DE BESTE FACEBOOK MARKETING VOOR JOUW BEDRIJF​

Wil je jouw Facebook resultaten ook naar een hoger niveau brengen, jouw content marketing uitbesteden of effectieve Facebook advertenties inzetten? Dan zijn we graag jouw Digitopartner om jouw Facebook-marketing campagnes te verzorgen.

Wij combineren technische kennis, creativiteit en zakelijk inzicht om maximale prestaties te realiseren. Deze prestaties brengen we over naar een persoonlijk en inzichtelijke Digitopa omgeving.

Van onbekende naar ambassadeur

Dankzij Facebook-marketing kunnen we potentiële klanten (de Kevin’s) die nog niet bekend zijn met jouw bedrijf, transformeren in loyale klanten. We analyseren het gedrag van jouw potentiële klanten op Facebook en zorgen ervoor dat jouw bedrijf op het juiste moment, met de juiste boodschap en op de juiste plaats verschijnt.

Met behulp van het Facebook-marketingplatform richten we ons op Kevin, zodat hij jouw bedrijf leert kennen. We streven ernaar om dit initiële contactmoment om te zetten in een aanvraag of zelfs directe aankoop. Op die manier kunnen we er zeker van zijn dat Kevin een enthousiaste ambassadeur wordt voor jouw bedrijf. Als je extra ondersteuning nodig hebt tijdens dit proces, staan we graag voor je klaar!

Werkwijze bij het volledig uitbesteden van Facebook marketing

Stap 1: Doelstellingen en strategie bepalen

Voordat we beginnen met het opzetten van jullie Facebook content en/of campagnes, is het essentieel om jullie doelstellingen en een strategie te bepalen. Budget-afhankelijk kunnen we een informele strategie opzetten of een volledig strategierapport samenstellen.

Stap 2: doelgroep analyse

Via (betaalde) software doen we een onderzoek naar jullie doelgroep, om te achterhalen welke content relevant zal zijn voor hen. Willen ze informatieve, entertainende content of een andere vorm? Welke tone of voice slaat aan?

Stap 3: content creatie

Vervolgens gaan onze content creators en tekstschrijvers aan de slag met het vormen van content. 

Stap 4: creëren van advertenties

Indien gekozen is voor een campagne, worden er advertenties ontworpen. We kiezen een advertentie-indeling, boodschap en design die past bij jullie doelgroep en doelstellingen. 

Stap 5: Biedstrategie

We stellen een geschikte biedstrategie in die past bij jullie doelstellingen, doelgroep en budget. We kunnen bijvoorbeeld kiezen voor handmatige biedingen, geautomatiseerde biedstrategieën zoals doel-CPA (kosten per acquisitie).

Stap 6: PLANNING EN LOOPSNELHEID

Vervolgens worden zowel de posts als advertenties ingepland. Vooraf doen wij een onderzoek met software om er achter te komen op welke dagen en tijdstippen jullie doelgroep actief is en wanneer wij de posts het beste kunnen plaatsen. 

Stap 7: METEN EN OPTIMALISEREN

We houden de prestaties van jullie campagnes regelmatig in de gaten en gebruiken de verzamelde gegevens om verbeteringen aan te brengen. We houden de scores hoog, schakelen zoekwoorden uit die niet goed presteren, verfijnen de advertentieteksten en passen de biedingen aan waar nodig. Daarnaast houden we rekening met de trends die we spotten.

Inzicht en transparantie

Afgelopen jaren hebben we met Digitopa een web-app gebouwd die speciaal ontwikkeld is voor klanten van Digitopa. Deze web-app is ook als op beschikbaar. Wij geven om de relatie en doen er graag alles aan om jullie bedrijf verder te helpen.

In de web-app bieden we transparantie in een project en voegen we alle verzamelde documenten en media toe. Daarnaast hebben we dashboards met live inzichten in de statistieken van jouw website.

Waarom voor ons kiezen

Onze successen komen voornamelijk doordat we technische- en marketingkennis met zakelijk inzicht combineren. Uiteindelijk kan ieder marketingbureau een advertentie of website maken, maar er zijn er weinig zo betrokken en goed als de enthousiaste collega’s bij Digitopa.

Onze gecertificeerde Google Ads-specialisten hebben jarenlange ervaring in het beheren van succesvolle campagnes voor uiteenlopende klanten, en we zijn vastbesloten om ook jullie bedrijf te laten groeien.

Door met ons samen te werken, kunnen jullie profiteren van:

 • Een team van experts: Onze specialisten zijn op de hoogte van de nieuwste trends en best practices binnen Google Ads.
 • Meetbare resultaten: We richten ons op meetbare doelen en houden jullie op de hoogte van de prestaties van jullie campagnes.
 • Flexibiliteit: Of jullie nu een klein lokaal bedrijf zijn of een groot internationaal merk, we passen onze aanpak aan om aan jullie behoeften te voldoen.
 • Transparantie: Bij ons kunnen jullie altijd rekenen op open communicatie en duidelijke rapportages.
 • Data-gedreven aanpak: Wij geloven in het belang van data bij het nemen van marketingbeslissingen. Door gebruik te maken van geavanceerde tools en analytics, verzamelen en analyseren we nauwkeurig de prestatiegegevens van de campagnes. Dit stelt ons in staat om voortdurend te optimaliseren en jullie ROI te maximaliseren.
 • Transparantie en communicatie: Bij ons marketingbureau houden we van open communicatie met onze klanten. We zorgen voor transparante rapportage van de campagneresultaten en nemen de tijd om jullie te betrekken bij elke stap van het proces. Jullie krijgen een duidelijk inzicht in hoe jullie marketingbudget wordt besteed en welke resultaten we behalen.
 • Google Partner status: We zijn er trots op een erkende Google Partner te zijn, wat betekent dat we voldoen aan de strenge normen van Google voor kwaliteit en prestaties. Dit partnerschap geeft ons toegang tot waardevolle middelen en ondersteuning, wat zich vertaalt in betere resultaten voor onze klanten.
 • Creatieve content: Ons team van getalenteerde contentmakers weet hoe ze boeiende en relevante content moeten creëren die jullie verhaal vertelt en jullie doelgroep aanspreekt. Of het nu gaat om pakkende advertentieteksten, informatieve blogs of boeiende video’s, we hebben de vaardigheden om jullie boodschap op een unieke manier over te brengen.
 • Toewijding aan jullie succes: Ons succes als marketingbureau hangt af van het succes van onze klanten. Daarom zijn we volledig toegewijd om jullie te helpen jullie doelen te bereiken en jullie bedrijf te laten groeien. We zijn gepassioneerd door wat we doen en streven naar niets minder dan uitmuntendheid in alles wat we leveren. 

Prijzen facebook pakketten

Bij ons marketingbureau bieden we diverse Facebook-pakketten aan die zijn ontworpen om aan de unieke behoeften en budgetten van onze klanten te voldoen. We hebben instapprijzen en we hebben pakketprijzen voor de gevestigde bedrijven met groeiambities. Het is ook mogelijk om een strippenkaart af te nemen. Hierbij zit je niet vast aan een maandabonnement en kan je gebruik maken van de kennis van onze ervaren marketeers.

Basispakket

Geschikt voor starters
85 Vanaf p/m
 • Zoekwoordenonderzoek
 • Campagneopzet
 • Advertentie-creatie
 • Budgetinstelling
 • Doelgroep
 • Conversie-tracking
 • Google Tag Manager
 • Koppeling GA4
 • Koppeling website
 • Eigen web-app omgeving
 • Minimum dagbudget: €10
 • Instelkosten: €425
 • Tijdelijk: €400 korting

Mediumpakket

Geschikt voor MKB
225 Vanaf p/m
 • Alles van basis
 • Meer campagnes
 • Meer advertenties
 • Maximale koptitels
 • Maximale omschrijvingen
 • 4-6 sitelinks
 • 10-15 highlights
 • Afbeeldingen
 • Advanced optimaliseren
 • Eigen groei-manager
 • Instelkosten: €850
 • Tijdelijk €400 korting

Premiumpakket

Geschikt voor groeibedrijven
425 Vanaf p/m
 • Alles van medium
 • Uitgebreide A/B testen
 • Strategierapport
 • Maximale groeifocus
 • Eenmalig: €1.700
 • Tijdelijk €400 korting

Facebook succesvol uitbesteden?

Ons Digital media Bureau staat klaar om jullie bedrijf te helpen groeien door middel van doelgerichte en winstgevende advertentiecampagnes. 

FAQ

Facebook is een van de meest populaire sociale mediasites ter wereld en een geweldig platform voor bedrijven om potentiële klanten te bereiken. Het creëren en onderhouden van een effectieve Facebook-strategie kan bedrijven helpen hun online zichtbaarheid te vergroten, de betrokkenheid te vergroten en meer verkopen te genereren.

Facebook-marketing is het proces waarbij het populaire sociale-mediaplatform Facebook wordt gebruikt om een product, dienst of merk te promoten. Het is een effectieve manier om in korte tijd een groot publiek te bereiken en kan worden gebruikt om specifieke demografische groepen te targetten.

Facebook-marketing biedt verschillende voordelen voor bedrijven die op zoek zijn naar effectieve manieren om hun merk te promoten en in contact te komen met hun doelgroep. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn:

1. Groot bereik: Met meer dan 2,8 miljard maandelijkse actieve gebruikers wereldwijd heeft Facebook een enorm potentieel bereik. Hierdoor kunnen bedrijven hun boodschap aan een breed publiek presenteren.

2. Doelgroepgerichtheid: Facebook biedt krachtige tools voor doelgroepsegmentatie. Adverteerders kunnen specifieke demografische gegevens, interesses, gedrag en locaties selecteren om hun advertenties te richten op de meest relevante mensen.

3. Budgetcontrole: Facebook-marketing is flexibel en schaalbaar, wat betekent dat bedrijven hun budgetten kunnen aanpassen op basis van hun doelen. Je kunt met zowel kleine als grote budgetten adverteren.

4. Verscheidenheid aan advertentie-indelingen: Facebook biedt diverse advertentie-indelingen, waaronder foto’s, video’s, carrouseladvertenties, diavoorstellingen en meer, waardoor adverteerders creatief kunnen zijn en de beste manier kunnen kiezen om hun boodschap over te brengen.

5. Meet- en analysehulpmiddelen: Facebook biedt uitgebreide analytische tools waarmee je de prestaties van je advertenties kunt bijhouden, zoals klikfrequenties, conversies en betrokkenheid, en deze gegevens kunt gebruiken om je strategie te optimaliseren.

Facebook-adverteren is een krachtige manier om je doelgroep te bereiken en je marketingdoelen te behalen op het Facebook-platform. Hier is een gedetailleerde uitleg van hoe Facebook-adverteren in elkaar zit:

1. Advertentieaccount aanmaken: Om te beginnen, moet je een advertentieaccount aanmaken op Facebook. Dit kun je doen via de Facebook Business Manager (Bedrijfsmanager) of direct op de Facebook Ads Manager-pagina.

2. Doelstelling bepalen: Voordat je begint met het maken van je advertentie, moet je je marketingdoelstellingen bepalen. 

3. Doelgroepsegmentatie: Facebook biedt uitgebreide doelgroepsegmentatiemogelijkheden. 

4. Advertentie-indeling kiezen.

5. Advertentie maken: Maak je advertentie door afbeeldingen, video’s, tekst en een call-to-action (CTA) toe te voegen. 

6. Budget instellen: Stel je dagelijkse of totale advertentiebudget in.

7. Plaatsing kiezen: Bepaal waar je advertenties worden weergegeven. 

8. Tijd en planning: Stel de looptijd van je advertentiecampagne in, inclusief de start- en einddatum.

9. Advertentie indienen en goedkeuring: Dien je advertentie in bij Facebook voor goedkeuring. 

10. Prestaties meten en optimaliseren: Nadat je advertentie actief is, kun je de prestaties ervan volgen via de Facebook Ads Manager. 

11. Schaalbaarheid: Als je tevreden bent met de resultaten, kun je overwegen je budget te vergroten of nieuwe advertenties te maken om je bereik en impact te vergroten.


De kosten van adverteren hanger erg af van de gekozen biedstrategie, concurrentie, het gekozen advertentiebudget, het seizoen en categorie.

Bij Digitopa bieden we echter verschillende pakketen aan met vaste prijzen, waardoor er voor ieder budget een geschikte en constante oplossing is.

Op Facebook verwijst adverteren naar het opzetten van betaalde advertenties via de Facebook Ads Manager met specifieke doelstellingen en uitgebreide controle over doelgroepsegmentatie, budget en advertentie-indelingen. Promoten op Facebook daarentegen betreft het snel vergroten van het bereik van een bestaand bericht op je Facebook-pagina door ervoor te betalen, wat een eenvoudigere en directere manier is om content aan een breder publiek te tonen zonder de uitgebreide functionaliteit van advertentiecampagnes. Het verschil ligt in de mate van controle en complexiteit tussen de twee benaderingen.

Het vormen van een effectieve Facebook-strategie vereist een doordachte aanpak om je doelen te bereiken en je merk op het platform te laten groeien. Hier zijn de stappen die je kunt volgen om een Facebook-strategie te ontwikkelen:

1. Stel duidelijke doelen.

2. Ken je doelgroep.

3. Onderzoek de concurrentie.

4. Contentplanning.

5. Kies een promotiestrategie.

6. Wek aan merkbekendheid en kies een constante stijl.

7. Interactie en betrokkenheid met publiek.

8. Meet en evalueer de resultaten. 

9. Optimaliseer en pas content, advertenties en segmentatie aan.

10. Houd je budget in de gaten.

Ja, in de basis van gebruik is Facebook zakelijk gratis.

Om een nieuwe Facebook-pagina voor je bedrijf te maken, volg je deze stappen:

1. Meld je aan bij je persoonlijke Facebook-account.

2. Ga naar “Pagina maken” via het dropdown-menu rechtsboven.

3. Kies “Bedrijf of merk” en volg de instructies om je pagina-informatie in te vullen, inclusief naam, categorie, en profielfoto.

4. Voeg meer details toe, zoals een omslagfoto, contactgegevens en een beschrijving.

5. Pas de pagina aan met relevante content en nodig vrienden uit om je pagina te volgen.

Je nieuwe Facebook-pagina voor je bedrijf is nu aangemaakt en klaar voor gebruik.

Om een Facebook-campagne te maken:

1. Ga naar Facebook Ads Manager.

2. Klik op “Campagne maken.”

3. Kies je doelstelling (bijv. websiteverkeer, merkbekendheid).

4. Stel je doelgroep, budget en planning in.

5. Maak je advertentie(s) met de juiste indeling.

6. Controleer en dien je campagne in.

Welke content het beste werkt voor jouw Facebook is sterk afhankelijk van je doelgroep. Over het algemeen doet visuele content, informatieve berichten, berichten geschreven door klanten en achter de schermen content het goed.

Ontvang binnen 24 uur een gratis kansen scan.