De beste Google Ads voor jouw bedrijf

Verkoop je producten of diensten door middel van effectieve advertenties op Google-zoekresultatenpagina’s, YouTube-video’s, websites, apps en meer. Dankzij Google Ads (voorheen Google AdWords) heb je als bedrijf de mogelijkheid om jouw doelgroep te bereiken en je online bekendheid te vergroten. Om hier het maximale uit te halen, is specialistische kennis nodig. Er zullen o.a. koppelingen moeten worden gemaakt en optimalisaties worden doorgevoerd. Digitopa is een officieel erkend Google Partner en doet dit al voor kleine en middelgrote bedrijven.

Snelste route naar direct resultaat

Het grote voordeel van Google Ads is dat bedrijven direct gerichte advertenties kunnen maken voor specifieke doelgroepen. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld advertenties maken die alleen worden weergegeven aan mensen met bepaalde demografische gegevens, die geo-geografische doelgroepen bekijken of die op zoek zijn naar bepaalde zoektermen. Op deze manier kunnen bedrijven hun advertenties gericht maken op hun doelgroep en zo hun ROI verhogen.

Speel een beetje vals, kom direct bovenaan in Google

Google Ads werkt op basis van betaalde advertenties, waarbij bedrijven betalen voor advertenties die worden weergegeven. Wanneer een bedrijf een advertentie plaatst, betaalt het een bedrag elke keer dat iemand op de advertentie klikt. Het bedrag dat wordt betaald is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het soort advertentie, de concurrentie en de beoogde doelgroep.

Kies je voor Digitopa als jouw Google Ads specialist, dan kijken we verder dan het realiseren van meer omzet. Met onze in-house en business-wise kennis helpen we tegelijkertijd mee aan het verbeteren van de landingspagina’s en het spotten van nieuwe (online) business kansen.

Google Ads succesvol uitbesteden

Wat is bij jou van toepassing?
Wat doe je momenteel al op het gebied van online advertising? Denk hierbij aan Google Ads of Facebook Ads
In welke stadium denk je dat jullie bedrijf zit en welke behoefte hebben jullie daarbij?
Waar ontvang je graag nog meer informatie over?
Naar wat voor soort samenwerking ben je op zoek?
Wat is jouw voornaamste doel met Google Ads?
Wat is jullie mediabudget per maand?
Welke uitspraak past het beste bij jou?
Hoe kunnen we jou het beste bereiken?
Bonusvraag: wil je een offerte van ons ontvangen?
Bijna klaar!

Een google Ads analyse van bestaande campagnes maken

Een analyse van Google Ads bestaat meestal uit het evalueren van de prestaties van verschillende advertentiecampagnes. In de analyse wordt gekeken naar de posities van de advertenties, de kosten per klik, de conversieratio’s, de zoekwoorden die het beste presteren, het effect van advertentie-uitbreidingen, het CTR (click-through rate) en andere prestatie-indicatoren. Aan de hand van deze gegevens kunnen onze Google Ads specialisten bepalen en adviseren welke advertenties het meest effectief zijn en welke aanpassingen nodig zijn om de prestaties te verbeteren.

Google Ads succesvol uitbesteden

Zodra een bedrijf groeit, raden wij aan om met een Google Ads specialist om tafel te gaan. Het uitbesteden van Google Ads aan Digitopa is een goede manier om de beste resultaten te realiseren én om zelf de tijd en middelen te richten op kernactiviteiten.

Digitopa wordt dan verantwoordelijk voor het opzetten, beheren en optimaliseren van jouw Google Ads campagnes. We zullen ook de nodige koppelingen en code toevoegen voor optimale prestaties. 

Hoewel het uitbesteden van Google Ads een investering met zich meebrengt, zorgt het uiteindelijk voor een lucratief rendement. Daarnaast wordt de afhankelijkheid verlegd van een eigen medewerker naar een heel team aan Google Ads specialisten.

Vraag een Google Ads consult aan voor jouw campagnes

Heb je momenteel Google Ads campagnes lopen en heb je het gevoel dat er nog meer te winnen valt? Dan heb je het ongetwijfeld aan het juiste eind. Door gebruik te maken van Google Ads specialisten, profiteer je van al onze kennis en ervaring. Deze kennis wordt tijdens het gesprek omgezet in praktische stappen om de resultaten van de huidige campagnes te verbeteren of om extra campagnes op te zetten.

Google Ads specialisten kunnen adviseren over het opzetten van een campagne, het beheren en optimaliseren van bestaande campagnes, het beheren van het budget en zelfs bij het opzetten van een landingspagina.

Als Digitopartner zetten wij ons vol overgave in voor de bedrijven die de ambitie hebben om samen vooruit te komen en meer relevante bezoekers, meer conversies en meer online omzet willen genereren.

Maak kennis met onze Google Ads specialisten

Waar ontvang je graag meer informatie over?
Digitopartners

Veel gestelde vragen over Google Ads

Google Ads (voorheen bekend als Google AdWords) is een pay-per-click (PPC) advertentieplatform waarmee bedrijven hun producten en services kunnen adverteren op pagina’s met zoekresultaten van Google en andere Google-eigendommen, waaronder YouTube, Gmail en websites die deel uitmaken van het Google Display Netwerk. Met Google Ads kan je gerichte campagnes maken met verschillende soorten advertenties, zoals zoekadvertenties, display-advertenties, videoadvertenties en app-advertenties.

Met Google Ads kan je advertenties maken en zoekwoorden kiezen die relevant zijn voor jouw bedrijf en potentiële klanten targeten wanneer ze naar jouw producten of diensten zoeken.

1. Direct verkeer: Google Ads stuurt direct verkeer naar uw website, waardoor uw bedrijf bezoekers kan converteren in klanten.

2. Verschillende targeting opties: met Google Ads kan je gericht adverteren op basis van locatie, demografie, interesses, zoekwoorden, etc.

3. Hoge ROI: Google Ads kan een hoge ROI opleveren, omdat je alleen betaalt voor effectieve advertenties.

4. Inzicht in prestaties: met Google Ads kan je meten wat er werkt en wat niet, waardoor je jouw advertentiebudget efficiënter kan besteden.

5. Flexibiliteit: Google Ads biedt veel flexibiliteit, waardoor je jouw campagnes kan aanpassen op basis van de prestaties.

Een Google Partner is een bedrijf dat is gecertificeerd door Google om bepaalde producten en diensten aan te bieden. Google Partners bieden advies en ondersteuning bij het gebruik van de Google Ads-diensten, waaronder zoekwoorden, advertentiecreatie en -optimalisatie, tracking en rapportage, enz. Google Partners zijn ook erkend als experts op het gebied van online marketingstrategieën.

De Google Partner Badge is een visueel teken dat een bedrijf een Google Partner is. Google verleent deze aan bedrijven die bewezen hebben dat ze een bepaald niveau van Google-advertentie-expertise en beheersing van Google Ads-producten hebben bereikt. De badge is een kwaliteitskenmerk en een teken van vertrouwen dat bedrijven kunnen gebruiken om hun klanten te laten weten dat ze een gecertificeerde Google-partner zijn.

Google Ads werkt met een betalingsmodel dat gebaseerd is op ‘pay-per-click’ (PPC). Dit betekent dat je betaalt voor elke klik die naar jouw website of advertentie leidt. Je betaalt alleen voor de kliks die jouw doel bereiken, zoals het verhogen van bekendheid of het genereren van leads. Je kan jouw maximumbod instellen om verkeer te beheren en jouw budget te bewaken. De advertentiepositie wordt bepaald door de kwaliteitsscore, het maximumbod en de concurrentie.

1. Maak een account aan bij Google Ads.
2. Kies de campagnetype en de doelstellingen die je met de campagne wilt bereiken.
3. Kies de taal en het land waar je campagne in uitgevoerd moet worden.
4. Voer de zoekwoorden in die je wilt gebruiken voor je campagne.
5. Selecteer de advertentiegroepen waarvoor je advertenties wilt maken.
6. Maak je advertenties en bepaal de biedingen die je wilt instellen.
7. Controleer je campagneinstellingen en bevestig je aanmelding.
8. Controleer je campagneresultaten en optimaliseer je campagne wanneer nodig.

1. Kies een realistisch budget. Het is belangrijk om een budget te kiezen dat je kunt betalen, zonder dat je je financiële verplichtingen niet kunt nakomen. Als je budget te laag is, zal je campagne waarschijnlijk niet succesvol zijn.

2. Stel een gerichte doelgroep in. Zorg ervoor dat je je campagne gericht op de juiste doelgroep. Dit kan worden gedaan door de juiste zoekwoorden te selecteren en de juiste advertentie-uitingen te plaatsen.

3. Kies een goede strategie. Kies een strategie die bij je doelgroep en je budget past. Bepaalde strategieën zoals remarketing, gevorderde targeting en geavanceerde advertentie-uitingen kunnen een groter bereik hebben.

4. Analyseer de prestaties. Houd de prestaties van je campagne in de gaten om ervoor te zorgen dat je de juiste strategie kiest en je budget optimaal wordt besteed.

5. Test verschillende campagnes. Test verschillende advertenties en verschillende strategieën om ervoor te zorgen dat je campagne zo effectief mogelijk is.

6. Verhoog je budget als het nodig is. Als je campagne goed presteert, kun je overwegen je budget te verhogen om meer verkeer naar je website te krijgen.

Zoekcampagnes in Google Ads zijn gericht op advertenties die verschijnen in de zoekresultaten van Google als gebruikers zoeken naar bepaalde zoektermen. Displaycampagnes in Google Ads zijn gericht op advertenties die verschijnen op verschillende websites, blogs en apps van derden. Displaycampagnes kunnen worden gebruikt om meer naamsbekendheid te genereren, tegen een lagere kosten per klik.

Om de prestaties van je Google Ads-campagne te meten, kun je de volgende metrics gebruiken: klikken, kliktarief, conversies, conversieratio, kosten per klik, kosten per conversie, gemiddelde posities, vertoningstarief, zoekvolume, aantal advertentie-impressies en CTR (kliks/impressies). Met deze metrics kun je zien wat er werkt en wat niet, zodat je je campagne kunt aanpassen om de prestaties te verbeteren.

1. Geen rekening houden met het doelpubliek: Advertenties moeten gericht zijn op het doelpubliek, zodat de juiste mensen worden bereikt.

2. Onjuiste doelstellingen instellen: Als je niet weet wat je wilt bereiken met je campagne, zul je niet weten of je campagne succesvol is.

3. Niet optimaliseren van advertenties: Advertenties moeten regelmatig worden geoptimaliseerd om te zorgen dat ze relevant en effectief blijven.

4. Te weinig budget toekennen aan advertenties: Te weinig budget betekent dat je advertenties niet voldoende worden weergegeven en dat je dus minder kans hebt om je doelen te behalen.

5. Geen kwaliteitsscore controleren: Door regelmatig je kwaliteitsscore te controleren, kun je zien hoe je campagnes presteren en wat je kunt doen om ze te verbeteren.

Met Google Ads kun je een aantal verschillende doelen instellen, waaronder:
1. Conversies: het genereren van verkopen, aanmeldingen, downloaden van bestanden, enz.
2. Doelgerichte bezoekers: het aantrekken van bezoekers voor specifieke pagina’s op je website.
3. Merkbekendheid en bereik: het vergroten van je online zichtbaarheid en het verhogen van je merkbekendheid.
4. App-installeerbaarheid: het verhogen van het aantal app-installeerbaarheden.
5. Video’s bekijken: het verhogen van het aantal views van je YouTube-video’s.
6. Winkelbezoeken: het verhogen van het aantal bezoekers aan fysieke winkels.

1. Stel gerichte advertenties in: Als je lokale producten of diensten aanbiedt, moet je gerichte advertenties instellen om jouw doelgroep uit de regio te bereiken. Je kan de beschikbare opties voor demografische doelgroepen gebruiken, zoals leeftijd, geslacht, locatie en taal.

2. Gebruik lokale zoekwoorden: Gebruik de zoekwoorden die mensen in uw regio gebruiken om jouw lokale bedrijf te zoeken. Je kan ook specifieke trefwoorden toevoegen die verwijzen naar jouw lokale diensten of producten.

3. Maak gebruik van locatiegebaseerde targeting: Je kan jouw advertentiecampagne verbeteren door te targeten op specifieke steden, regio’s, landen of zelfs postcodes. Op deze manier kan je ervoor zorgen dat jouw advertenties alleen worden weergegeven aan mensen die in de buurt van jouw bedrijf wonen.

4. Promoot lokale evenementen: Als je lokale evenementen organiseert, kan je ze via Google Ads promoten. Voeg relevante zoekwoorden toe aan jouw advertenties om ervoor te zorgen dat mensen jouw evenementen gemakkelijker kunnen vinden.

5. Maak gebruik van lokale advertentie-uitbreidingen: Je kan meer informatie toevoegen aan jouw advertenties door middel van uitbreidingen voor lokale bedrijven, zoals locatie, adres en telefoonnummer. Dit geeft jouw potentiële klanten meer details over jouw bedrijf en maakt het makkelijker voor hen om contact op te nemen.

1. Gebruik keyword targeting. Gebruik zoekwoorden die relevant zijn voor jouw product of dienst en richt jouw advertenties op deze zoekwoorden.

2. Gebruik locatiegebaseerde targeting. Stel jouw advertenties in op gebruikers die zich in een bepaalde regio bevinden, zodat jouw advertenties alleen worden weergegeven aan mensen die in jouw doelgebied wonen.

3. Gebruik remarketing. Met remarketing kan je jouw advertenties weergeven aan mensen die eerder geïnteresseerd waren in jouw producten of diensten.

4. Gebruik de juiste advertentieformaten. Kies advertenties die passen bij jouw doelstellingen en het type publiek waarop je richt.

5. Test verschillende biedingen. Probeer verschillende biedingen uit om te zien welke het beste werkt voor jouw doelstellingen.

6. Optimaliseer jouw advertenties regelmatig. Blijf jouw advertenties optimaliseren om ervoor te zorgen dat ze relevant blijven voor jouw doelgroep.

Met Google Ads kunnen verschillende soorten advertenties worden opgezet, waaronder tekstadvertenties, beeldadvertenties, video-advertenties, winkeladvertenties, app-advertenties en dynamische zoekadvertenties.

1. Zoekadvertenties
2. Displayadvertenties
3. Videoadvertenties
4. Shoppingadvertenties
5. App-advertenties
6. Universal App-advertenties
7. Dynamische zoekadvertenties
8. Remarketingadvertenties
9. Gesponsorde advertenties
10. Lokale advertenties

Om een Google Ads-account op te zetten, heb je de volgende vereisten nodig:

-Een e-mailadres.
-Een website om te adverteren.
-Een betaalmethode om je campagnes te betalen.
-Kennis van zoekwoorden en advertenties om je campagnes te optimaliseren.

1. Gebruik de zoekwoordplanner om zoekwoorden te selecteren die relevant zijn voor je doelgroep.
2. Maak gebruik van automatische biedstrategieën om je biedingen te verlagen.
3. Verminder je CPC-biedingen door te bieden op langere zoekwoorden.
4. Maak gebruik van de zoekwoordoptimalisatietool om je zoekwoorden te verfijnen.
5. Gebruik de functie voor geografisch beheer om je campagnes te richten op specifieke locaties.
6. Gebruik de demografische doelgroepoptimalisatie om beter gerichte advertenties te maken.
7. Gebruik de functie voor audienceoptimalisatie om je doelgroep te verfijnen.
8. Maak gebruik van de functie voor tijdsplanning om je campagnes te beperken tot tijdstippen waarop je doelgroep actief is.
9. Maak gebruik van de functie voor zoekwoordverwijdering om zoekwoorden uit te sluiten die minder relevant zijn voor je doelgroep.
10. Maak gebruik van het budgetbeheer om je campagnes te beperken tot een maximaal budget.

1. Stel doelen op: Bepaal eerst wat je wilt bereiken met je advertenties. Wil je meer verkeer naar je website genereren? Of wil je meer verkopen?

2. Gebruik de juiste trefwoorden: Voeg de juiste trefwoorden toe aan je advertenties. Denk aan woorden die relevant zijn voor je product of dienst.

3. Maak gebruik van advertentiegroepen: Groepeer je advertenties in advertentiegroepen die gerelateerd zijn aan je product of dienst.

4. Gebruik de juiste adformuleringen: Zorg ervoor dat je advertenties aantrekkelijk zijn voor je doelpubliek, en gebruik de juiste adformuleringen.

5. Test je advertenties: Test je advertenties regelmatig om te zien of ze effectief zijn.

6. Monitoor je resultaten: Kijk regelmatig naar je resultaten om te zien wat werkt en wat niet.

Er zijn verschillende manieren om jouw Google Ads-campagne te laten groeien.

1. Verhoog je biedingen: Door het verhogen van jouw biedingen, kan je meer mensen bereiken met jouw advertenties en meer kans hebben om kliks te genereren. Probeer verschillende strategieën uit om te zien wat het beste werkt.

2. Voeg meer zoekwoorden toe: Door jouw zoekwoordenlijst uit te breiden, kan je meer mensen bereiken die relevant zijn voor jouw bedrijf. Je kan ook specifieke zoekwoorden toevoegen om jouw campagne gerichter te maken.

3. Gebruik meer advertentiegroepen: Door meer advertentiegroepen toe te voegen, kan je meer gerichte advertenties maken. Je kan ook verschillende advertenties maken voor verschillende doelgroepen.

4. Pas je locatie aan: Door de locatie waar jouw advertenties worden weergegeven aan te passen, kan je meer doelgerichte advertenties maken. Je kan bijvoorbeeld alleen advertenties weergeven aan mensen in een bepaalde stad of regio.

5. Voeg advertentie-extensies toe: Door advertentie-extensies toe te voegen, kan je meer informatie toevoegen aan jouw advertenties. Dit kan de klikfrequentie verhogen en mensen helpen om meer informatie te krijgen over jouw bedrijf.

6. Pas jouw advertentiebudget aan: Door jouw advertentiebudget aan te passen, kan je meer mensen bereiken met jouw advertenties. Je kan jouw budget ook verhogen om meer mensen te bereiken met jouw advertenties.

Je kunt de doelgroep van je Google Ads-campagne definiëren of wijzigen door de volgende stappen te volgen:

Log in op je Google Ads-account. Klik op het tabblad Campagnes. Klik op de campagne waarvan je de doelgroep wilt definiëren. Klik op het tabblad Doelgroepen. Klik op de knop Doelgroep toevoegen. Selecteer de doelgroep die je wilt toevoegen.

1. Gebruik A/B-testen om verschillende advertenties te vergelijken, om te zien welke het beste werken.

2. Zorg ervoor dat jouw advertenties zijn gericht op de juiste zoekwoorden en dat jouw advertentiekopregel relevant is voor de zoekopdracht van de gebruiker.

3. Verfijn jouw doelgroep door te segmenteren op locatie, demografie, interesses, enz.

4. Optimaliseer jouw landingpagina’s om ervoor te zorgen dat deze relevant zijn voor de zoekopdracht van de gebruiker.

5. Zorg ervoor dat jouw advertentiebudget realistisch is en verhoog het alleen als jouw campagne voldoende resultaten oplevert.

6. Gebruik verschillende advertentieformaten om te zien welke het beste werken voor jouw doelgroep.

7. Stuur jouw doelgroep door naar een conversiepagina in plaats van naar een algemene website.

8. Bijhouden van je resultaten en analyseren van je gegevens om te zien wat er werkt en wat niet.

9. Maak gebruik van geautomatiseerde biedingsstrategieën om uw campagnes te optimaliseren.

10. Test verschillende advertentiekopbladen, teksten en afbeeldingen om te zien welke het beste presteren.

1. Automatische biedstrategieën: Deze strategieën stellen jou in staat om jouw biedingen aan te passen met behulp van algoritmen die jouw advertentiedoelen volgen. Automatische strategieën zijn onder meer Maximize Clicks, Maximize Conversions, Target Search Page Location, Target Outranking Share, Enhanced Cost Per Click (ECPC) en Target CPA.

2. Handmatige biedstrategieën: Met deze strategieën kan je biedingen instellen op basis van jouw eigen kennis en ervaring met advertenties. Handmatige biedstrategieën zijn onder meer Manual CPC, Manual CPM en Maximum CPC.

3. Flexibele biedstrategieën: Flexibele biedstrategieën stellen je in staat jouw biedingen aan te passen aan de prestaties op verschillende apparaten, lokalisaties en demografieën. Flexibele biedstrategieën zijn onder meer Enhanced CPC, Target CPA, Target ROAS en Target Impression Share.

1. Maak gerichte advertenties voor specifieke doelgroepen. Gebruik relevante zoekwoorden en trefwoorden om de advertentie aantrekkelijk te maken voor de juiste doelgroep.

2. Maak gebruik van verschillende advertentietypes zoals zoekadvertenties, displayadvertenties en remarketingadvertenties.

3. Gebruik gedetailleerde doelstellingen en campagnestatistieken om de effectiviteit van jouw campagnes te meten.

4. Optimaliseer de advertenties door de tekst en afbeeldingen regelmatig te updaten.

5. Test verschillende advertentiemogelijkheden om het meeste uit jouw advertentiebudget te halen.

6. Maak gebruik van geavanceerde targeting-opties om jouw advertenties te richten op relevante zoekopdrachten en gebruikers.

7. Optimaliseer de landingspagina dusdanig dat de conversieratio zal toenemen. 

8. Met Google Ads kan je snel data van échte gebruikers verzamelen om deze inzichten te gebruiken om de website te verbeteren.

1. Voer regelmatig audits uit. Blijf up-to-date met de laatste trends in online marketing, zodat je je Google Ads-account op de best mogelijke manier kunt beheren.

2. Zorg ervoor dat je doelen en budgetten voor je campagnes bepaalt en deze consistent blijft volgen.

3. Breid je zoekwoorden uit om meer relevante vertoningen te krijgen.

4. Gebruik de functie “Conversieoptimalisatie” om je campagnes te verbeteren.

5. Gebruik Ad Extensions om meer informatie over je bedrijf en producten te communiceren.

6. Gebruik A / B-tests om verschillende advertenties te vergelijken en te verbeteren.

7. Bepaal de juiste strategie voor de biedingsstrategie.

8. Maak gebruik van de Google Ads-editor om je campagnes efficiënter en sneller te beheren.

9. Gebruik de functie “Automatisch plaatsen” om automatisch suggesties te ontvangen voor je advertenties.

10. Volg de prestatie van je campagnes en pas deze aan wanneer nodig.

Adwords is de oude benaming voor Google Ads.

1. Gebruik mobielvriendelijke advertentietekst: Zorg ervoor dat de advertentietekst die je gebruikt gemakkelijk is te lezen en begrijpen op mobiele apparaten. Zorg er bovendien voor dat jouw advertentietekst kort en bondig is, zodat het makkelijk is om te scannen.

2. Gebruik mobielvriendelijke afbeeldingen: Gebruik afbeeldingen die goed weergegeven worden op verschillende mobiele schermgroottes.

3. Gebruik geoptimaliseerde landingspagina’s: Zorg ervoor dat jouw landingspagina’s mobielvriendelijk zijn en gemakkelijk te navigeren zijn op mobiele apparaten.

4. Gebruik mobielvriendelijke zoekwoorden: Gebruik zoekwoorden die specifiek zijn voor mobiele apparaten. Dit zal helpen om jouw advertenties te laten verschijnen in relevante zoekresultaten.

5. Gebruik gerichte advertentiebiedingen: Zorg ervoor dat jouw advertentiebiedingen specifiek gericht zijn op mobiele apparaten. Dit zal helpen bij het verhogen van de kwaliteitsscore van jouw advertentiebiedingen en het verhogen van de kosteneffectiviteit.

De Hagakure-methode is een term dat steeds meer marketingbureaus gebruiken voor een bepaalde aanpak. Deze methode wordt door marketingbureaus toegepast, waarbij de algoritmes en AI van Google optimaal op de proef wordt gesteld. De methode bestaat uit het observeren van gedrag en het bewust worden van de gevolgen van gedrag. 

Nog niet gevonden wat je zocht? Neem dan gerust contact op.

Waar ontvang je graag meer informatie over?
Digitopartners

Ontvang binnen 24 uur een gratis kansen scan.