Blog: 8 praktische tips van de best betaalde copywriters

Naast een mooie post of landingspagina is het ook belangrijk dat de boodschap duidelijk is. En daar zorgt copywriting voor. Als de tekst niet doeltreffend genoeg is, dan zal de persoon naar de concurrent gaan. Hieronder vind je 8 praktische tips die de best betaalde copywriters uitvoeren. En jij nu ook direct voor jouw bedrijf kan doen!
Gepubliceerd op 5 juli 2022
Blogbericht - 8 tips voor betere copywriting

Tip 1: Klant avatar

Kort samengevat is een klant avatar een profiel van een personage dat jouw ideale klant vertegenwoordigt. Het maken van zo’n personificatie is de sleutel tot succesvolle copywriting. Bedenk dus voordat je gaat schrijven wie jouw ideale klant is. Dat maakt de teksten gerichter en daardoor ook doeltreffender.

Tip 2: Unique Selling point

Wat is jouw onderscheidende kenmerk waarmee jij jouw klant kan overtuigen? Heb je meerdere USP’s of is een UBR (Unique Buying Reasons) in dit geval belangrijker? Schrijf ze op!

Blogbericht - 8 tips voor betere copywriting 2

Tip 3: Benadruk pijnpunt

Ken jij de pijnpunten van jouw doelgroep al? Nog niet? Identificeer, begrijp en benadruk dan de pijnpunten van jouw doelgroep. 

Blogbericht - 8 tips voor betere copywriting 3

Tip 4: Bied een oplossing

Jouw doelgroep wil graag verlost worden van het pijnpunt dat jij hebt benadrukt. Dat is gelijk een mooi moment om een oplossing aan te bieden. Laat dat nou net toevallig een oplossing zijn dat jouw bedrijf aanbiedt.

Tip 5: Benefits

Identificeer alle features, maar begrijp de benefits en benadruk deze. Zo speel je meer in op de verbeelding en is de kans dat ze klant worden groter.

Blogbericht - 8 tips voor betere copywriting 5

Tip 6: Killer hook

Bedenk een killer hook om direct de aandacht te grijpen. Het is vaak een teaser, een voorbeeld of een aandachttrekkende titel.

Blogbericht - 8 tips voor betere copywriting 6

Tip 7: User-generated content

Gebruik user-generated content en laat je klanten aan het woord op jouw website. Naast dat dit voor social proof belangrijk is, denkt de klant vaak hetzelfde als de rest van jouw doelgroep. Hierdoor wordt dezelfde taal gesproken en worden precies de dingen belicht die voor jouw doelgroep belangrijk zijn.

Blogbericht - 8 tips voor betere copywriting 7

Tip 8: Actie

Tijd voor actie! Geef je doelgroep een reden om direct te handelen.

Blogbericht - 8 tips voor betere copywriting 8

Ontvang gratis copyright werkblad

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelichte blogs

10 tips bij linkbuilding

Linkbuilding is een cruciaal onderdeel van online marketing. Of je nu een kleine lokale onderneming hebt of een groot bedrijf, het is belangrijk om je website te promoten om meer bezoekers, klanten en verkopen te krijgen. In dit blog post gaan we dieper in op linkbuilding en geven we 10 tips om je linkbuilding-strategie te verbeteren.

Lees verder »

45 beste quotes voor onderrnemers

Wie houdt er nou niet op zijn tijd van inspiratie. Juist daarom hebben we hieronder 45 inspirerende quotes voor ondernemers verzameld en zelfs naar het Nederlands vertaald. Welke spreekt jou het meeste aan?

Lees verder »
Bloginspiratie - 3 netwerkstrategieen voor nieuw klanten

3 netwerkstrategieën om nieuwe klanten te vinden

Het vinden van nieuwe consumenten is van cruciaal belang voor het succes van uw onderneming als ondernemer. Maar waar moet je beginnen? Er zijn veel manieren waarop netwerken je kan helpen nieuwe klanten te vinden, maar het kan moeilijk zijn om te weten waar je moet beginnen. Hier zijn drie netwerkbenaderingen die je kunnen helpen bij het vinden van de juiste klanten voor je bedrijf.

Lees verder »

7 bewezen manieren om backlinks te werven

Bekijk de 7 bewezen manieren om backlinks te werven voor jouw bedrijf. Goede kwalitatieve backlinks zijn voor zoekmachines een indicatie dat jouw website betrouwbaar en goed is. Dit draagt bij aan een betere online vindbaarheid.

Lees verder »

Je doelgroep beter begrijpen? Denk als een etnograaf!

Met goede contentmarketing speel je in op de behoeften van je doelgroep. Je beantwoordt een prangende vraag, geeft je doelgroep een zetje in de juiste richting, of helpt hen een knoop door te hakken. Om dat voor elkaar te krijgen met content, moet je je doelgroep door en door kennen. Hoe je dat doet? Kijk de kunst af bij etnografen, de wetenschappers die zich met etnografie specialiseren in het doorgronden van groepen mensen.

Lees verder »

Ontvang binnen 24 uur een gratis kansen scan.