De beste Snapchat marketing voor jouw bedrijf

Snapchat biedt een krachtig marketingplatform voor bedrijven die een jonge doelgroep willen aanspreken. Snapchat is een populair social media kanaal met 4,2 miljoen gebruikers in Nederland alleen al. Dat maakt Snapchat het zevende meest gebruikte social media platform in Nederland. Ben je benieuwd wat Snapchat marketing voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan gerust contact op. Onze Snapchat specialisten helpen je graag.

Van onbekende naar ambassadeur

Met Snapchat-advertenties kun je je verhaal op een unieke en innovatieve manier vertellen. Door middel van doelgerichte en creatieve advertenties laten wij jullie potentiële doelgroep (de Kevin’s) kennis maken met jullie bedrijf.

Dit contactmoment willen wij omzetten naar een klik op de advertentie, om vervolgens op jullie product pagina of website te belanden. Op een aantrekkelijke manier willen we Kevin enthousiast over jullie merk maken. Zo wordt Kevin van onbekende een nieuwe ambassadeur.

Werkwijze bij het uitbesteden van snapchat marketing

Stap 1: Doelstellingen en strategie bepalen

Voordat we beginnen met het opzetten van jullie Snapchat campagne, is het essentieel om jullie doelstellingen en een strategie te bepalen. Budget-afhankelijk kunnen we een informele strategie opzetten of een volledig strategierapport samenstellen.

Stap 2: doelgroeponderzoek

Via (betaalde) software doen we een onderzoek om achter demografische gegevens van jullie doelgroep op Snapchat te komen. We zoeken naar trends, interesses en succesverhalen.

Stap 3: Pakkende advertenties

Vervolgens kiezen we een advertentie-indeling die past bij de gekozen strategie en het budget. Onze content creators gaan aan de slag met het ontwerpen en schrijven van de advertenties. We voegen call-to-action knoppen toe, gebruiken relevante zoektermen en linken naar product pagina’s of jullie website.

Stap 4: Biedstrategie

We stellen een geschikte biedstrategie in die past bij jullie doelstellingen, doelgroep en budget. We kunnen bijvoorbeeld kiezen voor handmatige biedingen, geautomatiseerde biedstrategieën zoals doel-CPA (kosten per acquisitie) of doel-ROAS (rendement op advertentie-uitgaven).

Stap 6: Campagnes optimaliseren

We houden de prestaties van jullie campagnes regelmatig in de gaten en gebruiken de verzamelde gegevens om verbeteringen aan te brengen. We houden de scores hoog, verfijnen de advertentieteksten en passen de biedingen aan waar nodig. Daarnaast houden we rekening met de trends die we spotten.

Inzicht en transparantie

Afgelopen jaren hebben we met Digitopa een web-app gebouwd die speciaal ontwikkeld is voor klanten van Digitopa. Deze web-app is ook als op beschikbaar. Wij geven om de relatie en doen er graag alles aan om jullie bedrijf verder te helpen.

In de web-app bieden we transparantie in een project en voegen we alle verzamelde documenten en media toe. Daarnaast hebben we dashboards met live inzichten in de statistieken van jouw website.

Waarom voor ons kiezen

Onze successen komen voornamelijk doordat we technische- en marketingkennis met zakelijk inzicht combineren. Uiteindelijk kan ieder marketingbureau een advertentie of website maken, maar er zijn er weinig zo betrokken en goed als de enthousiaste collega’s bij Digitopa.

Onze gecertificeerde Google Ads-specialisten hebben jarenlange ervaring in het beheren van succesvolle campagnes voor uiteenlopende klanten, en we zijn vastbesloten om ook jullie bedrijf te laten groeien.

Door met ons samen te werken, kunnen jullie profiteren van:

 • Een team van experts: Onze specialisten zijn op de hoogte van de nieuwste trends en best practices binnen Google Ads.
 • Meetbare resultaten: We richten ons op meetbare doelen en houden jullie op de hoogte van de prestaties van jullie campagnes.
 • Flexibiliteit: Of jullie nu een klein lokaal bedrijf zijn of een groot internationaal merk, we passen onze aanpak aan om aan jullie behoeften te voldoen.
 • Transparantie: Bij ons kunnen jullie altijd rekenen op open communicatie en duidelijke rapportages.
 • Data-gedreven aanpak: Wij geloven in het belang van data bij het nemen van marketingbeslissingen. Door gebruik te maken van geavanceerde tools en analytics, verzamelen en analyseren we nauwkeurig de prestatiegegevens van de campagnes. Dit stelt ons in staat om voortdurend te optimaliseren en jullie ROI te maximaliseren.
 • Transparantie en communicatie: Bij ons marketingbureau houden we van open communicatie met onze klanten. We zorgen voor transparante rapportage van de campagneresultaten en nemen de tijd om jullie te betrekken bij elke stap van het proces. Jullie krijgen een duidelijk inzicht in hoe jullie marketingbudget wordt besteed en welke resultaten we behalen.
 • Google Partner status: We zijn er trots op een erkende Google Partner te zijn, wat betekent dat we voldoen aan de strenge normen van Google voor kwaliteit en prestaties. Dit partnerschap geeft ons toegang tot waardevolle middelen en ondersteuning, wat zich vertaalt in betere resultaten voor onze klanten.
 • Creatieve content: Ons team van getalenteerde contentmakers weet hoe ze boeiende en relevante content moeten creëren die jullie verhaal vertelt en jullie doelgroep aanspreekt. Of het nu gaat om pakkende advertentieteksten, informatieve blogs of boeiende video’s, we hebben de vaardigheden om jullie boodschap op een unieke manier over te brengen.
 • Toewijding aan jullie succes: Ons succes als marketingbureau hangt af van het succes van onze klanten. Daarom zijn we volledig toegewijd om jullie te helpen jullie doelen te bereiken en jullie bedrijf te laten groeien. We zijn gepassioneerd door wat we doen en streven naar niets minder dan uitmuntendheid in alles wat we leveren. 

Prijzen snapchat pakketten

Bij ons marketingbureau bieden we diverse Snapchat-pakketten aan die zijn ontworpen om aan de unieke behoeften en budgetten van onze klanten te voldoen. We hebben instapprijzen en we hebben pakketprijzen voor de gevestigde bedrijven met groeiambities. Het is ook mogelijk om een strippenkaart af te nemen. Hierbij zit je niet vast aan een maandabonnement en kan je gebruik maken van de kennis van onze ervaren marketeers.

Basispakket

Geschikt voor starters
85 Vanaf p/m
 • Zoekwoordenonderzoek
 • Campagneopzet
 • Advertentie-creatie
 • Budgetinstelling
 • Doelgroep
 • Conversie-tracking
 • Google Tag Manager
 • Koppeling GA4
 • Koppeling website
 • Eigen web-app omgeving
 • Minimum dagbudget: €10
 • Instelkosten: €425
 • Tijdelijk: €400 korting

Mediumpakket

Geschikt voor MKB
225 Vanaf p/m
 • Alles van basis
 • Meer campagnes
 • Meer advertenties
 • Maximale koptitels
 • Maximale omschrijvingen
 • 4-6 sitelinks
 • 10-15 highlights
 • Afbeeldingen
 • Advanced optimaliseren
 • Eigen groei-manager
 • Instelkosten: €850
 • Tijdelijk €400 korting

Premiumpakket

Geschikt voor groeibedrijven
425 Vanaf p/m
 • Alles van medium
 • Uitgebreide A/B testen
 • Strategierapport
 • Maximale groeifocus
 • Eenmalig: €1.700
 • Tijdelijk €400 korting

snapchat marketing succesvol uitbesteden?

Ons Social Media Bureau staat klaar om jullie bedrijf te helpen groeien door middel van doelgerichte en winstgevende advertentiecampagnes. 

FAQ

Snapchat marketing omvat het gebruik van het Snapchat-platform voor het promoten van merken, producten of diensten via verhalen, advertenties en interactie met het publiek. Het richt zich vooral op jongere doelgroepen vanwege de populariteit onder jongeren.

Snapchat Ads werken door adverteerders in staat te stellen advertenties te maken en te targeten op basis van demografische gegevens, interesses en gedrag van gebruikers. Deze advertenties kunnen worden weergegeven in Snapchat-verhalen, Discover-content en tussen gebruikersverhalen. Adverteerders kunnen verschillende advertentieformaten, zoals Snap Ads, Story Ads en Filters, gebruiken om hun boodschap over te brengen aan Snapchat-gebruikers. De effectiviteit van Snapchat Ads kan worden gevolgd en geoptimaliseerd met behulp van analyse- en meetinstrumenten van Snapchat.

Met Snapchat marketing kun je verschillende doelen bereiken, waaronder:

1. Merkbekendheid vergroten: Je kunt je merk onder de aandacht brengen bij de jongere doelgroep die Snapchat gebruikt.

2. Publieksbetrokkenheid: Je kunt interactie aangaan met je publiek via Snap-verhalen, polls en filters om betrokkenheid te stimuleren.

3. Productpromotie: Je kunt producten of diensten promoten door middel van verhalen, advertenties en productfilters.

4. Verkeer genereren: Je kunt gebruikers aansporen om je website of app te bezoeken door swipe-up-links toe te voegen aan Snap Ads.

5. Verkopen stimuleren: Met Snapchat Shopping-functies kun je producten rechtstreeks op Snapchat verkopen.

6. Evenementpromotie: Je kunt evenementen, lanceringen en speciale aanbiedingen onder de aandacht brengen.

7. Influencer-samenwerkingen: Samenwerken met Snapchat-influencers om je merk te promoten bij hun volgers.

8. Gebruikersgeneratie: Aantrekken van nieuwe volgers en fans naar je Snapchat-account.

 

Over het algemeen biedt Snapchat marketing mogelijkheden om merkzichtbaarheid te vergroten, betrokkenheid te creëren en zakelijke doelen te bereiken, vooral als je doelgroep bestaat uit jongere gebruikers.

De kosten voor adverteren op Snapchat variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type advertentie, de doelgroep, de duur van de campagne en de geografische locatie. Over het algemeen kan adverteren op Snapchat beginnen bij enkele honderden euro’s tot duizenden euro’s of meer, afhankelijk van je budget en doelstellingen. Snapchat biedt verschillende advertentie-indelingen, waaronder Snap Ads, Story Ads, Filters en meer, elk met hun eigen prijsstructuur. 

Bij Digitopa bieden wij diverse Snapchat pakketten aan, waardoor er voor ieder budget een passende oplossing is.

Snapchat heeft voornamelijk een jongere doelgroep. De app is populair bij tieners en jongvolwassenen, vooral tussen 13 en 34 jaar oud. Deze gebruikers zijn vaak actief op het platform en gebruiken het om foto’s en video’s te delen, verhalen te bekijken en met vrienden te communiceren. Het is belangrijk om te weten dat de demografische samenstelling van Snapchat-gebruikers kan variëren afhankelijk van de regio en tijd, maar over het algemeen richt het platform zich op een jonger publiek.

Snapchat marketing is aantrekkelijk om verschillende redenen:

1. Jonge doelgroep: Als je doelgroep voornamelijk uit jongeren bestaat, is Snapchat een krachtig platform omdat het populair is onder tieners en jongvolwassenen.

2. Betrokkenheid: Snapchat-gebruikers zijn vaak zeer betrokken bij de content, wat kansen biedt voor merken om interactie aan te gaan.

3. Creativiteit: Met functies zoals lenzen en filters kunnen merken creatieve en visueel aantrekkelijke content maken.

4. Verhalenvertelling: Snapchat Stories stellen merken in staat om verhalen te vertellen en betrokkenheid op te bouwen.

5. Influencer-marketing: Samenwerken met Snapchat-influencers kan helpen bij het bereiken van een bredere doelgroep.

6. Merkauthenticiteit: Het informele karakter van Snapchat kan merken helpen om een authentieke en menselijke uitstraling te hebben.

7. Nieuwe kansen: Snapchat introduceert voortdurend nieuwe functies en advertentie-indelingen, wat nieuwe mogelijkheden biedt voor adverteerders.

Snapchat onderscheidt zich voor marketing door zijn jonge doelgroep, hoge betrokkenheid, creatieve mogelijkheden, real-time interactie, privacy, influencer-marketing, nieuwe advertentie-indelingen en geofilters. Dit maakt het een krachtig platform voor merken die zich willen richten op jongere doelgroepen en interactieve, visueel aantrekkelijke content willen creëren.

Snapchat marketing vergt de benodigde kennis en tijd. Het uitbesteden aan experts kan tijdbesparend zijn en zorgen voor effectieve strategieën om de juiste doelgroep te bereiken, creatieve content te produceren en de ROI te maximaliseren. De tijd en energie die jullie besparen kunnen jullie als bedrijf in belangrijkere kerntaken steken.

Met Snapchat kunnen verschillende soorten advertenties worden opgezet, waaronder:

1. Snap Ads: Korte verticale videoadvertenties die tussen de verhalen van gebruikers verschijnen.

2. Story Ads: Advertenties die worden weergegeven in de Discover-sectie van Snapchat tussen de verhalen van uitgevers.

3. Filters: Geofilters en AR (augmented reality) filters die gebruikers aan hun foto’s en video’s kunnen toevoegen.

4. Lenses: 3D AR-effecten waarmee gebruikers kunnen spelen en interageren, vaak gebruikt voor merkpromotie.

5. Collection Ads: Een reeks productafbeeldingen die gebruikers kunnen bekijken en waarop ze kunnen klikken om meer te ontdekken.

6. Commercials: Lange videoadvertenties die worden weergegeven tussen de verhalen van Discover-partners.

7. Story App Install Ads: Advertenties die gebruikers aansporen om mobiele apps te installeren.

8. Promoted Stories: Advertenties die een merkverhaal vertellen en worden weergegeven tussen de verhalen van gebruikers.

9. Dynamic Ads: Productadvertenties die automatisch worden gegenereerd op basis van productinventaris.

10. Local Ads: Advertenties die zijn gericht op specifieke locaties om lokale betrokkenheid te stimuleren.

Ontvang binnen 24 uur een gratis kansen scan.