Betrokken social media manager voor je bedrijf

Een social media manager is iemand die de social media kanalen van een bedrijf beheert. Ze bepalen de strategie, plannen content en monitoren de reacties op de berichten. Ze helpen bedrijven om hun online aanwezigheid te vergroten en hun doelgroep te bereiken door het gebruik van social media. Ze werken ook nauw samen met andere afdelingen om te helpen bij het creëren van content die relevant is voor de doelgroep. Ben je benieuwd wat een social manager  voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan gerust contact op. Onze social manager specialisten helpen je graag.

op de juiste plaats, op de juiste tijd

Dankzij Social Media marketing is het mogelijk om van potentiële klanten (de Kevin’s) die jouw bedrijf nog niet kennen, trouwe klanten te maken. Wij kunnen achterhalen op welke platformen jouw potentiële klanten zitten, wanneer en wat ze zoeken. Wij zorgen dat jullie op het juiste moment en op de juiste plaats zichtbaar zijn.

Succes op social media vergt veel tijd, kennis en ervaring. Met de juiste strategie en content kunnen wij een grote doelgroep bereiken, meer leads genereren en jullie bedrijf laten groeien. Geef social media beheer uit handen en profiteer van de voordelen. 

Werkwijze bij het volledig uitbesteden van social media beheer

Stap 1: Doelstellingen en strategie bepalen

Voordat we beginnen met het beheren van jullie social media accounts, is het essentieel om jullie doelstellingen en een strategie te bepalen. Budget-afhankelijk kunnen we een informele strategie opzetten of een volledig strategierapport samenstellen.

Stap 2: doelgroepanalyse

Via (betaalde) software doen we een onderzoek om er achter te komen welke platformen jullie doelgroep gebruiken. Ook kijken wij of jullie huidige social media kanalen aansluiten bij jullie doelgroep. We verzamelen tevens de zoekwoorden die relevant zijn voor jullie doelgroep en die een goed zoekvolume hebben. Daarnaast kijken we naar huidige trends om deze eventueel te implementeren in jullie content strategie.

Stap 3: content strategie

Vervolgens vormen wij een content strategie. Hoe vaak worden de berichten geplaatst, wat voor een soort berichten, op welke platformen en met welke tone of voice? De strategie wordt afgestemd op jullie doelgroep en doelstellingen.

Stap 4: social media optimalisatie

We nemen jullie huidige social media kanalen onder de loep. Hoe is de lay-out op dit moment? Zijn alle gegevens juist, volledig en relevant? Onze social media marketeers optimaliseren de huidige kanalen.

Stap 5: content creatie en planning

Het is van cruciaal belang om een goede content planning te hebben. Door middel van statistieken en tabellen van social media platforms krijgen wij inzicht in de gebruikersactiviteiten van jullie doelgroep. Op basis van hun activiteiten en jullie doelstellingen maken wij een content planning. 

Vervolgens gaan onze creators aan de slag met het creëren van professionele, pakkende en creatieve content. Dit kunnen Instagram of Facebook berichten zijn, maar ook blogs, video’s of TikToks.

Stap 6: community management

Een ander zeer belangrijk aspect in social media beheer is management van de community. Onze marketeers reageren op opmerkingen, vragen en berichten van volgers in de juiste tone of voice om een hechte community op te bouwen.

Stap 7: rapportage en analyse

Continu worden resultaten in onder andere statistieken omgezet en geanalyseerd. Op basis van de resultaten doen wij aanpassingen om maximale resultaten uit jullie socials te halen. 

Inzicht en transparantie

Afgelopen jaren hebben we met Digitopa een web-app gebouwd die speciaal ontwikkeld is voor klanten van Digitopa. Deze web-app is ook als op beschikbaar. Wij geven om de relatie en doen er graag alles aan om jullie bedrijf verder te helpen.

In de web-app bieden we transparantie in een project en voegen we alle verzamelde documenten en media toe. Daarnaast hebben we dashboards met live inzichten in de statistieken van jouw website.

Waarom voor ons kiezen

Onze successen komen voornamelijk doordat we technische- en marketingkennis met zakelijk inzicht combineren. Uiteindelijk kan ieder marketingbureau een advertentie of website maken, maar er zijn er weinig zo betrokken en goed als de enthousiaste collega’s bij Digitopa.

Onze gecertificeerde Google Ads-specialisten hebben jarenlange ervaring in het beheren van succesvolle campagnes voor uiteenlopende klanten, en we zijn vastbesloten om ook jullie bedrijf te laten groeien.

Door met ons samen te werken, kunnen jullie profiteren van:

 • Een team van experts: Onze specialisten zijn op de hoogte van de nieuwste trends en best practices binnen Google Ads.
 • Meetbare resultaten: We richten ons op meetbare doelen en houden jullie op de hoogte van de prestaties van jullie campagnes.
 • Flexibiliteit: Of jullie nu een klein lokaal bedrijf zijn of een groot internationaal merk, we passen onze aanpak aan om aan jullie behoeften te voldoen.
 • Transparantie: Bij ons kunnen jullie altijd rekenen op open communicatie en duidelijke rapportages.
 • Data-gedreven aanpak: Wij geloven in het belang van data bij het nemen van marketingbeslissingen. Door gebruik te maken van geavanceerde tools en analytics, verzamelen en analyseren we nauwkeurig de prestatiegegevens van de campagnes. Dit stelt ons in staat om voortdurend te optimaliseren en jullie ROI te maximaliseren.
 • Transparantie en communicatie: Bij ons marketingbureau houden we van open communicatie met onze klanten. We zorgen voor transparante rapportage van de campagneresultaten en nemen de tijd om jullie te betrekken bij elke stap van het proces. Jullie krijgen een duidelijk inzicht in hoe jullie marketingbudget wordt besteed en welke resultaten we behalen.
 • Google Partner status: We zijn er trots op een erkende Google Partner te zijn, wat betekent dat we voldoen aan de strenge normen van Google voor kwaliteit en prestaties. Dit partnerschap geeft ons toegang tot waardevolle middelen en ondersteuning, wat zich vertaalt in betere resultaten voor onze klanten.
 • Creatieve content: Ons team van getalenteerde contentmakers weet hoe ze boeiende en relevante content moeten creëren die jullie verhaal vertelt en jullie doelgroep aanspreekt. Of het nu gaat om pakkende advertentieteksten, informatieve blogs of boeiende video’s, we hebben de vaardigheden om jullie boodschap op een unieke manier over te brengen.
 • Toewijding aan jullie succes: Ons succes als marketingbureau hangt af van het succes van onze klanten. Daarom zijn we volledig toegewijd om jullie te helpen jullie doelen te bereiken en jullie bedrijf te laten groeien. We zijn gepassioneerd door wat we doen en streven naar niets minder dan uitmuntendheid in alles wat we leveren. 

Prijzen social media management pakketten

Bij ons marketingbureau bieden we diverse Social Media management-pakketten aan die zijn ontworpen om aan de unieke behoeften en budgetten van onze klanten te voldoen. We hebben instapprijzen en we hebben pakketprijzen voor de gevestigde bedrijven met groeiambities. Het is ook mogelijk om een strippenkaart af te nemen. Hierbij zit je niet vast aan een maandabonnement en kan je gebruik maken van de kennis van onze ervaren marketeers.

Basispakket

Geschikt voor starters
85 Vanaf p/m
 • Zoekwoordenonderzoek
 • Campagneopzet
 • Advertentie-creatie
 • Budgetinstelling
 • Doelgroep
 • Conversie-tracking
 • Google Tag Manager
 • Koppeling GA4
 • Koppeling website
 • Eigen web-app omgeving
 • Minimum dagbudget: €10
 • Instelkosten: €425
 • Tijdelijk: €400 korting

Mediumpakket

Geschikt voor MKB
225 Vanaf p/m
 • Alles van basis
 • Meer campagnes
 • Meer advertenties
 • Maximale koptitels
 • Maximale omschrijvingen
 • 4-6 sitelinks
 • 10-15 highlights
 • Afbeeldingen
 • Advanced optimaliseren
 • Eigen groei-manager
 • Instelkosten: €850
 • Tijdelijk €400 korting

Premiumpakket

Geschikt voor groeibedrijven
425 Vanaf p/m
 • Alles van medium
 • Uitgebreide A/B testen
 • Strategierapport
 • Maximale groeifocus
 • Eenmalig: €1.700
 • Tijdelijk €400 korting

social media succesvol uitbesteden?

Ons Social Media Bureau staat klaar om jullie bedrijf te helpen groeien door middel van doelgerichte en winstgevende advertentiecampagnes. 

FAQ

Een social media manager is een professional die verantwoordelijk is voor het beheren van de aanwezigheid van een bedrijf of individu op sociale mediaplatforms. Hun belangrijkste doel is om de online aanwezigheid van het merk te vergroten, de betrokkenheid van de doelgroep te stimuleren en de algemene strategie voor social media te beheren.

Een social media manager biedt verschillende voordelen. Social media marketeers dragen hun ervaring en kennis over aan jullie bedrijf. Daarnaast neemt het beheer van social media veel tijd in beslag, deze kostbare tijd kunnen bedrijven aan belangrijkere kerntaken besteden. Enkele taken van een social media manager zijn:

 1. Strategieontwikkeling: Social media managers werken samen met het bedrijf of individu om een effectieve strategie te ontwikkelen. 

 2. Contentcreatie: Ze creëren of coördineren de creatie van relevante en boeiende content, waaronder tekst, afbeeldingen, video’s en andere media die geschikt zijn voor elk specifiek platform.

 3. Contentplanning en publicatie: Social media managers plannen en publiceren regelmatig content op verschillende sociale mediaplatforms. Ze kunnen tools gebruiken om berichten in te plannen op de meest geschikte tijden.

 4. Communitymanagement: Ze monitoren en reageren op opmerkingen, vragen en berichten op sociale media. Het opbouwen en onderhouden van een positieve interactie met de doelgroep is essentieel.

 5. Analyse en rapportage: Social media managers analyseren de prestaties van sociale media-campagnes met behulp van statistieken en rapportages. Ze identificeren trends, meten het succes van campagnes en doen aanbevelingen voor verbetering.

 6. Advertentiebeheer: In sommige gevallen zijn social media managers ook verantwoordelijk voor het beheren van betaalde advertentiecampagnes op sociale mediaplatforms.

 7. Blijven bij de trends: Ze blijven op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van sociale media. Dit stelt hen in staat om nieuwe kansen te identificeren en de strategie dienovereenkomstig aan te passen.

De kosten voor social media management kunnen sterk variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de omvang van de social media-campagne, het niveau van betrokkenheid, de frequentie van posts, het aantal beheerde sociale mediaplatforms, en de ervaring van de social media manager of het bureau.

Bij Digitopa bieden wij diverse pakketten aan, waardoor er voor ieder budget een gepaste uitkomst is.

Social media management is van groot belang voor bedrijven om verschillende redenen:

1. Merkbekendheid vergroten: Door regelmatig actief te zijn op sociale mediaplatforms, kan een bedrijf zijn merk onder de aandacht brengen en een groter publiek bereiken.

2. Doelgroepbetrokkenheid stimuleren: Door relevante en boeiende content te delen, kunnen bedrijven de betrokkenheid van hun doelgroep stimuleren, wat leidt tot een positieve interactie en merkloyaliteit.

3. Communiceer met de doelgroep: Social media stelt bedrijven in staat om direct te communiceren met hun doelgroep. Het biedt een platform om vragen te beantwoorden, feedback te ontvangen en een dialoog aan te gaan, waardoor een meer persoonlijke relatie met klanten wordt opgebouwd.

4. Strategische marketing: Social media is een krachtig hulpmiddel voor marketing. Door gerichte advertenties en campagnes kunnen bedrijven hun doelgroep bereiken op basis van demografische gegevens, interesses en gedrag.

5. Informatie delen en educeren: Bedrijven kunnen sociale media gebruiken om waardevolle informatie te delen. Dit draagt bij aan het opbouwen van autoriteit en geloofwaardigheid binnen de branche.

6. Reputatiemanagement: Social media management is een belangrijk onderdeel van reputatiemanagement. Bedrijven kunnen proactief reageren op zowel positieve als negatieve opmerkingen, waardoor ze de perceptie van hun merk kunnen beïnvloeden.

7. Genereren van leads en verkoop.

8. Houden van concurrentievoordeel: Veel bedrijven zijn actief op sociale media, en het hebben van een goed beheerde en boeiende aanwezigheid kan een concurrentievoordeel bieden. 

Instagram is een krachtig platform voor bedrijven vanwege zijn focus op visuele content. De foto’s en video’s van Instagram maakt het ideaal voor het tonen van producten, het delen van merkverhalen en het creëren van een aantrekkelijke merkidentiteit. Het bevordert betrokkenheid door middel van likes, reacties en delen, en biedt tevens mogelijkheden voor het gebruik van advertenties om een specifieke doelgroep te bereiken. 

Social media strategieën zijn plannen en richtlijnen die organisaties volgen om hun doelstellingen op sociale mediaplatforms te bereiken. Een paar voorbeelden van veel gebruikte strategieën zijn:

1.  Social media om merkbekendheid vergroten.

2.  Social media om een betere betrokkenheid creëren.

3. Leads genereren.

4. Productlancering.

5. Influencer-samenwerking

Welke strategie het beste is voor jouw bedrijf is afhankelijk van jullie doelstellingen.

In het kort kun je de volgende stappen volgen voor het maken van een social media planning:

1. Bepaal je doelen: Definieer duidelijke doelstellingen, zoals merkbekendheid vergroten, betrokkenheid stimuleren of leads genereren.

2. Ken je doelgroep: Identificeer je doelgroep om relevante content te creëren die aanspreekt.

3. Kies de juiste platforms: Selecteer sociale mediaplatforms op basis van je doelgroep en doelstellingen.

4. Ontwikkel een content strategie: Bepaal het type content (afbeeldingen, video’s, tekst) en de thema’s die je wilt behandelen.

5. Maak een content kalender:** Plan de frequentie van posts en maak een content kalender met specifieke onderwerpen en publicatiedata.

6. Gebruik planningstools: Maak gebruik van planningstools om berichten vooraf in te plannen.

7. Varieer je content: Zorg voor variatie in je posts, inclusief productupdates, behind-the-scenes content en gebruikersgegenereerde content.

8. Monitor en meet prestaties: Gebruik analytics-tools om de prestaties te meten en optimaliseer je strategie op basis van de resultaten.

Het optimale tijdstip voor social media posts varieert per platform en doelgroep, maar over het algemeen gelden de volgende richtlijnen:

1. Facebook: Doorgaans zijn de beste tijden op weekdagen tussen 10:00 en 15:00 uur. Vermijd weekends na 20:00 uur.

2. Instagram: Optimaal tussen 11:00 en 15:00 uur op weekdagen, met een piek op woensdag rond 11:00 uur.

3. Twitter: Het beste op weekdagen tussen 12:00 en 15:00 uur. Vermijd het plaatsen van tweets na 20:00 uur.

4. LinkedIn: Effectief op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 08:00 en 10:00 uur en tussen 12:00 en 14:00 uur.

5. Pinterest: Pin voornamelijk tussen 20:00 en 23:00 uur, vooral op zaterdag.

Test verschillende tijdstippen en analyseer de betrokkenheid om het meest geschikte moment voor jouw specifieke doelgroep te bepalen.

De meest gebruikte platformen zijn Instagram, Facebook, YouTube, Twitter, LinkedIn en TikTok.

Om te bepalen welke social media platformen geschikt zijn voor je bedrijf, volg je deze stappen:

1. Ken je doelgroep: Begrijp de demografische gegevens, interesses en gedrag van je doelgroep.

2. Bepaal je doelen: Stel specifieke doelen vast, zoals merkbekendheid vergroten, betrokkenheid stimuleren of leads genereren.

3. Onderzoek de platformen: Bekijk welke social media platformen populair zijn bij je doelgroep en passen bij je doelen.

4. Concurrentieanalyse: Kijk naar waar je concurrenten actief zijn en hoe ze presteren op verschillende platformen.

5. Test en meet: Begin met een paar geselecteerde platformen, test verschillende content en meet de prestaties om te bepalen welke het beste werken.

6. Pas aan: Pas je strategie aan op basis van de resultaten en blijf experimenteren om te optimaliseren.

Maak je momenteel al gebruik van social media en en heb je het gevoel dat er nog meer te winnen valt? Dan heb je het ongetwijfeld aan het juiste eind. Door gebruik te maken van social media managers, profiteer je van al onze kennis en ervaring. Deze kennis wordt tijdens het gesprek omgezet in praktische stappen om de resultaten van de huidige socials te verbeteren of om extra campagnes op te zetten.

Social media managers kunnen adviseren over het inzetten van social media, opzetten en beheren van accounts, het opzetten van een campagne, het beheren en optimaliseren van bestaande campagnes, het beheren van het budget en meer.

Ontvang binnen 24 uur een gratis kansen scan.