De beste Instagram marketing voor jouw bedrijf

Wil jij meer volgers, een actievere doelgroep of meer sales uit Instagram halen? Wij helpen je graag! Ons digitale marketing bureau is gespecialiseerd in social media en helpt kleine en grote bedrijven. Wij combineren technische kennis met zakelijk inzicht om ook voor jullie bedrijf maximale prestaties te realiseren. Deze en andere prestaties brengen we vervolgens inzichtelijk in je persoonlijke Digitopa omgeving.

Van onbekende naar ambassadeur

Dankzij Instagram marketing is het mogelijk om van potentiële klanten (de Kevin’s) die jouw bedrijf nog niet kennen, trouwe klanten te maken. Door middel van opvallende, informerende en activerende posts die afgestemd zijn op de Kevin’s spreken wij jullie doelgroep aan. 

We bieden door middel van posts, stories en reels Kevin moet jullie bedrijf in contact. Willen jullie adverteren op Instagram? Dan is ons doel om Kevin op de advertentie te laten klikken en kennis te laten maken met jullie bedrijf. Dit contactmoment willen we omzetten naar een aanvraag of zelfs direct een opdracht. Vervolgens weten we zeker dat jullie Kevin tot een enthousiaste ambassadeur kunnen maken. En als jullie ook hulp in deze fase willen, dan helpen we jullie graag.

Is jullie doel om jullie doelgroep te vergroten, meer merkbekendheid op te bouwen of hechtere klantenrelaties te creëren? Wij staan voor jullie klaar!

Werkwijze bij het uitbesteden van instagram marketing

Stap 1: Doelstellingen en strategie bepalen

Voordat we beginnen met het opzetten van jullie Instagram-campagnes, is het essentieel om jullie doelstellingen en een strategie te bepalen. Budget-afhankelijk kunnen we een informele strategie opzetten of een volledig strategierapport samenstellen.

Stap 2: doelgroep onderzoek

Via Instagram insights en (betaalde) software doen we een onderzoek om te achterhalen waar en wanneer jullie doelgroep actief is en wat hun demografische gegevens zijn. Daarnaast onderzoeken wij de interesses en trends onder jullie volgers. 

Stap 3: contentstrategie

Vervolgens plannen we wat voor content we willen plaatsen, hoe vaak en welke tijdstippen. Dit wordt volledig afgestemd op het doelgroep onderzoek en jullie doelstellingen. Willen jullie adverteren op Instagram? Dan gaan wij ook aan de slag met het vormen van een advertentiestrategie.

Stap 4: profiel optimalisatie

Naast het creëren van nieuwe content, bekijken wij ook gelijk jullie huidige account. Kloppen alle gegevens, ziet het profiel er aantrekkelijk uit, hoe is de huidige opmaak? We passen het account aan waar nodig.

Stap 5: content creatie

Onze content creators gaan aan de slag met het vormen van creatieve, informatieve en pakkende posts (berichten) of reels (video’s) om te plaatsen op Instagram. Deze worden vervolgens ingepland om op de juiste tijdstippen te plaatsen.

Stap 6: adverteren en biedstrategie

Adverteren op Instagram? Wij maken doelgerichte advertenties en onderzoeken de beste biedstrategie. 

Stap 7: analyseren en optimaliseren

Vervolgens krijgen wij via data-gedreven software inzicht in de prestaties van jullie Instagram campagne. Op basis van deze gegevens doen wij aanpassingen om continu te optimaliseren.

Kortom, we zijn continu bezig zodat jullie budget efficiënt wordt besteed en dat jullie een maximaal rendement op jullie investering behalen.

Inzicht en transparantie

Afgelopen jaren hebben we met Digitopa een web-app gebouwd die speciaal ontwikkeld is voor klanten van Digitopa. Deze web-app is ook als op beschikbaar. Wij geven om de relatie en doen er graag alles aan om jullie bedrijf verder te helpen.

In de web-app bieden we transparantie in een project en voegen we alle verzamelde documenten en media toe. Daarnaast hebben we dashboards met live inzichten in de statistieken van jouw website.

Waarom voor ons kiezen

Onze successen komen voornamelijk doordat we technische- en marketingkennis met zakelijk inzicht combineren. Uiteindelijk kan ieder marketingbureau een advertentie of website maken, maar er zijn er weinig zo betrokken en goed als de enthousiaste collega’s bij Digitopa.

Onze gecertificeerde Google Ads-specialisten hebben jarenlange ervaring in het beheren van succesvolle campagnes voor uiteenlopende klanten, en we zijn vastbesloten om ook jullie bedrijf te laten groeien.

Door met ons samen te werken, kunnen jullie profiteren van:

 • Een team van experts: Onze specialisten zijn op de hoogte van de nieuwste trends en best practices binnen Google Ads.
 • Meetbare resultaten: We richten ons op meetbare doelen en houden jullie op de hoogte van de prestaties van jullie campagnes.
 • Flexibiliteit: Of jullie nu een klein lokaal bedrijf zijn of een groot internationaal merk, we passen onze aanpak aan om aan jullie behoeften te voldoen.
 • Transparantie: Bij ons kunnen jullie altijd rekenen op open communicatie en duidelijke rapportages.
 • Data-gedreven aanpak: Wij geloven in het belang van data bij het nemen van marketingbeslissingen. Door gebruik te maken van geavanceerde tools en analytics, verzamelen en analyseren we nauwkeurig de prestatiegegevens van de campagnes. Dit stelt ons in staat om voortdurend te optimaliseren en jullie ROI te maximaliseren.
 • Transparantie en communicatie: Bij ons marketingbureau houden we van open communicatie met onze klanten. We zorgen voor transparante rapportage van de campagneresultaten en nemen de tijd om jullie te betrekken bij elke stap van het proces. Jullie krijgen een duidelijk inzicht in hoe jullie marketingbudget wordt besteed en welke resultaten we behalen.
 • Google Partner status: We zijn er trots op een erkende Google Partner te zijn, wat betekent dat we voldoen aan de strenge normen van Google voor kwaliteit en prestaties. Dit partnerschap geeft ons toegang tot waardevolle middelen en ondersteuning, wat zich vertaalt in betere resultaten voor onze klanten.
 • Creatieve content: Ons team van getalenteerde contentmakers weet hoe ze boeiende en relevante content moeten creëren die jullie verhaal vertelt en jullie doelgroep aanspreekt. Of het nu gaat om pakkende advertentieteksten, informatieve blogs of boeiende video’s, we hebben de vaardigheden om jullie boodschap op een unieke manier over te brengen.
 • Toewijding aan jullie succes: Ons succes als marketingbureau hangt af van het succes van onze klanten. Daarom zijn we volledig toegewijd om jullie te helpen jullie doelen te bereiken en jullie bedrijf te laten groeien. We zijn gepassioneerd door wat we doen en streven naar niets minder dan uitmuntendheid in alles wat we leveren. 

Prijzen instagram pakketten

Bij ons marketingbureau bieden we diverse Instagram-pakketten aan die zijn ontworpen om aan de unieke behoeften en budgetten van onze klanten te voldoen. We hebben instapprijzen en we hebben pakketprijzen voor de gevestigde bedrijven met groeiambities. Het is ook mogelijk om een strippenkaart af te nemen. Hierbij zit je niet vast aan een maandabonnement en kan je gebruik maken van de kennis van onze ervaren marketeers.

Basispakket

Geschikt voor starters
85 Vanaf p/m
 • Zoekwoordenonderzoek
 • Campagneopzet
 • Advertentie-creatie
 • Budgetinstelling
 • Doelgroep
 • Conversie-tracking
 • Google Tag Manager
 • Koppeling GA4
 • Koppeling website
 • Eigen web-app omgeving
 • Minimum dagbudget: €10
 • Instelkosten: €425
 • Tijdelijk: €400 korting

Mediumpakket

Geschikt voor MKB
225 Vanaf p/m
 • Alles van basis
 • Meer campagnes
 • Meer advertenties
 • Maximale koptitels
 • Maximale omschrijvingen
 • 4-6 sitelinks
 • 10-15 highlights
 • Afbeeldingen
 • Advanced optimaliseren
 • Eigen groei-manager
 • Instelkosten: €850
 • Tijdelijk €400 korting

Premiumpakket

Geschikt voor groeibedrijven
425 Vanaf p/m
 • Alles van medium
 • Uitgebreide A/B testen
 • Strategierapport
 • Maximale groeifocus
 • Eenmalig: €1.700
 • Tijdelijk €400 korting

Instagram succesvol uitbesteden?

Ons social media Bureau staat klaar om jullie bedrijf te helpen groeien door middel van doelgerichte en winstgevende content op Instagram. 

FAQ

Instagram marketing is een cruciale benadering voor bedrijven om hun merk te versterken en klantbetrokkenheid te bevorderen. Door middel van aantrekkelijke visuele content, zoals foto’s en video’s, kunnen merken een diepere connectie opbouwen met hun doelgroep. Bovendien biedt het platform diverse advertentiemogelijkheden, zoals gesponsorde berichten en verhalen, waardoor bedrijven gerichter kunnen adverteren en hun conversieratio kunnen verhogen. Instagram marketing is niet alleen een kans om de online aanwezigheid te vergroten, maar ook om concrete resultaten te behalen.

Marketing op Instagram omvat het delen van aantrekkelijke visuele content, zoals foto’s en video’s, om de betrokkenheid bij het publiek te vergroten. Bedrijven kunnen ook gesponsorde berichten en verhalen gebruiken om gericht te adverteren. Door gebruik te maken van relevante hashtags en interactie met volgers te stimuleren, kunnen merken hun bereik vergroten en een loyale gemeenschap opbouwen. Het meten van statistieken zoals likes, reacties en klikken helpt bij het evalueren van het succes van Instagram-marketingcampagnes en het aanpassen van de strategie indien nodig.

Om meer mensen op Instagram te bereiken, kun je de volgende stappen volgen:

1. Gebruik relevante hashtags: Voeg populaire en gerelateerde hashtags toe aan je berichten om je zichtbaarheid te vergroten en potentiële volgers te bereiken.

2. Plaats regelmatig content: Blijf actief op Instagram door regelmatig nieuwe, boeiende foto’s en video’s te delen om je publiek geïnteresseerd te houden.

3. Interageer met anderen: Reageer op en like berichten van anderen, volg relevante accounts en bouw relaties op met je volgers en mensen binnen je niche.

4. Gebruik Instagram Stories: Maak gebruik van Stories om tijdelijke en spontane content te delen, waardoor je meer betrokkenheid en interactie kunt genereren.

5. Adverteer: Overweeg om te adverteren op Instagram via gesponsorde berichten en verhalen om specifieke doelgroepen te targeten.

Door deze strategieën toe te passen, kun je je bereik vergroten en meer mensen op Instagram bereiken.

Een Instagram-strategie begint met het definiëren van je doelen, doelgroep en unieke waardepropositie. Vervolgens ontwikkel je een contentplan, inclusief de frequentie en soorten posts. Gebruik relevante hashtags, interageer met je volgers en meet regelmatig je succes met behulp van statistieken. Pas je strategie aan op basis van wat werkt en blijf consistent en authentiek in je berichten.

De kosten van adverteren op Instagram variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de advertentiedoelen, de doelgroep, de advertentie-indeling en de concurrentie. Over het algemeen kun je zelf je budget instellen, met opties voor dagelijkse of totale budgetten. Advertentiekosten worden meestal berekend op basis van kosten per klik (CPC) of kosten per duizend vertoningen (CPM). De gemiddelde kosten per klik op Instagram kunnen variëren van enkele centen tot enkele dollars, afhankelijk van de concurrentie en de kwaliteit van je advertentie. 

Bij Digitopa bieden we verschillende Instagram prijs-pakketten aan, waarbij de kosten van het adverteren zijn inbegrepen. Hierdoor hebben wij voor ieder budget een oplossing.

Adverteren op Instagram biedt diverse voordelen, waaronder:

1. Groot bereik: Met meer dan een miljard actieve gebruikers wereldwijd biedt Instagram een uitgebreid publiek om je merk te bereiken.

2. Visuele aantrekkingskracht: Instagram is een visueel platform, waardoor merken creatieve en aantrekkelijke content kunnen delen om de aandacht van hun doelgroep te trekken.

3. Gerichte advertenties: Je kunt specifieke doelgroepen targeten op basis van demografische gegevens, interesses en gedrag, waardoor je advertenties relevanter zijn voor potentiële klanten.

4. Interactiemogelijkheden: Instagram biedt verschillende manieren voor gebruikers om met je merk in contact te komen, zoals likes, reacties en directe berichten.

5. Meetbare resultaten: Je kunt de prestaties van je advertenties nauwkeurig volgen met behulp van statistieken, waardoor je je marketingstrategie kunt optimaliseren en je ROI kunt verbeteren.

6. Verhoogde betrokkenheid: Advertenties op Instagram kunnen de betrokkenheid bij je merk vergroten en potentiële klanten aanzetten tot actie, zoals het bezoeken van je website of het kopen van producten.

Instagram marketing kan zowel gratis als betaald zijn, afhankelijk van de strategie die je kiest. Het is gratis om een Instagram-account te maken en content te delen, zoals foto’s en video’s, om je volgers te bereiken. Je kunt ook gebruikmaken van gratis functies zoals hashtags en interactie met andere gebruikers om je bereik te vergroten.

Aan de andere kant zijn er betaalde opties beschikbaar, zoals gesponsorde berichten en verhalen, waarbij je betaalt om je content aan een bredere doelgroep te laten zien. De kosten hiervoor variëren afhankelijk van je budget en advertentiedoelen. Dus, terwijl Instagram marketing in de basis gratis kan zijn, biedt het ook mogelijkheden voor betaalde advertenties om je marketinginspanningen te versterken.

Een zakelijk Instagram-account is gratis. Instagram biedt de mogelijkheid voor bedrijven om gratis zakelijke accounts aan te maken. Met een zakelijk account heb je toegang tot extra functies, zoals statistieken over je volgers en berichten, de mogelijkheid om contactinformatie weer te geven en advertentieopties. 

Door het uitbesteden van Instagram marketing maken bedrijven gebruik van de expertise van marketeers en profiteren tegelijk van tijdbesparing, de consistentie, creativiteit en de potentie voor betere resultaten die het met zich mee brengt. 

Door professionals met ervaring in te schakelen, kunnen bedrijven profiteren van een doelgerichte aanpak, creatieve content en geoptimaliseerde campagnes, terwijl ze zich kunnen richten op hun kernactiviteiten en de operationele last verminderen.

Een Instagram-campagne is een georganiseerde marketinginspanning op het Instagram-platform met als doel specifieke doelen te bereiken. Dit kan onder meer het promoten van producten of diensten, het vergroten van merkbekendheid, het aantrekken van volgers, het genereren van betrokkenheid of het stimuleren van verkoop zijn. Een Instagram-campagne omvat vaak strategische planning, content creatie, doelgroep targeting, advertentiebudgetten, monitoring en analyse van resultaten. Het kan bestaan uit een reeks berichten, verhalen, gesponsorde advertenties en interactieve elementen om een bepaalde boodschap effectief aan de doelgroep over te brengen.

Het optimale tijdstip om op Instagram te posten kan variëren afhankelijk van je doelgroep en locatie. Over het algemeen zijn de beste tijden om te posten doorgaans op weekdagen tussen 10.00 en 15.00 uur, wanneer mensen vaak actief zijn tijdens werk- of schoolpauzes. Ook in de avonduren, tussen 19.00 en 21.00 uur, zijn veel mensen online. 

Bij Digitopa doen wij een doelgroep onderzoek om er achter te komen op welke tijdstippen jullie volgers actief zijn. Hiervoor gebruiken wij onder andere Instagram Insights en betaalde software. 

Om Instagram effectief te gebruiken om je verkoop te verhogen, kun je de volgende stappen volgen:

1. Optimaliseer je profiel: Zorg ervoor dat je Instagram-profiel volledig is ingevuld, inclusief een herkenbaar profielfoto, een pakkende biografie en contactgegevens.

2. Plaats boeiende content: Deel aantrekkelijke foto’s en video’s die je producten of diensten in actie tonen. Houd je content relevant en van hoge kwaliteit.

3. Gebruik hashtags: Voeg relevante hashtags toe aan je berichten om je bereik te vergroten en je content zichtbaar te maken voor potentiële klanten.

4. Promoot gebruikersinteractie: Stimuleer betrokkenheid door vragen te stellen, polls te gebruiken en gebruikers aan te moedigen om te reageren op je berichten.

5. Stories en IGTV: Maak gebruik van Instagram Stories en IGTV om meer diepgaande informatie te delen, zoals productdemonstraties, tutorials en achter-de-schermenbeelden.

6. Adverteer op Instagram: Overweeg het gebruik van gesponsorde berichten en verhalen om je producten of diensten te promoten bij een specifieke doelgroep.

7. Shopfunctie: Als je een e-commercebedrijf hebt, kun je de Instagram Shopping-functie gebruiken om producten direct te taggen in je berichten en verhalen.

8. Gebruik influencer marketing: Werk samen met influencers in jouw niche om je producten te promoten bij hun volgers.

Door deze stappen te volgen en een consistente, boeiende aanwezigheid op Instagram te behouden, kun je je merk versterken, vertrouwen opbouwen bij je doelgroep en uiteindelijk je verkoop verhogen.

Ontvang binnen 24 uur een gratis kansen scan.