De beste content Marketing voor jouw bedrijf

Content marketing is niet meer weg te denken. Vertel het juiste verhaal gericht op jouw doelgroep en bereik een groter online succes.  Wat is jouw doel met content marketing?

Wil je geheel worden ontzorgd, bepaalde onderdelen van content marketing uitbesteden of deskundig advies inwinnen? Dan zijn we graag jouw Digitopartner om jouw content-marketing naar een hoger niveau te brengen.

Van onbekende naar ambassadeur

Dankzij content marketing is het mogelijk om van potentiële klanten (de Kevin’s) die jouw bedrijf nog niet kennen, trouwe klanten te maken. Wij kunnen achterhalen waar jouw potentiële klanten op zoeken en zorgen dat jullie op het juiste moment zichtbaar zijn.

We bieden via content marketing Kevin met jullie bedrijf in contact en te laten hem kennis maken met jullie bedrijf. Dit contactmoment willen we omzetten naar een aanvraag of zelfs direct een opdracht. Vervolgens weten we zeker dat jullie Kevin tot een enthousiaste ambassadeur kunnen maken. En als jullie ook hulp in deze fase willen, dan helpen we jullie graag.

Werkwijze bij het volledig uitbesteden van content marketing

Stap 1: Doelstellingen en strategie bepalen

Voordat we beginnen met creëren van jullie content, is het essentieel om jullie doelstellingen en een strategie te bepalen. Budget-afhankelijk kunnen we een informele strategie opzetten of een volledig strategierapport samenstellen.

Stap 2: doelgroep identificatie

De tweede stap is het identificeren van jullie doelgroep. Wat zijn hun interesses? Welke mediakanalen gebruiken zij? Via (betaalde) software doen we een onderzoek om achter benodigde informatie te komen om doelgroepgerichte content te creëren.

Stap 3: Pakkende content

Vervolgens gaan onze content creators aan de slag met het creëren van informatieve, pakkende en visuele content (afgestemd op de gekozen strategie).Zo kan het doel zijn om content grafisch pakkend te maken zodat de Kevin’s worden aanmoedigt om op een post klikken.

Stap 4: content planning

Na het vormen en schrijven van content maken wij een planning voor het uploaden hiervan. Dit wordt zo veel mogelijk geautomatiseerd waar mogelijk. 

Stap 5: Testen en optimaliseren

Het is van cruciaal belang te testen of content effectief aanslaat, zodat vervolgens resultaten kunnen worden geoptimaliseerd. Door middel van statistieken analyseren wij data om zo bij te sturen waar nodig.

Inzicht en transparantie

Afgelopen jaren hebben we met Digitopa een web-app gebouwd die speciaal ontwikkeld is voor klanten van Digitopa. Deze web-app is ook als op beschikbaar. Wij geven om de relatie en doen er graag alles aan om jullie bedrijf verder te helpen.

In de web-app bieden we transparantie in een project en voegen we alle verzamelde documenten en media toe. Daarnaast hebben we dashboards met live inzichten in de statistieken van jouw website.

Waarom voor ons kiezen

Onze successen komen voornamelijk doordat we technische- en marketingkennis met zakelijk inzicht combineren. Uiteindelijk kan ieder marketingbureau een advertentie of website maken, maar er zijn er weinig zo betrokken en goed als de enthousiaste collega’s bij Digitopa.

Onze content creators hebben jarenlange ervaring in het beheren van succesvolle campagnes voor uiteenlopende klanten, en we zijn vastbesloten om ook jullie bedrijf te laten groeien.

Door met ons samen te werken, kunnen jullie profiteren van:

 • Een team van experts: Onze specialisten zijn op de hoogte van de nieuwste trends en best practices binnen Google Ads.
 • Meetbare resultaten: We richten ons op meetbare doelen en houden jullie op de hoogte van de prestaties van jullie campagnes.
 • Flexibiliteit: Of jullie nu een klein lokaal bedrijf zijn of een groot internationaal merk, we passen onze aanpak aan om aan jullie behoeften te voldoen.
 • Transparantie: Bij ons kunnen jullie altijd rekenen op open communicatie en duidelijke rapportages.
 • Data-gedreven aanpak: Wij geloven in het belang van data bij het nemen van marketingbeslissingen. Door gebruik te maken van geavanceerde tools en analytics, verzamelen en analyseren we nauwkeurig de prestatiegegevens van de campagnes. Dit stelt ons in staat om voortdurend te optimaliseren en jullie ROI te maximaliseren.
 • Transparantie en communicatie: Bij ons marketingbureau houden we van open communicatie met onze klanten. We zorgen voor transparante rapportage van de campagneresultaten en nemen de tijd om jullie te betrekken bij elke stap van het proces. Jullie krijgen een duidelijk inzicht in hoe jullie marketingbudget wordt besteed en welke resultaten we behalen.
 • Google Partner status: We zijn er trots op een erkende Google Partner te zijn, wat betekent dat we voldoen aan de strenge normen van Google voor kwaliteit en prestaties. Dit partnerschap geeft ons toegang tot waardevolle middelen en ondersteuning, wat zich vertaalt in betere resultaten voor onze klanten.
 • Creatieve content: Ons team van getalenteerde contentmakers weet hoe ze boeiende en relevante content moeten creëren die jullie verhaal vertelt en jullie doelgroep aanspreekt. Of het nu gaat om pakkende advertentieteksten, informatieve blogs of boeiende video’s, we hebben de vaardigheden om jullie boodschap op een unieke manier over te brengen.
 • Toewijding aan jullie succes: Ons succes als marketingbureau hangt af van het succes van onze klanten. Daarom zijn we volledig toegewijd om jullie te helpen jullie doelen te bereiken en jullie bedrijf te laten groeien. We zijn gepassioneerd door wat we doen en streven naar niets minder dan uitmuntendheid in alles wat we leveren. 

Prijzen content marketing pakketten

Bij ons marketingbureau bieden we diverse content marketing pakketten aan die zijn ontworpen om aan de unieke behoeften en budgetten van onze klanten te voldoen. We hebben instapprijzen en we hebben pakketprijzen voor de gevestigde bedrijven met groeiambities. Het is ook mogelijk om een strippenkaart af te nemen. Hierbij zit je niet vast aan een maandabonnement en kan je gebruik maken van de kennis van onze ervaren marketeers.

Basispakket

Geschikt voor starters
85 Vanaf p/m
 • Zoekwoordenonderzoek
 • Campagneopzet
 • Advertentie-creatie
 • Budgetinstelling
 • Doelgroep
 • Conversie-tracking
 • Google Tag Manager
 • Koppeling GA4
 • Koppeling website
 • Eigen web-app omgeving
 • Minimum dagbudget: €10
 • Instelkosten: €425
 • Tijdelijk: €400 korting

Mediumpakket

Geschikt voor MKB
225 Vanaf p/m
 • Alles van basis
 • Meer campagnes
 • Meer advertenties
 • Maximale koptitels
 • Maximale omschrijvingen
 • 4-6 sitelinks
 • 10-15 highlights
 • Afbeeldingen
 • Advanced optimaliseren
 • Eigen groei-manager
 • Instelkosten: €850
 • Tijdelijk €400 korting

Premiumpakket

Geschikt voor groeibedrijven
425 Vanaf p/m
 • Alles van medium
 • Uitgebreide A/B testen
 • Strategierapport
 • Maximale groeifocus
 • Eenmalig: €1.700
 • Tijdelijk €400 korting

content marketing succesvol uitbesteden?

Onze ervaren content creators staat klaar om jullie bedrijf te helpen groeien door middel van doelgerichte en winstgevende content. 

FAQ

Content verwijst naar alle informatie die wordt gecreëerd en gedeeld op digitale of offline platforms om een specifieke boodschap over te brengen, te informeren, te vermaken of te engageren. Dit omvat tekst, afbeeldingen, video’s, audio, infographics en meer. Content kan variëren van blogposts en socialemediaberichten tot webpagina’s, e-books, podcasts en advertenties. Het doel van content is om de aandacht van een doelgroep te trekken, waarde te bieden en betrokkenheid te genereren, vaak als onderdeel van marketing- en communicatiestrategieën.

Contentmarketing is een strategische benadering waarbij waardevolle en relevante informatie, zoals blogposts, video’s, infographics en meer, wordt gecreëerd en verspreid om de betrokkenheid van de doelgroep te vergroten, vertrouwen op te bouwen, en uiteindelijk zakelijke doelstellingen te bereiken. Het doel is om het merk te positioneren als een autoriteit in zijn branche, leads te genereren, klanten te binden en conversies te stimuleren door middel van boeiende en informatieve inhoud. Contentmarketing draait om het vertellen van een verhaal, het delen van kennis en het opbouwen van langdurige relaties met het publiek.

Contentmarketing omvat een breed scala aan verschillende vormen van inhoud en kan worden aangepast aan de behoeften en doelen van een specifieke organisatie. Hier zijn enkele veelvoorkomende vormen van contentmarketing:

1. Blogberichten: Regelmatige blogberichten zijn een populaire vorm van contentmarketing. Ze kunnen informatieve artikelen, nieuwsupdates, meningen of how-to-gidsen bevatten.

2. Videocontent: Video’s zijn zeer aantrekkelijk en omvatten vlogs, instructievideo’s, interviews, animaties en meer. Ze worden vaak gedeeld op platforms zoals YouTube en sociale media.

3. Infographics: Infographics gebruiken grafische elementen en gegevensvisualisaties om complexe informatie op een aantrekkelijke en begrijpelijke manier weer te geven.

4. Podcasts: Podcasts zijn audio-uitzendingen die luisteraars kunnen abonneren en beluisteren op hun gemak. Ze zijn ideaal voor diepgaande gesprekken, interviews en verhalen.

5. E-books en whitepapers: Deze langere vormen van content bieden diepgaande informatie en inzichten over specifieke onderwerpen en worden vaak gebruikt om leads te genereren.

6. Socialemediaposts: Korte berichten, afbeeldingen, video’s en verhalen op platforms zoals Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn helpen bij het betrekken van het publiek en het delen van informatie.

Contentmarketing is belangrijk om verschillende redenen:

1. Betrokkenheid en waarde bieden: Contentmarketing stelt bedrijven in staat om waardevolle informatie, educatieve inhoud en entertainment te bieden aan hun doelgroep. Dit helpt bij het opbouwen van betrokkenheid en relaties met klanten en potentiële klanten.

2. Vertrouwen opbouwen: Door kwalitatieve en relevante content te delen, kunnen merken zichzelf positioneren als betrouwbare bronnen en autoriteiten in hun branche. Dit verhoogt het vertrouwen van het publiek.

3. Leadgeneratie: Goede content kan leads aantrekken door mensen aan te moedigen zich in te schrijven voor nieuwsbrieven, e-books te downloaden of deel te nemen aan webinars. Dit helpt bij het opbouwen van een database met potentiële klanten.

4. SEO-verbetering: Zoekmachines waarderen hoogwaardige, relevante content. Door regelmatig nieuwe content te publiceren, kan een website stijgen in de zoekresultaten, wat leidt tot meer organisch verkeer.

5. Klantretentie: Contentmarketing helpt klanten betrokken te houden nadat ze een aankoop hebben gedaan. Het bieden van waardevolle content kan klanten aanmoedigen terug te keren en opnieuw te kopen.

6. Mond-tot-mondreclame: Goede content wordt vaak gedeeld op sociale media en andere platforms, wat kan leiden tot meer zichtbaarheid en bekendheid voor je merk.

7. Inzicht in klanten: Door te analyseren welke content goed presteert, kun je waardevolle inzichten verkrijgen in de interesses en behoeften van je doelgroep, wat je kan helpen je marketingstrategie te verbeteren.

8. Concurrentievoordeel: Contentmarketing is tegenwoordig een gangbare praktijk, maar veel bedrijven doen het nog steeds niet optimaal. Door uitstekende content te leveren, kun je je onderscheiden van de concurrentie.

9. Effectieve communicatie: Content is een krachtig middel om complexe ideeën en informatie duidelijk en begrijpelijk over te brengen aan je doelgroep.

10. Lange-termijnresultaten: Hoewel het opbouwen van een goede contentmarketingstrategie enigszins tijdrovend kan zijn, kunnen de resultaten op lange termijn zeer waardevol zijn, omdat hoogwaardige content vaak langdurig relevant blijft.

Het creëren van goede content vereist aandacht voor detail, planning en een goed begrip van je doelgroep. Hier zijn stappen om goede content te creëren:

1. Begrijp je doelgroep: Voordat je begint, moet je een diepgaand begrip hebben van wie je doelgroep is, wat hun behoeften zijn en welke problemen ze proberen op te lossen. Dit helpt je bij het creëren van content die relevant is voor hen.

2. Stel duidelijke doelen: Bepaal wat je wilt bereiken met de content. Wil je informeren, inspireren, overtuigen, entertainen of iets anders doen? Je doelen bepalen de aard van de content.

3. Onderzoek: Doe grondig onderzoek naar het onderwerp van je content. Verzamel feitelijke informatie en zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de laatste trends en ontwikkelingen.

4. Bepaal het formaat: Kies het meest geschikte formaat voor je content. Dit kan tekst (blogpost, artikel), video, afbeeldingen, infographics, podcasts of een combinatie van deze zijn.

5. Maak een pakkende titel: De titel is het eerste wat mensen zien, dus zorg ervoor dat deze aandacht trekt en de inhoud van je content samenvat.

6. Structureer de content: Organiseer je content in een duidelijke structuur. Gebruik koppen, sub-koppen, opsommingstekens en alinea’s om de leesbaarheid te verbeteren.

7. Wees uniek en authentiek: Vermijd het kopiëren van content van anderen. Bied je eigen perspectief en inzichten. Laat je persoonlijkheid en merkstem doorschijnen.

8. Houd het beknopt: Vermijd overmatig lange stukken tekst. Bied waarde zonder onnodige herhalingen of omslachtigheid.

9. Gebruik visuele elementen: Afbeeldingen, grafieken en video’s kunnen je content verrijken en de betrokkenheid van de lezer vergroten.

10. Kwaliteit boven kwantiteit: Het is belangrijker om hoogwaardige content te leveren dan om veel content te produceren. Focus op waardevolle informatie.

11. Geef bronnen aan: Als je feitelijke informatie gebruikt, geef dan duidelijk aan waar je deze informatie vandaan hebt gehaald en verwijs naar betrouwbare bronnen.

12. Voeg een oproep tot actie toe: Sluit je content af met een oproep tot actie (CTA) die aangeeft wat je van de lezer verwacht, zoals het delen van de content, zich inschrijven voor een nieuwsbrief of een product kopen.

13. Proeflezen en bewerken: Zorg ervoor dat je content vrij is van grammaticale fouten, spelfouten en onduidelijkheden door het grondig te proeflezen en te bewerken.

14. Test en optimaliseer: Meet de prestaties van je content, bijvoorbeeld in termen van lezersbetrokkenheid en conversies. Gebruik deze gegevens om je content strategie te verbeteren.

Door deze stappen te volgen en aandacht te besteden aan de behoeften van je doelgroep, kun je content creëren die informatief, waardevol en boeiend is.

Contentmarketing biedt talloze voordelen voor bedrijven, waaronder het vergroten van de merkbekendheid, het aantrekken van doelgericht verkeer, het opbouwen van vertrouwen en autoriteit in de branche, het stimuleren van klantbetrokkenheid, het genereren van leads en het uiteindelijk stimuleren van conversies. Door waardevolle, relevante en boeiende content te delen, kunnen bedrijven een langdurige relatie opbouwen met hun doelgroep, die kan leiden tot grotere klantloyaliteit en zakelijk succes.

Contentmarketing kan ook effectief worden ingezet voor lokale marketing, waarbij de focus ligt op het bereiken van een specifieke lokale doelgroep. Een paar strategieën die je kunt toepassen zijn:

1. Het gebruiken van lokale trefwoorden.

2. Google Mijn Bedrijf: Zorg ervoor dat je een geoptimaliseerd Google Mijn Bedrijf-profiel hebt met actuele informatie over je locatie, openingstijden en contactgegevens. 

3. Het gebruiken van lokale inhoud.

4. Verhoog lokale betrokkenheid.

5. Klantbeoordelingen en getuigenissen: Toon positieve beoordelingen en getuigenissen van lokale klanten op je website. 

6. Lokale social media marketing.

7. Samenwerkingen met lokale bedrijven.

8.  Het gebruiken van lokale SEO.

9. Het plaatsen van lokale advertenties.

10. Geolocatie op mobiel: Maak gebruik van geolocatie om pushmeldingen of aanbiedingen te sturen naar mobiele gebruikers die zich fysiek dicht bij je locatie bevinden.

Het creëren van effectieve, waardevolle en unieke content neemt veel tijd in beslag. Het vraagt om de juiste software, zoals Adobe Photoshop, Illustrator of Canva, designer vaardigheden en de benodigde marketing kennis. 

De tijd die jullie als bedrijf hieraan kwijt zijn kunnen jullie ook in belangrijkere kerntaken investeren. Onze content creators zijn voor jullie klaar om deze taken aan te pakken.

Content marketing kan erg uitlopen in kosten, afhankelijk van de professionaliteit en effectiviteit. Bij het zelf beheren van content creatie komen kosten als aanschaffen van software, apparatuur en advertenties.

Bij Digitopa bieden wij diverse pakketen aan zodat voor ieder budget een geschikte uitkomst is.  

Een content strategie wordt gevormd door een grondige analyse van de doelstellingen, doelgroep en concurrentie. Het begint met het identificeren van de kernboodschappen die je wilt communiceren en het bepalen van de meest geschikte content formaten om deze boodschappen effectief over te brengen. Daarna wordt er een gedetailleerd plan opgesteld voor de creatie, publicatie en distributie van content, inclusief de keuze van de juiste kanalen. Voortdurende evaluatie en aanpassing zijn essentieel om ervoor te zorgen dat de content strategie blijft aansluiten bij de veranderende behoeften van de doelgroep en bijdraagt aan het behalen van de overkoepelende zakelijke doelen.

Content marketing omvat een breed scala aan contentformaten en strategieën om waarde te bieden aan je doelgroep en je merk te promoten. Hier zijn enkele voorbeelden van content marketing:

1. Blogposts: Het schrijven van informatieve, educatieve of vermakelijke artikelen op je website om kennis te delen, autoriteit op te bouwen en zoekmachineverkeer te genereren.

2. Videocontent: Het creëren van video’s, zoals tutorials, productdemonstraties, vlogs of klantgetuigenissen, die via platforms zoals YouTube of sociale media worden gedeeld.

3. Infographics: Visueel aantrekkelijke afbeeldingen met informatie of statistieken die complexe onderwerpen vereenvoudigen en gemakkelijk deelbaar zijn op sociale media en websites.

4. E-books en whitepapers: Diepgaande bronnen die waardevolle inzichten en informatie bieden over specifieke onderwerpen, meestal in ruil voor contactgegevens of registratie.

5. Podcasts: Audio-uitzendingen met discussies, interviews of verhalen die toegankelijk zijn voor luisteraars via platforms zoals Apple Podcasts of Spotify.

Ontvang binnen 24 uur een gratis kansen scan.