Innovatief woningplatform Cribb voor makelaars

Cribb, voorheen bekend als Cirkl, is speciaal ontwikkeld voor makelaars die hun opdrachtgevers extra diensten willen bieden in hun zoektocht naar een nieuwe woning. Namens jouw makelaarskantoor geef je je zoekers exclusief toegang tot woningaanbod.

Blog gepubliceerd op 27 januari 2022

De woningmarkt in beweging

Op dit moment is het geen verrassing dat we momenteel in een verkopersmarkt zitten. Er is namelijk veel meer vraag dan aanbod. De waardes van woningen blijven stijgen, waardoor huiseigenaren graag hun kansen afwachten. De huiseigenaren die wel willen verkopen, lopen tegen het aanbodprobleem aan. Er is al weinig aanbod en het gebeurt regelmatig dat woningen al verkocht zijn voordat ze op Funda staan.  Daardoor wachten de huiseigenaren die willen verkopen met de verkoop totdat ze iets nieuws hebben aangekocht. Zo ontstaat er een situatie dat iedereen aan het wachten is. En dit is precies waar Cribb op focust! Met hun innovatieve platform kunnen mogelijke verkopers hun woning alvast aanbieden om zo ook toegang tot de woningen van andere mogelijke verkopers te krijgen. Zo wordt zichtbaar welke woningen er mogelijk binnenkort nog meer op de markt komen

Cribb ontwikkeld voor makelaars

Met Cribb kunnen makelaarskantoren de passieve zoekers overtuigen om actiever te worden. De voorwaarde is wel dat deze zoekers ook hun woning exclusief via Cribb aanbieden. Zo heb je als makelaar in één keer een aankoop-en verkoopopdracht. Met een gratis Cribb PRO-account krijg je alle nodige middelen.

Prijzen van Cribb

Het aanmelden voor een pro-account als makelaarskantoor is gratis. Ook het aanmelden van zoekers is gratis. Het businessmodel van Cribb is gebaseerd op een succes fee. Zodra een zoeker een woning via Cribb aankoopt, dan ontvangt het makelaarskantoor de courtage van de aankoopopdracht. Cribb verdient er in dit geval een eenmalig succes fee van €495 op. De voorwaarde is dus wel dat de aankoper bij Cribb is aangemeld. Deze aankoper heeft op zijn beurt ook zijn woning binnen Cribb exclusief in de aanbieding. Cribb rekent niets als iemand zijn woning verkoopt.

Heeft de zoeker een woning buiten Cribb gevonden?

Zodra de zoeker een woning via bijvoorbeeld Funda heeft aangekocht, dan is er geen sprake van een succes fee. Als de woning via Cribb wordt verkocht, dan betaalt de verkoper niks. In alle gevallen betaalt de koper van een huis binnen Cribb zijn succes fee. 

Via Cribb aangekocht, maar liever de woning alsnog op Funda plaatsen?

De zoeker heeft een woning op Cribb gevonden en aangekocht. Gefeliciteerd met de succesvolle zoekopdracht! De spelregel is wel dat de woning van de aankoopklant ook officieel bij Cribb wordt aangeboden. Nu kan het zijn dat je twijfelt of dit de juiste verkoopstrategie voor de woning is. In dit geval is het ook mogelijk om de verkoopexclusiviteit af te kopen. Je betaalt dan de exit-fee die even hoog is als de succes fee van €495.

Als makelaar Cribb effectief inzetten

Alsnog een OTD tekenen

Als makelaar kom je in contact met iemand die in de nabije toekomst wil verhuizen, maar eerst nog wacht op meer aanbod. De kans is daardoor klein dat diegene al gelijk een OTD zal tekenen voor een aankoop- of verkoopopdracht. Wel bestaat het risico dat jouw makelaarskantoor op de achtergrond raakt en dat de persoon over een jaar een OTD bij een ander makelaarskantoor tekent. Gemiste kans! In zulke situaties is het mogelijk om Cribb als extra troef in te zetten. Voor personen die op meer aanbod wachten, kan je met jouw makelaarskantoor alvast de optie bieden om tussen het ‘onzichtbare’ (toekomstige) aanbod rond te kijken. En dat in ruil voor een vroegtijdige OTD. 

Snellere doorstroom met jouw aankoopopdrachtgevers

Waarschijnlijk ontvang je continu aanvragen voor aankoopopdrachten, maar kan je niet helpen vanwege het aanbodprobleem. Of je hebt al een tijd lang een bestand van aankoopopdrachtgevers die nog steeds niks hebben kunnen aankopen. Juist dan is het interessant om de personen aan Cribb te koppelen. De kans op de juiste woningmatch neemt toe, waardoor een snellere doorstroom wordt verwacht én je hun woning mag verkopen.

Meer informatie vind je op Cribb of laat je informeren door één van onze Digitopartners.

Ontvang binnen 24 uur een gratis kansen scan.