De beste Twitter Marketing voor jouw bedrijf

Twitter marketing is een effectieve manier om jouw merk en producten te promoten. Het is een krachtig platform om je doelgroep te bereiken door middel van gerichte advertenties en content. Met Twitter kun je je doelgroep actief betrekken en jouw inhoud verspreiden. Door de juiste strategie te gebruiken, kun je je merk zichtbaar maken bij je doelgroep en je klantenbinding verbeteren. Ben je benieuwd wat Twitter voor jouw bedrijf kan betekenen? Of wil je jouw Twitter resultaten naar een hoger niveau brengen? Neem dan gerust contact op.

Van onbekende naar ambassadeur

Met Twitter marketing kun je meer leads genereren naar jouw website, meer merkbekendheid creëren, een hechte community opbouwen en potentiële klanten bereiken. Wij kunnen achterhalen welke trends gaande zijn onder jouw potentiële klanten en zorgen dat jullie op het juiste moment op Twitter zichtbaar zijn.

Werkwijze bij het volledig uitbesteden van twitter marketing

Stap 1: Doelstellingen en strategie bepalen

Voordat we beginnen met het opzetten van jullie Twitter-campagnes, is het essentieel om jullie doelstellingen en een strategie te bepalen. Dit kan betrekking hebben op merkbekendheid, betrokkenheid, verkeer naar de website of conversies. Budget-afhankelijk kunnen we een informele strategie opzetten of een volledig strategierapport samenstellen.

Stap 2: doelgroepanalyse

Via (betaalde) software doen we een onderzoek om achter jullie doelgroep (op Twitter) te komen. Zo kijken we naar demografische gegevens, gebruikersactiviteiten, relevante zoekwoorden, hashtags en trends. We verzamelen de zoekwoorden die relevant zijn voor jullie doelgroep en die een goed zoekvolume hebben. 

Stap 3: content strategie en creatie

Vervolgens bepalen we de content strategie. In welke vorm worden de advertenties geplaatst, hoe vaak en wanneer? Onze creators gaan aan de slag met het maken van professionele, creatieve en pakkende Tweets en advertenties.

Stap 4: Biedstrategie

We stellen een geschikte biedstrategie in die past bij jullie doelstellingen, doelgroep en budget. We kunnen bijvoorbeeld kiezen voor handmatige biedingen, geautomatiseerde biedstrategieën zoals doel-CPA (kosten per acquisitie) of doel-ROAS (rendement op advertentie-uitgaven).

Stap 5: Community management

Naast het plaatsen van content op Twitter, is het ook van belang om in direct contact te blijven met de doelgroep. Onze social media marketeers reageren op vragen, opmerkingen en berichten van jullie volgers. Zo bouwen wij aan een hechte community.

Stap 6: Campagnes optimaliseren

We houden de prestaties van jullie campagnes regelmatig in de gaten en gebruiken de verzamelde gegevens om verbeteringen aan te brengen. We houden de scores hoog, schakelen hashtags en zoekwoorden uit die niet goed presteren, verfijnen de advertentieteksten en passen de biedingen aan waar nodig. Daarnaast houden we rekening met de trends die we spotten.

Inzicht en transparantie

Afgelopen jaren hebben we met Digitopa een web-app gebouwd die speciaal ontwikkeld is voor klanten van Digitopa. Deze web-app is ook als op beschikbaar. Wij geven om de relatie en doen er graag alles aan om jullie bedrijf verder te helpen.

In de web-app bieden we transparantie in een project en voegen we alle verzamelde documenten en media toe. Daarnaast hebben we dashboards met live inzichten in de statistieken van jouw website.

Waarom voor ons kiezen

Onze successen komen voornamelijk doordat we technische- en marketingkennis met zakelijk inzicht combineren. Uiteindelijk kan ieder marketingbureau een advertentie of website maken, maar er zijn er weinig zo betrokken en goed als de enthousiaste collega’s bij Digitopa.

Onze gecertificeerde Google Ads-specialisten hebben jarenlange ervaring in het beheren van succesvolle campagnes voor uiteenlopende klanten, en we zijn vastbesloten om ook jullie bedrijf te laten groeien.

Door met ons samen te werken, kunnen jullie profiteren van:

 • Een team van experts: Onze specialisten zijn op de hoogte van de nieuwste trends en best practices binnen Google Ads.
 • Meetbare resultaten: We richten ons op meetbare doelen en houden jullie op de hoogte van de prestaties van jullie campagnes.
 • Flexibiliteit: Of jullie nu een klein lokaal bedrijf zijn of een groot internationaal merk, we passen onze aanpak aan om aan jullie behoeften te voldoen.
 • Transparantie: Bij ons kunnen jullie altijd rekenen op open communicatie en duidelijke rapportages.
 • Data-gedreven aanpak: Wij geloven in het belang van data bij het nemen van marketingbeslissingen. Door gebruik te maken van geavanceerde tools en analytics, verzamelen en analyseren we nauwkeurig de prestatiegegevens van de campagnes. Dit stelt ons in staat om voortdurend te optimaliseren en jullie ROI te maximaliseren.
 • Transparantie en communicatie: Bij ons marketingbureau houden we van open communicatie met onze klanten. We zorgen voor transparante rapportage van de campagneresultaten en nemen de tijd om jullie te betrekken bij elke stap van het proces. Jullie krijgen een duidelijk inzicht in hoe jullie marketingbudget wordt besteed en welke resultaten we behalen.
 • Google Partner status: We zijn er trots op een erkende Google Partner te zijn, wat betekent dat we voldoen aan de strenge normen van Google voor kwaliteit en prestaties. Dit partnerschap geeft ons toegang tot waardevolle middelen en ondersteuning, wat zich vertaalt in betere resultaten voor onze klanten.
 • Creatieve content: Ons team van getalenteerde contentmakers weet hoe ze boeiende en relevante content moeten creëren die jullie verhaal vertelt en jullie doelgroep aanspreekt. Of het nu gaat om pakkende advertentieteksten, informatieve blogs of boeiende video’s, we hebben de vaardigheden om jullie boodschap op een unieke manier over te brengen.
 • Toewijding aan jullie succes: Ons succes als marketingbureau hangt af van het succes van onze klanten. Daarom zijn we volledig toegewijd om jullie te helpen jullie doelen te bereiken en jullie bedrijf te laten groeien. We zijn gepassioneerd door wat we doen en streven naar niets minder dan uitmuntendheid in alles wat we leveren. 

Prijzen twitter marketing pakketten

Bij ons marketingbureau bieden we diverse Twitter-pakketten aan die zijn ontworpen om aan de unieke behoeften en budgetten van onze klanten te voldoen. We hebben instapprijzen en we hebben pakketprijzen voor de gevestigde bedrijven met groeiambities. Het is ook mogelijk om een strippenkaart af te nemen. Hierbij zit je niet vast aan een maandabonnement en kan je gebruik maken van de kennis van onze ervaren marketeers.

Basispakket

Geschikt voor starters
85 Vanaf p/m
 • Zoekwoordenonderzoek
 • Campagneopzet
 • Advertentie-creatie
 • Budgetinstelling
 • Doelgroep
 • Conversie-tracking
 • Google Tag Manager
 • Koppeling GA4
 • Koppeling website
 • Eigen web-app omgeving
 • Minimum dagbudget: €10
 • Instelkosten: €425
 • Tijdelijk: €400 korting

Mediumpakket

Geschikt voor MKB
225 Vanaf p/m
 • Alles van basis
 • Meer campagnes
 • Meer advertenties
 • Maximale koptitels
 • Maximale omschrijvingen
 • 4-6 sitelinks
 • 10-15 highlights
 • Afbeeldingen
 • Advanced optimaliseren
 • Eigen groei-manager
 • Instelkosten: €850
 • Tijdelijk €400 korting

Premiumpakket

Geschikt voor groeibedrijven
425 Vanaf p/m
 • Alles van medium
 • Uitgebreide A/B testen
 • Strategierapport
 • Maximale groeifocus
 • Eenmalig: €1.700
 • Tijdelijk €400 korting

Twitter marketing succesvol uitbesteden?

Ons Social Media Bureau staat klaar om jullie bedrijf te helpen groeien door middel van doelgerichte en winstgevende advertentiecampagnes. 

FAQ

Twitter-marketing is het gebruik van het sociale mediaplatform Twitter om merkbekendheid te vergroten, betrokkenheid te stimuleren en zakelijke doelen te bereiken. Het omvat het plaatsen van tweets, interactie met volgers, gebruik van hashtags, het promoten van content en het uitvoeren van advertentiecampagnes via Twitter om een doelgroep te bereiken en te betrekken.

Enkele voordelen van Twitter-marketing zijn:

1. Real-time interactie: Directe en real-time communicatie met je doelgroep.

2. Bereik en virale verspreiding: Tweets kunnen snel viraal gaan, wat het bereik vergroot.

3. Merkbetrokkenheid: Mogelijkheid om betrokkenheid bij je merk op te bouwen door middel van gesprekken.

4. Nieuwswaarde: Ideaal voor het delen van directe updates, nieuws en aankondigingen.

5. Hashtag-campagnes: Effectief gebruik van hashtags kan de zichtbaarheid vergroten.

6. Klantenservice: Mogelijkheid om direct te reageren op vragen en klachten.

7. Advertentiemogelijkheden: Betaalde advertenties voor gerichte doelgroepen via Twitter Ads.

Om te beginnen met Twitter-marketing, maak eerst een zakelijk Twitter-account aan met een herkenbare gebruikersnaam en een volledig ingevuld profiel. Bepaal duidelijke doelen en identificeer je doelgroep.

Begin met regelmatig waardevolle content te tweeten, waaronder afbeeldingen, video’s en links. Maak gebruik van relevante hashtags om de zichtbaarheid te vergroten. Interacteer actief door te reageren op reacties, retweets en vermeldingen, en volg accounts die relevant zijn voor je bedrijf.

Vervolgens kun je betaalde advertenties plaatsen via Twitter Ads voor gerichtere marketingcampagnes. Ervaren social media marketeers kunnen helpen bij de stappen in dit proces. 

Twitter biedt verschillende vormen van adverteren, waaronder:

1. Promoted Tweets: Betaalde tweets die in de tijdlijn van gebruikers verschijnen, waardoor ze meer zichtbaarheid krijgen

2. Promoted Accounts: Advertenties die worden weergegeven in de suggesties voor mensen om te volgen, waardoor het aantal volgers kan toenemen.

3. Promoted Trends: Trends die zijn gemarkeerd als ‘Promoted’ en bovenaan de trendlijst verschijnen, wat extra zichtbaarheid genereert.

4. Website Clicks of Conversies: Advertenties die zijn geoptimaliseerd om mensen naar je website te leiden en specifieke acties te stimuleren, zoals aankopen of aanmeldingen.

5. App-installaties of Heractivering: Advertenties die zijn gericht op het promoten van mobiele apps, het stimuleren van installaties of het opnieuw betrekken van gebruikers die de app al hebben.

6. Videoadvertenties: Advertenties met bewegende beelden die in de tijdlijn worden weergegeven om de betrokkenheid te vergroten.

7. In-Stream Videoadvertenties: Videoadvertenties die worden afgespeeld vóór, tijdens of na video-inhoud van premium uitgevers.

8. Carousel-advertenties: Een reeks afbeeldingen of video’s die gebruikers kunnen doorbladeren, wat handig is voor het vertellen van een verhaal of het tonen van meerdere producten.

9. Lead Generation Cards: Een advertentieformaat waarmee gebruikers hun contactgegevens rechtstreeks vanuit de tweet kunnen verstrekken.

10. Conversation Cards: Advertenties die interactie bevorderen door gebruikers uit te nodigen om te reageren met een specifieke hashtag.

 

De keuze voor een specifieke advertentievorm hangt af van je doelstellingen, doelgroep en het soort boodschap dat je wilt overbrengen.

De kosten van adverteren op Twitter variëren op basis van verschillende factoren, waaronder de doelstellingen van je campagne, je doelgroep, het gekozen advertentietype, de concurrentie en de geografische locatie. Twitter hanteert een biedingssysteem waarbij adverteerders bieden op hun advertentieplaatsingen.

Bij Digitopa bieden wij verschillende (en vaste) Twitter marketing-pakketten aan. Zo hoeven jullie je geen zorgen te maken over de wisselende advertentiekosten. 

Twitter heeft een diverse doelgroep, variërend van nieuwszoekers en opinieleiders tot professionals en jongvolwassenen, met een sterke nadruk op real-time informatie en betrokkenheid. Het platform trekt creatieve personen, merken, en betrokken gemeenschappen aan die op zoek zijn naar directe interactie en deelname aan gesprekken. Met de focus op trending topics biedt Twitter een omgeving voor het delen van meningen, het volgen van actualiteiten en het opbouwen van online gemeenschappen.

De kosten van een tweet variëren sterk en zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de populariteit van de Twitter-gebruiker die de tweet plaatst, de aard van de tweet (organisch of gesponsord), en de doelstellingen van een eventuele betaalde samenwerking.

1. Organische Tweets: Als het gaat om organische tweets, dus tweets die niet worden gepromoot of gesponsord, zijn er geen directe kosten verbonden aan het plaatsen van een tweet. Dit geldt voor de meeste tweets die door individuele gebruikers worden geplaatst.

2. Gesponsorde Tweets: Voor bedrijven die gebruikmaken van gesponsorde tweets via Twitter Ads, zijn er kosten verbonden aan de advertentiecampagne. De kosten zijn afhankelijk van het biedingssysteem en de doelstellingen van de campagne, zoals kosten per klik (CPC) of kosten per vertoning (CPM).

Een goede tweet trekt de aandacht, is boeiend en zorgt voor interactie. Hier zijn enkele tips om een effectieve tweet te maken:

1. Houd het beknopt: Beperk je tot de 280 tekens die Twitter toestaat. Houd het kort en krachtig.

2. Wees duidelijk en direct: Maak je punt snel en vermijd overbodige omwegen.

3. Gebruik hashtags slim: Voeg relevante hashtags toe om je tweet vindbaar te maken, maar overdrijf niet. Een of twee hashtags zijn vaak voldoende.

4. Voeg media toe: Beelden, GIFs of video’s trekken de aandacht en verhogen de betrokkenheid.

5. Stel vragen: Vragen stimuleren betrokkenheid en moedigen volgers aan om te reageren.

6. Wees authentiek: Laat je persoonlijkheid zien en wees authentiek in je communicatie.

7. Gebruik emoji’s: Emoji’s kunnen je tweet opvrolijken en emoties overbrengen.

8. Vermijd jargon: Maak je tweet toegankelijk voor een breed publiek door het gebruik van onnodig jargon te vermijden.

9. Timing is belangrijk: Plaats je tweet op momenten dat je doelgroep actief is voor maximale zichtbaarheid.

10. Richt je op actualiteit: Speel in op actuele gebeurtenissen of trending topics om relevantie te vergroten.

11. Bedenk een pakkende call-to-action (CTA): Moedig je volgers aan om te reageren, delen of klikken.

12. Dubbelcheck je spelling en grammatica: Een goed geschreven tweet komt professioneler over.

Het uitbesteden van Twitter-marketing kan een slimme zet zijn voor bedrijven die expertise, tijdsbesparing en professioneel beheer van hun sociale mediastrategie zoeken. Marketingbureaus gespecialiseerd in social media brengen diepgaande kennis en ervaring mee, resulterend in boeiende content, strategische planning en meetbare resultaten. Door deze taken uit te besteden, krijg je de mogelijkheid je te concentreren op de kernactiviteiten van je bedrijf, terwijl marketingprofessionals de complexiteit van Twitter-marketing aanpakken om je online aanwezigheid te versterken.

Om een succesvolle Twitter-campagne te starten, begin met het bepalen van heldere doelstellingen en het identificeren van je doelgroep. Maak vervolgens een Twitter Ads-account aan en kies een campagnedoelstelling op basis van je bedrijfsdoelen. Stel je doelgroep nauwkeurig in met behulp van demografische criteria en gedragskenmerken. Bepaal je budget en biedingen, selecteer het juiste advertentieformaat en ontwerp aantrekkelijke advertenties met boeiende tekst, afbeeldingen of video’s. Na het lanceren van je campagne, houd je de prestaties nauwlettend in de gaten met Twitter Analytics en optimaliseer je waar nodig om het maximale rendement te behalen.

Wil jij een Twitter campagne opzetten en wil je dit liever laten uitbesteden? Wij nemen het zoekwerk en geregel uit handen. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Twitter, laat je bedrijf opvallen

Twitter is een ideale manier om met een groot publiek te communiceren. Met Twitter Marketing kan je jouw merk opbouwen, nieuwe klanten aantrekken, je omzet verhogen en je klantenbetrokkenheid verbeteren. Door een gepersonaliseerde content te creëren, kan je je publiek aanspreken en je boodschap verspreiden. Twitter-advertenties, zoals promoties en acties, helpen je om meer lezers te bereiken en jouw merk te promoten. Twitter-analytics-tools geven je inzicht in je resultaten, zodat je je strategieën kunt aanpassen en je ROI kunt verhogen.

Wacht niet langer, haal potentiële klanten uit Twitter

Twitter marketing kan een krachtig gereedschap zijn om een boodschap te verspreiden, merkawareness te vergroten en een directe verbinding met uw publiek te creëren. Het biedt ook kansen om betrokkenheid te genereren, verkeer naar jouw website te sturen en een groter publiek te bereiken.

Kies je voor Digitopa als jouw Twitter specialist, dan kijken we verder dan het verbeteren van de online vindbaarheid en het realiseren van meer omzet. Met Digitopa heb je een eigen marketingbuddy die actief helpt en adviseert om jouw bedrijf naar meer omzet te helpen.

Ontvang binnen 24 uur een gratis kansen scan.