De beste Pinterest Marketing voor jouw bedrijf

Wil jij met jouw bedrijf leads creëren vanuit Pinterest? Daar kunnen wij bij helpen!

Pinterest biedt bedrijven de mogelijkheid om een breed publiek te bereiken door hun producten en diensten te presenteren via afbeeldingen en video’s. Door middel van doelgerichte advertenties kunnen we maximale resultaten uit jouw Pinterest halen. Deze resultaten zetten wij om in onze Digitopa Web-app, waardoor jij op de hoogte blijft van alle prestaties.

Van onbekende naar ambassadeur

Dankzij Pinterest marketing is het mogelijk om van potentiële klanten (de Kevin’s) die jouw bedrijf nog niet kennen, trouwe klanten te maken. Wij kunnen achterhalen wat jouw potentiële klanten op Pinterest zoeken en zorgen dat jullie Pins (advertenties) op het juiste moment zichtbaar zijn.

We plaatsen advertenties op Pinterest om Kevin hier op te laten klikken en kennis te laten maken met jullie bedrijf. Dit contactmoment willen we omzetten naar een aanvraag of zelfs direct een opdracht. Vervolgens weten we zeker dat jullie Kevin tot een enthousiaste ambassadeur kunnen maken. En als jullie ook hulp in deze fase willen, dan helpen we jullie graag.

Werkwijze bij het uitbesteden van pinterest marketing

Stap 1: Doelstellingen en strategie bepalen

Voordat we beginnen met het opzetten van jullie Pinterest campagne, is het essentieel om jullie doelstellingen en een strategie te bepalen. Budget-afhankelijk kunnen we een informele strategie opzetten of een volledig strategierapport samenstellen.

Stap 2: doelgroep bepaling en Advertentie vorming

Via (betaalde) software doen we een onderzoek om veel gebruikte zoekwoorden en trends te achterhalen. Vervolgens gaan onze content creators aan de slag met het indelen en vormen van advertenties. Dit kunnen gesponsorde pins zijn, video’s, carrouseladvertenties. Het type advertentie wordt afgestemd op jullie doelstellingen.

Stap 3: koppelen aan bestemmingspagina

Vervolgens is het de bedoeling dat als Kevin (jullie potentiële klant) op de advertentie klikt, op de juiste product pagina of website terecht komt. Wij voegen URL-links toe aan de advertenties zodat Kevin naar de juiste site geleid wordt.

Stap 4: Biedstrategie

We stellen een geschikte biedstrategie in die past bij jullie doelstellingen, doelgroep en budget. We kunnen bijvoorbeeld kiezen voor handmatige biedingen, geautomatiseerde biedstrategieën zoals doel-CPA (kosten per acquisitie) of doel-ROAS (rendement op advertentie-uitgaven).

Stap 5: campagne planning

Op basis van jullie doelstellingen, doelgroep gegevens en gekozen budget bepalen wij de start- en einddatum van de campagne.

Stap 6: Campagnes optimaliseren

We houden de prestaties van jullie campagnes regelmatig in de gaten en gebruiken de verzamelde gegevens om verbeteringen aan te brengen. We houden de scores hoog, verfijnen de advertentieteksten en passen de biedingen aan waar nodig. Daarnaast houden we rekening met de trends die we spotten.

Kortom, we zijn continu bezig zodat jullie budget efficiënt wordt besteed en dat jullie een maximaal rendement op jullie investering behalen.

Inzicht en transparantie

Afgelopen jaren hebben we met Digitopa een web-app gebouwd die speciaal ontwikkeld is voor klanten van Digitopa. Deze web-app is ook als op beschikbaar. Wij geven om de relatie en doen er graag alles aan om jullie bedrijf verder te helpen.

In de web-app bieden we transparantie in een project en voegen we alle verzamelde documenten en media toe. Daarnaast hebben we dashboards met live inzichten in de statistieken van jouw website.

Waarom voor ons kiezen

Onze successen komen voornamelijk doordat we technische- en marketingkennis met zakelijk inzicht combineren. Uiteindelijk kan ieder marketingbureau een advertentie of website maken, maar er zijn er weinig zo betrokken en goed als de enthousiaste collega’s bij Digitopa.

Onze gecertificeerde Google Ads-specialisten hebben jarenlange ervaring in het beheren van succesvolle campagnes voor uiteenlopende klanten, en we zijn vastbesloten om ook jullie bedrijf te laten groeien.

Door met ons samen te werken, kunnen jullie profiteren van:

 • Een team van experts: Onze specialisten zijn op de hoogte van de nieuwste trends en best practices binnen Google Ads.
 • Meetbare resultaten: We richten ons op meetbare doelen en houden jullie op de hoogte van de prestaties van jullie campagnes.
 • Flexibiliteit: Of jullie nu een klein lokaal bedrijf zijn of een groot internationaal merk, we passen onze aanpak aan om aan jullie behoeften te voldoen.
 • Transparantie: Bij ons kunnen jullie altijd rekenen op open communicatie en duidelijke rapportages.
 • Data-gedreven aanpak: Wij geloven in het belang van data bij het nemen van marketingbeslissingen. Door gebruik te maken van geavanceerde tools en analytics, verzamelen en analyseren we nauwkeurig de prestatiegegevens van de campagnes. Dit stelt ons in staat om voortdurend te optimaliseren en jullie ROI te maximaliseren.
 • Transparantie en communicatie: Bij ons marketingbureau houden we van open communicatie met onze klanten. We zorgen voor transparante rapportage van de campagneresultaten en nemen de tijd om jullie te betrekken bij elke stap van het proces. Jullie krijgen een duidelijk inzicht in hoe jullie marketingbudget wordt besteed en welke resultaten we behalen.
 • Google Partner status: We zijn er trots op een erkende Google Partner te zijn, wat betekent dat we voldoen aan de strenge normen van Google voor kwaliteit en prestaties. Dit partnerschap geeft ons toegang tot waardevolle middelen en ondersteuning, wat zich vertaalt in betere resultaten voor onze klanten.
 • Creatieve content: Ons team van getalenteerde contentmakers weet hoe ze boeiende en relevante content moeten creëren die jullie verhaal vertelt en jullie doelgroep aanspreekt. Of het nu gaat om pakkende advertentieteksten, informatieve blogs of boeiende video’s, we hebben de vaardigheden om jullie boodschap op een unieke manier over te brengen.
 • Toewijding aan jullie succes: Ons succes als marketingbureau hangt af van het succes van onze klanten. Daarom zijn we volledig toegewijd om jullie te helpen jullie doelen te bereiken en jullie bedrijf te laten groeien. We zijn gepassioneerd door wat we doen en streven naar niets minder dan uitmuntendheid in alles wat we leveren. 

Prijzen pinterest pakketten

Bij ons marketingbureau bieden we diverse Pinterest pakketten aan die zijn ontworpen om aan de unieke behoeften en budgetten van onze klanten te voldoen. We hebben instapprijzen en we hebben pakketprijzen voor de gevestigde bedrijven met groeiambities. Het is ook mogelijk om een strippenkaart af te nemen. Hierbij zit je niet vast aan een maandabonnement en kan je gebruik maken van de kennis van onze ervaren marketeers.

Basispakket

Geschikt voor starters
85 Vanaf p/m
 • Zoekwoordenonderzoek
 • Campagneopzet
 • Advertentie-creatie
 • Budgetinstelling
 • Doelgroep
 • Conversie-tracking
 • Google Tag Manager
 • Koppeling GA4
 • Koppeling website
 • Eigen web-app omgeving
 • Minimum dagbudget: €10
 • Instelkosten: €425
 • Tijdelijk: €400 korting

Mediumpakket

Geschikt voor MKB
225 Vanaf p/m
 • Alles van basis
 • Meer campagnes
 • Meer advertenties
 • Maximale koptitels
 • Maximale omschrijvingen
 • 4-6 sitelinks
 • 10-15 highlights
 • Afbeeldingen
 • Advanced optimaliseren
 • Eigen groei-manager
 • Instelkosten: €850
 • Tijdelijk €400 korting

Premiumpakket

Geschikt voor groeibedrijven
425 Vanaf p/m
 • Alles van medium
 • Uitgebreide A/B testen
 • Strategierapport
 • Maximale groeifocus
 • Eenmalig: €1.700
 • Tijdelijk €400 korting

Pinterest succesvol uitbesteden?

Ons Social Media Bureau staat klaar om jullie bedrijf te helpen groeien door middel van doelgerichte en winstgevende advertentiecampagnes. 

FAQ

Pinterest marketing omvat het gebruik van het Pinterest-platform om je merk te promoten. Dit omvat het creëren van visueel aantrekkelijke pins, het optimaliseren van je Pinterest-profiel, het interactie aangaan met de community en het gebruik van Pinterest Ads om je bereik te vergroten. Het uiteindelijke doel is om verkeer naar je website te leiden en conversies te genereren. Pinterest is vooral geschikt voor bedrijven met visueel aantrekkelijke producten of diensten, en het is essentieel om je prestaties te meten en te optimaliseren om succesvol te zijn op dit platform.

Om te adverteren op Pinterest, begin je door een zakelijk Pinterest-account aan te maken en naar de Pinterest Ads Manager te gaan. Daar kun je een nieuwe advertentiecampagne starten en je doelstelling, doelgroep, budget en biedingen instellen. Maak vervolgens aantrekkelijke gesponsorde pins met overtuigende afbeeldingen en beschrijvingen. Kies je bestemmingspagina op je website en stel de campagneplanning in. Met doelgerichte advertenties op Pinterest kun je je merk vergroten en verkeer naar je website genereren.

Om een product effectief op Pinterest te promoten, kun je de volgende stappen volgen:

1. Maak een aantrekkelijke pin: Begin met het maken van een visueel aantrekkelijke pin die je product op een opvallende manier laat zien. 

2. Optimaliseer voor zoekwoorden: Gebruik relevante zoekwoorden in de pinbeschrijving en de titel om ervoor te zorgen dat je pin wordt weergegeven in zoekresultaten en feeds van gebruikers.

3. Link naar je productpagina: Zorg ervoor dat je pin is gekoppeld aan de specifieke productpagina op je website waar gebruikers het product kunnen kopen.

4. Maak borden met betrekking tot je product: Maak borden op Pinterest die relevant zijn voor je productcategorie. 

5. Gebruik Pinterest Shopping: Als je de mogelijkheid hebt om Pinterest Shopping te gebruiken, kun je productpinnen maken die rechtstreeks kunnen worden gekoppeld aan je e-commerceplatform. 

6. Betaalde promotie: Met Pinterest Ads kun je je doelgroep nauwkeurig targeten op basis van demografische gegevens en interesses.

7. Werk samen met influencers: Overweeg samenwerkingen met Pinterest-influencers in je niche om je producten aan hun volgers te promoten. Dit kan geloofwaardigheid aan je merk toevoegen.

Pinterest Ads zijn betaalde advertenties op het Pinterest-platform waarmee bedrijven hun pins kunnen promoten aan een specifieke doelgroep. Adverteerders kunnen gesponsorde pins maken en targeten op basis van demografische gegevens, interesses en zoekwoorden om hun merkbekendheid te vergroten, verkeer naar hun website te leiden en producten te promoten.

Pinterest voor bedrijven omvat het aanmaken van een zakelijk Pinterest-account, het creëren van aantrekkelijke pins, het delen van relevante content, het betrekken van de doelgroep en het gebruik van Pinterest Ads om producten of diensten te promoten en verkeer naar de website te leiden. Het platform biedt tools voor analyses om de prestaties te meten en te optimaliseren voor bedrijfsdoelen.

De voordelen van Pinterest marketing omvatten:

1. Visuele nadruk: Pinterest is ideaal voor merken met visueel aantrekkelijke producten of diensten.

2. Hoge betrokkenheid: Gebruikers op Pinterest zijn vaak zeer betrokken en actief in het ontdekken van nieuwe ideeën.

3. Verkeer naar de website: Pins kunnen rechtstreeks naar je website leiden, wat de kans op conversies vergroot.

4. Merkbekendheid: Pinterest kan merkbekendheid vergroten door visueel aantrekkelijke content te delen.

5. Doelgroepgericht: Pinterest Ads bieden geavanceerde targetingopties om specifieke doelgroepen te bereiken.

6. Inspiratie en trends: Het platform is handig voor het delen van inspiratie en het volgen van trends in diverse niches.

7. Community-opbouw: Het betrekken van gebruikers en interactie aangaan kan leiden tot een loyale community.

8. E-commercekansen: Pinterest Shopping maakt het gemakkelijker om producten te verkopen via het platform.

Affiliate marketing op Pinterest houdt in dat je affiliate-links van relevante producten of diensten toevoegt aan je pins en deze deelt op je borden. Wanneer gebruikers via jouw pins en links aankopen doen, verdien je commissie van het affiliateprogramma. Het succes van affiliate marketing op Pinterest hangt af van het delen van visueel aantrekkelijke en relevante content, betrokkenheid bij je volgers en het nauwlettend volgen en optimaliseren van de prestaties van je pins met behulp van Pinterest Analytics. Het is belangrijk om transparant te zijn over je affiliatelinks en de regels en richtlijnen van Pinterest en de affiliateprogramma’s te volgen.


Dankzij Pinterest marketing heb je als bedrijf de mogelijkheid om je doelgroep en merkbekendheid te vergroten en om meer leads te genereren via dit platform. Om hier het maximale uit te halen, is specialistische kennis nodig. Er zullen o.a. koppelingen moeten worden gemaakt en optimalisaties worden doorgevoerd. Digitopa is een social media bureau en doet dit al voor vele bedrijven.

De kosten van adverteren op Pinterest variëren op basis van je doelstellingen, budget en biedingen. Je kunt bijvoorbeeld bieden op kosten per klik (CPC) of kosten per duizend vertoningen (CPM). De uiteindelijke kosten worden bepaald door de concurrentie en de doelgroep die je wilt bereiken.

Wij bieden diverse Pinterest marketing pakketten aan, waardoor er voor ieder budget een gepaste uitkomst is. Hierdoor hoeven jullie je geen zorgen te maken over de verschillende biedstrategieën en bijkomende advertentiekosten. 

Op Pinterest zijn er verschillende vormen van advertenties, waaronder:

1. Gesponsorde Pins: Dit zijn betaalde pins die in de Pinterest-feed van gebruikers worden weergegeven. Ze lijken op reguliere pins maar zijn gemarkeerd als “Gesponsoreerd.”

2. Gesponsorde Video’s: Videoadvertenties die worden weergegeven in de Pinterest-feed. Ze kunnen automatisch afspelen en geluid bevatten wanneer gebruikers erop tikken.

3. Carrouseladvertenties: Een reeks gesponsorde pins die gebruikers horizontaal kunnen doorbladeren. Dit is handig voor het presenteren van meerdere producten of functies.

4. Gesponsorde App-pins: Advertenties die gebruikers aanmoedigen om mobiele apps te installeren of te openen zonder Pinterest te verlaten.

5. Gesponsorde Collections: Dit zijn grote advertenties die bovenaan de zoekresultaten verschijnen en gebruikers naar een merkervaring leiden, waarin meerdere producten en pins worden getoond.

Om een Pinterest-campagne op te zetten, volg je deze stappen:

1. Maak een zakelijk Pinterest-account.

2. Maak een advertentie aan in de Pinterest Ads Manager.

3. Kies een doelstelling voor de campagne en stel je doelgroep in.

4. Kies een budget en stel biedingen voor de advertenties in.

5. Kies je advertentie-indeling en maak advertenties.

6. Koppel je bestemmingspagina.

7. Bepaal de start- en einddatum van je campagne en kies voor dagelijkse of levenslange budgetten.

8. Controleer alle instellingen en advertentiecontent, en klik op “Indienen” om je campagne te lanceren.

Ontvang binnen 24 uur een gratis kansen scan.