De beste Microsoft Ads voor jouw bedrijf

Wil je dat jouw website bovenaan staat wanneer potentiële klanten zoeken in Bing? Maak dan gebruik van Microsoft Ads (voorheen Bing Ads). Microsoft Ads biedt vele mogelijkheden om bedrijven te helpen groeien. Door gebruik te maken van geavanceerde targetingtechnieken en het creëren van unieke campagnes, kunnen we de meest effectieve strategieën uitvoeren. Wil je weten wat Microsoft Ads voor jou kan betekenen of wil je Microsoft Ads naar een hoger niveau tillen? Neem dan gerust contact op.

word ook op bing gevonden

Bing is de op 2 na grootste zoekmachine. En met de komst van ChatGPT zou het aandeel zomaar nog verder kunnen toenemen. Daarom is het belangrijk om ook steeds meer in te zetten op Microsoft Ads. Zeker nu de concurrentie nog relatief laag is.

We laten via advertenties op Bing jullie doelgroep (de Kevin’s) kennis maken met jullie bedrijf. Dit contactmoment willen we omzetten naar een aanvraag of zelfs direct een opdracht. Vervolgens weten we zeker dat jullie Kevin tot een enthousiaste ambassadeur kunnen maken. En als jullie ook hulp in deze fase willen, dan helpen we jullie graag.

Werkwijze bij het volledig uitbesteden van microsoft ads marketing

Stap 1: Doelstellingen en strategie bepalen

Voordat we beginnen met het opzetten van jullie Microsoft Ads-campagnes, is het essentieel om jullie doelstellingen en een strategie te bepalen. Budget-afhankelijk kunnen we een informele strategie opzetten of een volledig strategierapport samenstellen.

Stap 2: Zoekwoordenonderzoek

Via (betaalde) software doen we een onderzoek om relevante zoekwoorden te vinden. We verzamelen de zoekwoorden die relevant zijn voor jullie doelgroep en die een goed zoekvolume hebben. Deze zoekwoorden stellen we exact of breed in. Om direct de kwaliteit van de campagnes te waarborgen, zullen we ook negatieve zoekwoorden toevoegen zodat de advertenties niet bij irrelevante zoekopdrachten worden getoond.

Stap 3: Pakkende advertenties

Voor elke ad group creëren we aantrekkelijke en relevante advertenties. We zorgen ervoor dat jullie belangrijkste boodschap duidelijk naar voren komt en dat we de Kevin’s aanmoedigen om te klikken.

Ook maken we een account voor het Microsoft Ads platform als deze er nog niet was.

Stap 4: Biedstrategie

We stellen een geschikte biedstrategie in die past bij jullie doelstellingen, doelgroep en budget. We kunnen bijvoorbeeld kiezen voor handmatige biedingen, geautomatiseerde biedstrategieën zoals doel-CPA (kosten per acquisitie) of doel-ROAS (rendement op advertentie-uitgaven).

Stap 5: Implementatie conversie tracking en koppelingen opzetten

Het is van cruciaal belang om conversie tracking in te stellen om de effectiviteit van de advertenties te meten. We maken koppelingen met onder andere Microsoft trackers. De trackingcodes en koppelcodes plaatsen we op de juiste plekken zodat een succesvolle conversie goed wordt gemeten en we kunnen zien welke campagnes en zoekwoorden de beste resultaten opleveren.

Stap 6: Campagnes optimaliseren

We houden de prestaties van jullie campagnes regelmatig in de gaten en gebruiken de verzamelde gegevens om verbeteringen aan te brengen. We houden de scores hoog, schakelen zoekwoorden uit die niet goed presteren, verfijnen de advertentieteksten en passen de biedingen aan waar nodig. Daarnaast houden we rekening met de trends die we spotten.

Stap 7: Landingspagina's optimaliseren

We zorgen ervoor dat de bestemmingspagina’s waar jullie bezoekers naartoe worden gestuurd, relevant zijn voor de advertenties en een goede gebruikerservaring bieden. Door de inhoud en de lay-out van de landingspagina’s te optimaliseren, zijn we in staat om het aantal conversies voor hetzelfde budget te verhogen.

Kortom, we zijn continu bezig zodat jullie budget efficiënt wordt besteed en dat jullie een maximaal rendement op jullie investering behalen.

Inzicht en transparantie

Afgelopen jaren hebben we met Digitopa een web-app gebouwd die speciaal ontwikkeld is voor klanten van Digitopa. Deze web-app is ook als op beschikbaar. Wij geven om de relatie en doen er graag alles aan om jullie bedrijf verder te helpen.

In de web-app bieden we transparantie in een project en voegen we alle verzamelde documenten en media toe. Daarnaast hebben we dashboards met live inzichten in de statistieken van jouw website.

Waarom voor ons kiezen

Onze successen komen voornamelijk doordat we technische- en marketingkennis met zakelijk inzicht combineren. Uiteindelijk kan ieder marketingbureau een advertentie of website maken, maar er zijn er weinig zo betrokken en goed als de enthousiaste collega’s bij Digitopa.

Onze gecertificeerde Google Ads-specialisten hebben jarenlange ervaring in het beheren van succesvolle campagnes voor uiteenlopende klanten, en we zijn vastbesloten om ook jullie bedrijf te laten groeien.

Door met ons samen te werken, kunnen jullie profiteren van:

 • Een team van experts: Onze specialisten zijn op de hoogte van de nieuwste trends en best practices binnen Google Ads.
 • Meetbare resultaten: We richten ons op meetbare doelen en houden jullie op de hoogte van de prestaties van jullie campagnes.
 • Flexibiliteit: Of jullie nu een klein lokaal bedrijf zijn of een groot internationaal merk, we passen onze aanpak aan om aan jullie behoeften te voldoen.
 • Transparantie: Bij ons kunnen jullie altijd rekenen op open communicatie en duidelijke rapportages.
 • Data-gedreven aanpak: Wij geloven in het belang van data bij het nemen van marketingbeslissingen. Door gebruik te maken van geavanceerde tools en analytics, verzamelen en analyseren we nauwkeurig de prestatiegegevens van de campagnes. Dit stelt ons in staat om voortdurend te optimaliseren en jullie ROI te maximaliseren.
 • Transparantie en communicatie: Bij ons marketingbureau houden we van open communicatie met onze klanten. We zorgen voor transparante rapportage van de campagneresultaten en nemen de tijd om jullie te betrekken bij elke stap van het proces. Jullie krijgen een duidelijk inzicht in hoe jullie marketingbudget wordt besteed en welke resultaten we behalen.
 • Google Partner status: We zijn er trots op een erkende Google Partner te zijn, wat betekent dat we voldoen aan de strenge normen van Google voor kwaliteit en prestaties. Dit partnerschap geeft ons toegang tot waardevolle middelen en ondersteuning, wat zich vertaalt in betere resultaten voor onze klanten.
 • Creatieve content: Ons team van getalenteerde contentmakers weet hoe ze boeiende en relevante content moeten creëren die jullie verhaal vertelt en jullie doelgroep aanspreekt. Of het nu gaat om pakkende advertentieteksten, informatieve blogs of boeiende video’s, we hebben de vaardigheden om jullie boodschap op een unieke manier over te brengen.
 • Toewijding aan jullie succes: Ons succes als marketingbureau hangt af van het succes van onze klanten. Daarom zijn we volledig toegewijd om jullie te helpen jullie doelen te bereiken en jullie bedrijf te laten groeien. We zijn gepassioneerd door wat we doen en streven naar niets minder dan uitmuntendheid in alles wat we leveren. 

Prijzen microsoft Ads pakketten

Bij ons marketingbureau bieden we diverse Microsoft Ads-pakketten aan die zijn ontworpen om aan de unieke behoeften en budgetten van onze klanten te voldoen. We hebben instapprijzen en we hebben pakketprijzen voor de gevestigde bedrijven met groeiambities. Het is ook mogelijk om een strippenkaart af te nemen. Hierbij zit je niet vast aan een maandabonnement en kan je gebruik maken van de kennis van onze ervaren marketeers.

Basispakket

Geschikt voor starters
85 Vanaf p/m
 • Zoekwoordenonderzoek
 • Campagneopzet
 • Advertentie-creatie
 • Budgetinstelling
 • Doelgroep
 • Conversie-tracking
 • Google Tag Manager
 • Koppeling GA4
 • Koppeling website
 • Eigen web-app omgeving
 • Minimum dagbudget: €10
 • Instelkosten: €425
 • Tijdelijk: €400 korting

Mediumpakket

Geschikt voor MKB
225 Vanaf p/m
 • Alles van basis
 • Meer campagnes
 • Meer advertenties
 • Maximale koptitels
 • Maximale omschrijvingen
 • 4-6 sitelinks
 • 10-15 highlights
 • Afbeeldingen
 • Advanced optimaliseren
 • Eigen groei-manager
 • Instelkosten: €850
 • Tijdelijk €400 korting

Premiumpakket

Geschikt voor groeibedrijven
425 Vanaf p/m
 • Alles van medium
 • Uitgebreide A/B testen
 • Strategierapport
 • Maximale groeifocus
 • Eenmalig: €1.700
 • Tijdelijk €400 korting

microsoft Ads succesvol uitbesteden?

Ons Microsoft Ads Bureau staat klaar om jullie bedrijf te helpen groeien door middel van doelgerichte en winstgevende advertentiecampagnes. 

FAQ

Er zijn verschillende redenen waarom bedrijven Microsoft Ads (voorheen bekend als Bing Ads) zouden willen gebruiken als onderdeel van hun online advertentiestrategie:

1. Bereik: Microsoft Ads biedt toegang tot het zoeknetwerk van Bing, dat de op twee na grootste zoekmachine is. Dit betekent dat je je advertenties kunt weergeven aan een breed publiek dat gebruikmaakt van Bing voor zoekopdrachten.

2. Minder concurrentie: Omdat Microsoft Ads minder concurrentie heeft dan Google Ads, kunnen de kosten per klik vaak lager zijn, wat het een kosteneffectievere optie kan maken voor sommige bedrijven.

3. Demografische targeting: Microsoft Ads biedt uitgebreide demografische targetingopties, waardoor je je advertenties kunt richten op specifieke leeftijdsgroepen, geslachten en locaties.

4. Apparaattargeting: Je kunt je advertenties specifiek richten op desktopcomputers, tablets of mobiele apparaten, afhankelijk van je doelgroep.

5. Lokale targeting: Microsoft Ads biedt uitstekende mogelijkheden voor lokale bedrijven om advertenties te richten op specifieke geografische gebieden, wat handig is voor lokale marketingcampagnes.

6. Cross-device tracking: Je kunt het gedrag van gebruikers volgen over verschillende apparaten, waardoor je een beter beeld krijgt van hoe ze omgaan met je advertenties.

Hoewel Google Ads vaak de eerste keuze is voor veel adverteerders vanwege het enorme bereik, biedt Microsoft Ads unieke voordelen en mogelijkheden, vooral voor bedrijven die zich willen richten op specifieke doelgroepen of kosten willen besparen. Het kan een waardevolle aanvulling zijn op je digitale marketingstrategie.

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van Microsoft Ads (voorheen bekend als Bing Ads) als onderdeel van je online advertentiestrategie:

1. Bereik en diversiteit: Microsoft Ads biedt toegang tot het zoeknetwerk van Bing en Yahoo, waardoor je je advertenties kunt tonen aan een breed en divers publiek dat deze zoekmachines gebruikt. Dit vergroot je bereik buiten Google Ads.

2. Minder concurrentie: Microsoft Ads heeft doorgaans minder concurrentie dan Google Ads, wat kan resulteren in lagere kosten per klik (CPC) en kosten per acquisitie (CPA) voor adverteerders.

3. Demografische targeting: Je kunt je advertenties richten op specifieke doelgroepen op basis van leeftijd, geslacht, locatie en andere demografische gegevens, waardoor je de relevantie van je advertenties kunt vergroten.

4. Apparaattargeting: Je hebt de flexibiliteit om je advertenties specifiek te richten op desktops, tablets of mobiele apparaten, afhankelijk van je doelgroep en strategie.

5. Lokale targeting: Voor lokale bedrijven is Microsoft Ads effectief in het bereiken van lokale klanten door advertenties te plaatsen in specifieke geografische gebieden.

Om beter gevonden te worden op Bing, de zoekmachine van Microsoft, kun je de volgende strategieën toepassen om je online aanwezigheid te verbeteren:

1. Optimaliseer je website: Zorg ervoor dat je website gebruiksvriendelijk is, snel laadt en goed gestructureerd is. Gebruik relevante trefwoorden in je content en metadata.

2. Keyword research: Doe grondig trefwoordonderzoek om te begrijpen welke zoekwoorden je doelgroep gebruikt en integreer deze strategisch in je content.

3. Hoge kwaliteit content: Maak hoogwaardige, relevante en informatieve content die aansluit bij de behoeften van je doelgroep.

4. Meta tags optimaliseren: Optimaliseer je titel- en beschrijvingstags met relevante trefwoorden om de klikbaarheid in de zoekresultaten te verbeteren.

5. Mobielvriendelijke site: Zorg ervoor dat je website goed presteert op mobiele apparaten, aangezien mobiel verkeer steeds belangrijker wordt.

6. Afbeeldingen en video’s: Gebruik visuele content zoals afbeeldingen en video’s om je content aantrekkelijker te maken voor zoekmachines en gebruikers.

7. Linkbuilding: Bouw kwalitatieve backlinks op van andere relevante websites naar je eigen site, omdat dit de autoriteit van je site kan vergroten.

8. Lokale optimalisatie: Als je een lokaal bedrijf hebt, optimaliseer dan je lokale vermeldingen en zorg ervoor dat je bedrijfsinformatie up-to-date is.

9. Sitemap indienen: Stuur een XML-sitemap naar Bing via Bing Webmaster Tools om hen te helpen je site beter te begrijpen en te indexeren.

10. Bing Webmaster Tools: Meld je aan bij Bing Webmaster Tools om inzicht te krijgen in de prestaties van je site in Bing en om eventuele technische problemen op te lossen.

11. Bing Places for Business: Als je een lokaal bedrijf hebt, claim dan je bedrijfsvermelding op Bing Places for Business om beter zichtbaar te zijn in lokale zoekresultaten.

12. Sociale signalen: Deel je content op sociale media en moedig anderen aan om dit te delen om sociale signalen te creëren die de zichtbaarheid in zoekmachines kunnen vergroten.

Ja, Bing is een goede zoekmachine. Bing is de een na grootste zoekmachine, met Google op nummer een. Bing heeft daarnaast ook een lagere concurrentie, wat het makkelijker maakt om hoger in de zoekresultaten te komen.

Microsoft Ads is een advertentieplatform waarmee adverteerders hun advertenties kunnen weergeven op de zoekresultatenpagina’s van Bing en op partnerwebsites binnen het Microsoft Search-netwerk. Adverteerders maken een account aan, stellen advertentiecampagnes in op basis van doelstellingen en doelgroepen, en gebruiken trefwoorden om te bepalen wanneer hun advertenties worden weergegeven. Vervolgens maken ze aantrekkelijke advertenties met tekst, koppen en koppelingen naar relevante bestemmingspagina’s. Biedingen worden ingesteld op basis van kosten per klik (CPC) of kosten per duizend vertoningen (CPM), afhankelijk van de doelstellingen. Na lancering worden campagnes gemonitord en geoptimaliseerd met behulp van rapportage- en analysehulpmiddelen. Dit stelt adverteerders in staat om effectief te adverteren op Bing en het Microsoft Search-netwerk om hun online zichtbaarheid te vergroten en hun marketingdoelen te bereiken.

De kosten van Microsoft Ads variëren sterk en zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder:

1. Biedstrategie

2. Concurrentie

3. Kwaliteitsscore

4. Budget

5. Doelgroep

6. Advertentie-indeling

7. Geografische locatie

8. Tijdstip en planning


Bij Digitopa bieden we diverse, vaste geprijsde Microsoft Ads pakketten aan. Zo is er voor ieder budget een passende uitkomst. 

Het opzetten van een Microsoft Ads-campagne omvat verschillende stappen. Hier is een beknopt overzicht van hoe je dit kunt doen:

1. Account aanmaken: Ga naar het Microsoft Advertising-platform (voorheen Bing Ads) en meld je aan of maak een nieuw account aan als je er nog geen hebt.

2. Campagne doelstelling: Bepaal het doel van je campagne, zoals het genereren van websiteverkeer, het vergroten van merkbekendheid, het genereren van leads of het stimuleren van verkoop.

3. Campagne instellen: Maak een nieuwe advertentiecampagne en geef deze een naam. Selecteer je doelgroepinstellingen, zoals locaties, taal, leeftijdsgroepen en geslacht.

4. Biedingsstrategie: Kies of je kosten per klik (CPC) of kosten per duizend vertoningen (CPM) wilt gebruiken als biedingsstrategie.

5. Budget: Stel je dagelijkse of maandelijkse budget in voor de campagne.

6. Trefwoorden: Doe trefwoordonderzoek om relevante zoekwoorden te identificeren en voeg ze toe aan je campagne. Bepaal of je brede, exacte, of zinsdeelovereenkomst trefwoorden wilt gebruiken.

7. Advertentiegroepen: Organiseer je campagne door advertentiegroepen te maken op basis van gerelateerde zoekwoorden. Dit helpt om je campagne overzichtelijk te houden.

8. Advertenties maken: Maak aantrekkelijke advertenties met pakkende koppen, beschrijvingen en koppelingen naar relevante bestemmingspagina’s op je website. Je kunt verschillende advertentie-indelingen gebruiken, zoals tekstadvertenties of responsieve zoekadvertenties.

9. Biedingen instellen: Stel biedingen in voor je trefwoorden. Je kunt handmatige biedingen instellen of gebruikmaken van automatische biedstrategieën.

10. Lancering: Nadat je al je instellingen hebt geconfigureerd en advertenties hebt gemaakt, kun je je campagne lanceren.

11. Monitoring en optimalisatie: Houd de prestaties van je campagne in de gaten met behulp van rapportage- en analysehulpmiddelen. Optimaliseer je campagne door biedingen aan te passen, nieuwe trefwoorden toe te voegen en onderpresterende trefwoorden uit te sluiten.

12. Testen: Voer A/B-tests uit om te bepalen welke advertentievarianten het beste presteren en pas je advertenties dienovereenkomstig aan.

13. Rapportage en inzichten: Maak gebruik van rapporten om de prestaties van je campagne te evalueren en te begrijpen hoe je je advertentiebudget het beste kunt inzetten.

Microsoft Ads kan effectief zijn als onderdeel van je digitale marketingstrategie, afhankelijk van je doelstellingen, doelgroep en campagnebeheer. Het biedt toegang tot specifieke doelgroepen en kan voordelen bieden zoals lagere concurrentie en kosten per klik in vergelijking met andere platforms. Het succes ervan vereist echter een doordachte strategie, aandacht voor de kwaliteit van advertenties en voortdurende optimalisatie om de gewenste resultaten te bereiken. 

Of Google of Bing beter is, hangt af van je specifieke behoeften. Google heeft wereldwijd het grootste bereik en geavanceerde algoritmes, terwijl Bing voordelen biedt zoals sterkere lokale zoekresultaten en minder concurrentie. De keuze tussen de twee hangt af van je doelgroep en doelstellingen. Sommige bedrijven vinden waarde in het gebruik van beide zoekmachines, afhankelijk van hun strategie en markt. Zo kunnen de twee zoekmachines een mooie aanvullen op elkaar zijn.

Het kiezen van de juiste doelgroep voor Microsoft Ads (voorheen Bing Ads) is essentieel voor het succes van je advertentiecampagnes. Je doelgroep vind je door je huidige klanten te analyseren, een trefwoordonderzoek uit te voeren, interesses en gedrag te onderzoeken en te segmenteren.

De beste manier om te adverteren op Microsoft Ads (voorheen Bing Ads) is afhankelijk van je specifieke doelen en doelgroep, maar hier zijn enkele algemene tips om effectief te adverteren:

1. Begin altijd met duidelijke doelstellingen voor je advertentiecampagnes. 

2. Doe uitgebreid trefwoordonderzoek om relevante zoekwoorden te identificeren die overeenkomen met je producten of diensten. 

3. Maak aantrekkelijke advertenties met duidelijke koppen, beschrijvingen en koppelingen naar relevante bestemmingspagina’s op je website. 

4. Optimaliseer de landingspagina’s voor conversies.

5. Demografische targeting

6. Geografische targeting

7. Apparaattargeting

8. Kies de juiste biedingsstrategie op basis van je doelen. 

9. Budgetbeheer

10. Monitor regelmatig de prestaties van je campagnes en pas biedingen, trefwoorden en advertenties aan op basis van de verkregen gegevens.

Ontvang binnen 24 uur een gratis kansen scan.