er nou niet op zijn tijd van inspiratie. Juist daarom hebben we hieronder 45 inspirerende quotes voor ondernemers verzameld en zelfs naar het Nederlands vertaald. Welke spreekt jou het meeste aan?

Lees verder »
Bloginspiratie - 3 netwerkstrategieen voor nieuw klanten

3 netwerkstrategieën om nieuwe klanten te vinden

Het vinden van nieuwe consumenten is van cruciaal belang voor het succes van uw onderneming als ondernemer. Maar waar moet je beginnen? Er zijn veel manieren waarop netwerken je kan helpen nieuwe klanten te vinden, maar het kan moeilijk zijn om te weten waar je moet beginnen. Hier zijn drie netwerkbenaderingen die je kunnen helpen bij het vinden van de juiste klanten voor je bedrijf.

Lees verder »

Je doelgroep beter begrijpen? Denk als een etnograaf!

Met goede contentmarketing speel je in op de behoeften van je doelgroep. Je beantwoordt een prangende vraag, geeft je doelgroep een zetje in de juiste richting, of helpt hen een knoop door te hakken. Om dat voor elkaar te krijgen met content, moet je je doelgroep door en door kennen. Hoe je dat doet? Kijk de kunst af bij etnografen, de wetenschappers die zich met etnografie specialiseren in het doorgronden van groepen mensen.

Lees verder »

Ontvang binnen 24 uur een gratis kansen scan.