Betrokken en persoonlijke Social Media Marketing agency

Wil je meer zichtbaarheid op social media, maar kom je er maar onvoldoende aan toe om er actief mee aan de slag te gaan? Of doe je liever iets waar je echt goed in bent? Besteed het dan uit aan onze enthousiaste social media marketeers! Onze betrokken en persoonlijke social media marketing agency is op de hoogte van de nieuwste trends en weet wat wel en niet werkt. Wij combineren hierbij jullie gespecialiseerde kennis met creativiteit om ook voor jullie bedrijf maximale prestaties te realiseren.

Video afspelen

Van onbekende naar ambassadeur

Met Social Media Marketing worden kansen voor jouw bedrijf enorm vergoot. Social Media Marketing zorgt niet alleen voor een groter bereik, maar versterkt ook de band (community) met je doelgroep (de Kevin’s). Het kan zelfs directe afspraken en bestellingen opleveren! Online opvallen wordt echter steeds uitdagender en het leven wordt steeds drukker!

We bieden ondersteuning of ontzorgen jullie volledig om jullie online zichtbaarheid op social media te verbeteren. We hebben een kickstart aanpak voor startende en kleinere ondernemers. Voor de middelgrote en grote ondernemingen hebben we een uitgebreidere data-gedreven aanpak. Zo zorgen we ervoor dat we het maximale uit iedere euro kunnen halen.

Social media beheer en online advertenties

Bij ons kunnen jullie ervoor kiezen om de social media beheer en om online advertenties uit te besteden.

Bij het uitbesteden van social media beheer geef je de verantwoordelijkheid voor het beheren en onderhouden van social media accounts uit handen. Dit omvat taken zoals het maken van content, het plannen en plaatsen van berichten en het monitoren van prestaties. Door deze taken uit te besteden, kan jullie bedrijf zich focussen op andere kernactiviteiten zonder zorgen hoeven te maken om de online aanwezigheid op social media.

Naast het handmatig plaatsen van berichten, is het ook mogelijk om te adverteren op social media. Bij het uitbesteden van een social media campagne geven jullie de planning, uitvoering en optimalisatie van deze marketinginspanningen uit handen. Zo voeren wij een campagne analyse uit, beheren wij de advertentiebudgetten en zijn we constant bezig met het optimaliseren van campagneresultaten.

Waar je voorkeur ook naar uitgaat, wij zorgen voor goede content, ontzorging en resultaten!

Inzicht en transparantie

Afgelopen jaren hebben we met Digitopa een web-app gebouwd die speciaal ontwikkeld is voor klanten van Digitopa. Deze web-app is ook als op beschikbaar. Wij geven om de relatie en doen er graag alles aan om jullie bedrijf verder te helpen.

In de web-app bieden we transparantie in een project en voegen we alle verzamelde documenten en media toe. Daarnaast hebben we dashboards met live inzichten in de statistieken van jouw website.

Waarom voor ons kiezen

Onze successen komen voornamelijk doordat we technische- en marketingkennis met zakelijk inzicht combineren. Uiteindelijk kan ieder marketingbureau een advertentie of website maken, maar er zijn er weinig zo betrokken en goed als de enthousiaste collega’s bij Digitopa.

Onze social media marketeers hebben jarenlange ervaring in het beheren van social media en het opzetten van succesvolle campagnes voor uiteenlopende klanten, en we zijn vastbesloten om ook jullie bedrijf te laten groeien.

Door met ons samen te werken, kunnen jullie profiteren van:

  • Een team van experts: Onze specialisten zijn op de hoogte van de nieuwste trends en best practices binnen alle social media platforms.
  • Meetbare resultaten: We richten ons op meetbare doelen en houden jullie op de hoogte van de prestaties van jullie campagnes.
  • Flexibiliteit: Of jullie nu een klein lokaal bedrijf zijn of een groot internationaal merk, we passen onze aanpak aan om aan jullie behoeften te voldoen.
  • Transparantie: Bij ons kunnen jullie altijd rekenen op open communicatie en duidelijke rapportages.
  • Data-gedreven aanpak: Wij geloven in het belang van data bij het nemen van marketingbeslissingen. Door gebruik te maken van geavanceerde tools en analytics, verzamelen en analyseren we nauwkeurig de prestatiegegevens van de campagnes. Dit stelt ons in staat om voortdurend te optimaliseren en jullie bereik te maximaliseren.
  • Transparantie en communicatie: Bij ons marketingbureau houden we van open communicatie met onze klanten. We zorgen voor transparante rapportage van de campagneresultaten en nemen de tijd om jullie te betrekken bij elke stap van het proces. Jullie krijgen een duidelijk inzicht in hoe jullie marketingbudget wordt besteed en welke resultaten we behalen.
  • Creatieve content: Ons team van getalenteerde contentmakers weet hoe ze boeiende en relevante content moeten creëren die jullie verhaal vertelt en jullie doelgroep aanspreekt. Of het nu gaat om pakkende advertentieteksten, informatieve blogs of boeiende video’s voor reels of TikTok, we hebben de vaardigheden om jullie boodschap op een unieke manier over te brengen.
  • Toewijding aan jullie succes: Ons succes als marketingbureau hangt af van het succes van onze klanten. Daarom zijn we volledig toegewijd om jullie te helpen jullie doelen te bereiken en jullie bedrijf te laten groeien. We zijn gepassioneerd door wat we doen en streven naar niets minder dan uitmuntendheid in alles wat we leveren. 

Prijzen van social media marketing

Bij ons marketingbureau bieden we diverse social media marketing-pakketten aan die zijn ontworpen om aan de unieke behoeften en budgetten van bedrijven te voldoen. We hebben instapprijzen en we hebben pakketprijzen voor de gevestigde bedrijven met groeiambities. Het is ook mogelijk om een strippenkaart af te nemen. Hierbij zit je niet vast aan een maandabonnement en kan je gebruik maken van de kennis van onze ervaren marketeers.

social media succesvol uitbesteden?

Ons social media gespecialiseerde Bureau staat klaar om jullie bedrijf te helpen groeien door middel een op maat gemaakt plan. Of dit nou pakkende Instagram posts zijn, creatieve YouTube video’s of een gehele social media campagne; wij gaan aan de slag. 

FAQ

Social media marketing is een vorm van digitale marketing waarbij sociale media platforms worden gebruikt om producten, diensten, merken of content te promoten en te adverteren. Het omvat een breed scala aan activiteiten met als doel de betrokkenheid van de doelgroep te vergroten, merkbekendheid te vergroten, verkeer naar websites te leiden en uiteindelijk conversies en verkopen te genereren. Enkele kernaspecten van social media marketing zijn content creatie, platform selectie, strategie bepaling, adverteren, influencer marketing, analyse en optimalisatie. 

Met social media marketing kunnen we jullie bedrijf de mogelijkheid geven om direct in contact te komen met jullie doelgroep en om een grotere merkbekendheid op te bouwen. 

Er zijn verschillende social media strategieën die bedrijven en merken kunnen gebruiken, afhankelijk van hun doelen, doelgroep en resources. Een paar bekende strategieën zijn:

> Merkbekendheid en Branding: Deze strategie richt zich op het vergroten van de zichtbaarheid en herkenning van het merk. Dit kan worden bereikt door consistente branding, het delen van verhalen en het creëren van visueel aantrekkelijke content.

> Community Building: Hierbij draait het om het opbouwen en onderhouden van een loyale en betrokken gemeenschap rondom het merk. Dit kan worden bereikt door actief te communiceren met volgers, het organiseren van evenementen en het delen van content die aansluit bij de interesses van de doelgroep.

> Content Marketing: Deze strategie richt zich op het creëren en delen van waardevolle content om het publiek te informeren, te inspireren en te betrekken. Dit kan variëren van blogposts en video’s tot infographics en podcasts.

> Influencer Marketing: Bedrijven kunnen samenwerken met influencers die een grote en betrokken volgersgroep hebben om hun producten of diensten te promoten.

> Adverteren: Betaalde advertenties op sociale media platforms kunnen worden gebruikt om specifieke doelgroepen te bereiken en de zichtbaarheid van het merk te vergroten.

> E-commerce en Verkoop: Social media kan worden ingezet als verkoopkanaal, waar producten direct aan consumenten worden aangeboden en transacties plaatsvinden.

> Analyse en Optimalisatie: Het monitoren van de prestaties van sociale media activiteiten en het aanpassen van de strategie op basis van verkregen inzichten om de doelen te bereiken.

De juiste strategie hangt af van de specifieke doelen en behoeften van jullie bedrijf. We gaan graag met jullie aan tafel om te onderzoeken welke strategie het best bij jullie past.

De ideale frequentie voor het plaatsen van berichten op social media kan variëren afhankelijk van het platform, je doelgroep, de aard van je content en je beschikbare middelen. Er is helaas geen one-size-fits-all antwoord. Enkele richtlijnen zijn: 

> Facebook: Op Facebook kun je over het algemeen 3 tot 10 keer per week posten, maar de exacte frequentie kan afhangen van je branche en de betrokkenheid van je doelgroep.

> Instagram: Voor Instagram geldt meestal een frequentie van 3-7 keer per week. Instagram is visueel georiënteerd, dus zorg voor kwalitatieve foto’s en visuals.

> LinkedIn: Op LinkedIn is het meestal voldoende om 2-5 keer per week te posten, vooral als je gericht bent op zakelijke professionals.

> YouTube: Als je videocontent maakt, is het aanbevolen om op vaste tijden te uploaden, bijvoorbeeld wekelijks of tweewekelijks. Consistentie is belangrijk voor het opbouwen van een kijkerspubliek.

> TikTok: TikTok-video’s kunnen de hele dag door worden geplaatst, maar je kunt experimenteren met verschillende tijden om te zien wanneer je doelgroep het meest actief is.

Hoe vaak jullie bedrijf het best kan posten onderzoeken wij graag voor jullie. Dit is onderdeel van het vormen van een social media marketing strategie. Deze strategie wordt afgestemd op de behoeften en interesses van jullie doelgroep.

Social media marketing biedt jullie bedrijf de mogelijkheid om de merkbekendheid te vergroten, direct in contact te komen met jullie doelgroep, kosteneffectieve advertenties te plaatsen, waardevolle klantinzichten te verkrijgen, conversies te stimuleren en de concurrentie voor te blijven. Het stelt jullie ook in staat tot snelle respons op trends en klantvragen. Tegenwoordig is social media marketing niet meer weg te denken.

Populaire sociale mediaplatforms kunnen variëren afhankelijk van de regio en de doelgroep, maar over het algemeen behoren Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, YouTube, TikTok, Pinterest en Snapchat tot de meest gebruikte platformen wereldwijd.

De meest gebruikte platformen in Nederland zijn Whatsapp, YouTube, Instagram, Facebook, en LinkedIn. 

Om de juiste sociale mediaplatforms voor je bedrijf te selecteren, begin je met het begrijpen van je doelgroep en bedrijfsdoelen. Bij Digitopa voeren wij een onderzoek uit om te kijken welke platformen jullie doelgroep gebruikt, hoe vaak en voor welke content ze gevoelig zijn Het is vaak effectief om met een paar platforms te beginnen en later uit te breiden indien nodig. Het begrip van je doelgroep en bedrijfsdoelen vormt de basis voor het maken van de juiste keuzes in sociale media marketing.

Social media is een krachtige tool voor lokale marketing, omdat het je in staat stelt om specifiek gericht te zijn op je lokale doelgroep. Begin met het optimaliseren van alle social media profielen. Staat alle belangrijke informatie zoals adres, telefoonnummer en openingstijden er op en is dit correct? Kies vervolgens voor een lokale strategie. Creëer content die relevant is voor je lokale doelgroep en gebruik lokale zoekwoorden. Gebruik ook lokale hashtags onder posts en wees betrokken bij lokale evenementen.

Het uitbesteden van social media beheer biedt bedrijven meerdere voordelen. Zo stelt het jullie bedrijf in staat om te profiteren van onze professionele social media marketeers, waardoor effectieve strategieën en content creatie mogelijk zijn. Daarnaast bespaart het uitbesteden tijd en middelen. Onze social media marketeers beheren jullie dagelijkse taken zoals content planning, interactie met volgers en analyse. Dit resulteert in een consistente online aanwezigheid, grotere betrokkenheid van de doelgroep en uiteindelijk groei in merkbekendheid en klantenbestand!

Adverteren op social media vergroot je merkzichtbaarheid, bereikt specifieke doelgroepen, stimuleert betrokkenheid en kan leiden tot conversies en verkoop, waardoor het een krachtige tool is om je bedrijfsdoelen te bereiken!

De kosten voor adverteren op social media variëren sterk en zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het gekozen platform, je doelgroep, de advertentie-indeling, de concurrentie en je advertentiebudget. Je kunt sociale media-advertenties met verschillende budgetten uitvoeren, variërend van enkele tientallen tot duizenden euro’s per maand. 

Bij ons kunnen jullie voor vaste pakketprijzen en abonnementen kiezen, waardoor jullie je geen zorgen hoeven te maken over de verschillende advertentiekosten. Digitopa stemt deze af op jullie gekozen pakket én strategie.

Het opzetten van een effectieve social media campagne begint met het stellen van duidelijke doelen en het identificeren van je doelgroep. Kies de juiste platforms op basis van je doelstellingen en ontwikkel boeiende content die aansluit bij je doelgroep. Bepaal je budget en maak aantrekkelijke advertenties, gebruikmakend van targetingopties. Zodra je campagne live is, monitor je de prestaties, pas je aan waar nodig en betrek je actief met je publiek. Ten slotte evalueer je de resultaten en optimaliseer je voor toekomstige campagnes, altijd gericht op het bereiken van je doelen.


Door het uit handen geven van een social media campagne geven jullie deze taken uit handen. Onze social media marketeers staan klaar om deze van jullie over te nemen.

De kosten van een social media campagne kunnen sterk variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder:

1. Platformkeuze: De kosten variëren afhankelijk van het sociale mediaplatform dat je kiest. Sommige platforms zijn duurder dan andere voor advertenties.

2. Doelstellingen: De doelen van je campagne beïnvloeden de kosten. Bijvoorbeeld, het vergroten van merkbekendheid kan minder duur zijn dan het genereren van directe verkoop.

3. Doelgroep: Het targeten van een brede doelgroep kan duurder zijn dan het richten op een specifieke, niche doelgroep.

4. Advertentie-indeling: Verschillende advertentie-indelingen hebben verschillende kosten. Videoadvertenties kunnen bijvoorbeeld duurder zijn dan tekstadvertenties.

5. Concurrentie: Als er veel concurrentie is op het platform of in jouw branche, kunnen de kosten per klik (CPC) of kosten per duizend vertoningen (CPM) hoger zijn.

6. Budget: Je kunt zelf bepalen hoeveel je wilt uitgeven aan je campagne. Sommige bedrijven besteden honderden dollars per maand aan sociale media adverteren, terwijl anderen duizenden of meer besteden.

7. Creatie en beheer: Naast advertentie-uitgaven moet je mogelijk ook budget toewijzen voor het maken van advertentiecontent en het beheer van je campagne. Dit omvat het ontwerpen van visuals, het schrijven van advertentieteksten en mogelijk het inhuren van een social media marketeer.

De duur van een social media campagne kan variëren en is sterk afhankelijk van verschillende factoren, waaronder je doelstellingen, budget en strategie. Hier zijn enkele richtlijnen:

1. Korte campagnes: Sommige campagnes zijn kortstondig en duren slechts enkele dagen tot een paar weken. Dit kunnen bijvoorbeeld seizoensgebonden promoties, kortingsacties of evenementgerichte campagnes zijn.

2. Ongoing campagnes: Veel bedrijven voeren doorlopende social media campagnes uit om hun merkconsistentie te behouden en voortdurend met hun doelgroep te communiceren. Deze campagnes hebben geen duidelijke einddatum en worden voortdurend geoptimaliseerd.

3. Lange termijn campagnes: Sommige campagnes zijn gericht op langertermijndoelen, zoals het opbouwen van merkbekendheid of het ontwikkelen van een community. Deze campagnes kunnen maanden tot jaren duren.

Ontvang binnen 24 uur een gratis kansen scan.