Zoekmachine Adverteren & Optimaliseren​

Samen duiken we in jouw bedrijf. We analyseren, inspireren en overtuigen je doelgroep via krachtige Google Ads campagnes en vindbaarheid van jouw website. Wil je gericht op zoekwoorden adverteren en snel resultaat realiseren om jouw doelen te behalen? Of wil je meer organisch met je website groeien? Dan verzorgen wij met Digitopa graag jouw Google Ads campagnes en/of SEO campagnes. 

Van onbekende naar ambassadeur

Dankzij zoekmachine marketing is het mogelijk om van potentiële klanten (de Kevin’s) die jouw bedrijf nog niet kennen, trouwe klanten te maken. Wij kunnen achterhalen waar jouw potentiële klanten op zoeken en zorgen dat jullie op het juiste moment zichtbaar zijn.

We bieden (onder andere) via het Google Ads systeem om Kevin op de advertentie te laten klikken en kennis te laten maken met jullie bedrijf. Dit contactmoment willen we omzetten naar een aanvraag of zelfs direct een opdracht. Vervolgens weten we zeker dat jullie Kevin tot een enthousiaste ambassadeur kunnen maken. En als jullie ook hulp in deze fase willen, dan helpen we jullie graag.

Werkwijze bij het volledig uitbesteden van zoekmachine adverteren

Stap 1: Doelstellingen en strategie bepalen

Voordat we beginnen met het opzetten van jullie Google Ads-campagnes, is het essentieel om jullie doelstellingen en een strategie te bepalen. Budget-afhankelijk kunnen we een informele strategie opzetten of een volledig strategierapport samenstellen.

Stap 2: Zoekwoordenonderzoek

Via (betaalde) software doen we een onderzoek om relevante zoekwoorden te vinden. We verzamelen de zoekwoorden die relevant zijn voor jullie doelgroep en die een goed zoekvolume hebben. Deze zoekwoorden stellen we exact of breed in. Om direct de kwaliteit van de campagnes te waarborgen, zullen we ook negatieve zoekwoorden toevoegen zodat de advertenties niet bij irrelevante zoekopdrachten worden getoond.

Stap 3: Pakkende advertenties

Voor elke ad group creëren we aantrekkelijke en relevante advertenties. We zorgen ervoor dat jullie belangrijkste boodschap duidelijk naar voren komt en dat we de Kevin’s aanmoedigen om te klikken.

Stap 4: Biedstrategie

We stellen een geschikte biedstrategie in die past bij jullie doelstellingen, doelgroep en budget. We kunnen bijvoorbeeld kiezen voor handmatige biedingen, geautomatiseerde biedstrategieën zoals doel-CPA (kosten per acquisitie) of doel-ROAS (rendement op advertentie-uitgaven) of gebruikmaken van slim bieden van Google.

Stap 5: Implementatie conversie tracking en koppelingen opzetten

Het is van cruciaal belang om conversie tracking in te stellen om de effectiviteit van de advertenties te meten. We maken koppelingen met Google Tag Manager, Google Analytics, website en Google Ads. De trackingcodes en koppelcodes plaatsen we op de juiste plekken zodat een succesvolle conversie goed wordt gemeten en we kunnen zien welke campagnes en zoekwoorden de beste resultaten opleveren.

Stap 6: Campagnes optimaliseren

We houden de prestaties van jullie campagnes regelmatig in de gaten en gebruiken de verzamelde gegevens om verbeteringen aan te brengen. We houden de scores hoog, schakelen zoekwoorden uit die niet goed presteren, verfijnen de advertentieteksten en passen de biedingen aan waar nodig. Daarnaast houden we rekening met de trends die we spotten.

Stap 7: Landingspagina's optimaliseren

We zorgen ervoor dat de bestemmingspagina’s waar jullie bezoekers naartoe worden gestuurd, relevant zijn voor de advertenties en een goede gebruikerservaring bieden. Door de inhoud en de lay-out van de landingspagina’s te optimaliseren, zijn we in staat om het aantal conversies voor hetzelfde budget te verhogen.

Kortom, we zijn continu bezig zodat jullie budget efficiënt wordt besteed en dat jullie een maximaal rendement op jullie investering behalen.

Inzicht en transparantie

Afgelopen jaren hebben we met Digitopa een web-app gebouwd die speciaal ontwikkeld is voor klanten van Digitopa. Deze web-app is ook als op beschikbaar. Wij geven om de relatie en doen er graag alles aan om jullie bedrijf verder te helpen.

In de web-app bieden we transparantie in een project en voegen we alle verzamelde documenten en media toe. Daarnaast hebben we dashboards met live inzichten in de statistieken van jouw website.

Gecertificeerd Google Partner

Als marketingbureau zijn we verheugd om te delen dat we een erkende Google Partner zijn. Deze prestigieuze status is een erkenning van onze expertise en ervaring in het beheren van succesvolle Google Ads-campagnes voor onze klanten. 

Wat houdt het in om een Google Partner te zijn?

Als Google Partner voldoen we aan de strikte criteria die Google stelt aan digitale marketingbureaus. Deze criteria omvatten een grondige kennis van Google Ads en het behalen van hoge prestaties en klanttevredenheid. Om deze status te bereiken en te behouden, moeten onze teamleden gecertificeerd zijn in Google Ads en deelnemen aan voortdurende educatie en training om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen binnen het platform.

Als Google Partner hebben we een directe samenwerking met Google en hebben we toegang tot waardevolle middelen en ondersteuning van het Google-team. Dit stelt ons in staat om de meest actuele en effectieve strategieën toe te passen om de advertentiecampagnes van onze klanten te optimaliseren.

Waarom voor ons kiezen

Onze successen komen voornamelijk doordat we technische- en marketingkennis met zakelijk inzicht combineren. Uiteindelijk kan ieder marketingbureau een advertentie of website maken, maar er zijn er weinig zo betrokken en goed als de enthousiaste collega’s bij Digitopa.

Onze gecertificeerde Google Ads-specialisten hebben jarenlange ervaring in het beheren van succesvolle campagnes voor uiteenlopende klanten, en we zijn vastbesloten om ook jullie bedrijf te laten groeien.

Door met ons samen te werken, kunnen jullie profiteren van:

 • Een team van experts: Onze specialisten zijn op de hoogte van de nieuwste trends en best practices binnen Google Ads.
 • Meetbare resultaten: We richten ons op meetbare doelen en houden jullie op de hoogte van de prestaties van jullie campagnes.
 • Flexibiliteit: Of jullie nu een klein lokaal bedrijf zijn of een groot internationaal merk, we passen onze aanpak aan om aan jullie behoeften te voldoen.
 • Transparantie: Bij ons kunnen jullie altijd rekenen op open communicatie en duidelijke rapportages.
 • Data-gedreven aanpak: Wij geloven in het belang van data bij het nemen van marketingbeslissingen. Door gebruik te maken van geavanceerde tools en analytics, verzamelen en analyseren we nauwkeurig de prestatiegegevens van de campagnes. Dit stelt ons in staat om voortdurend te optimaliseren en jullie ROI te maximaliseren.
 • Transparantie en communicatie: Bij ons marketingbureau houden we van open communicatie met onze klanten. We zorgen voor transparante rapportage van de campagneresultaten en nemen de tijd om jullie te betrekken bij elke stap van het proces. Jullie krijgen een duidelijk inzicht in hoe jullie marketingbudget wordt besteed en welke resultaten we behalen.
 • Google Partner status: We zijn er trots op een erkende Google Partner te zijn, wat betekent dat we voldoen aan de strenge normen van Google voor kwaliteit en prestaties. Dit partnerschap geeft ons toegang tot waardevolle middelen en ondersteuning, wat zich vertaalt in betere resultaten voor onze klanten.
 • Creatieve content: Ons team van getalenteerde contentmakers weet hoe ze boeiende en relevante content moeten creëren die jullie verhaal vertelt en jullie doelgroep aanspreekt. Of het nu gaat om pakkende advertentieteksten, informatieve blogs of boeiende video’s, we hebben de vaardigheden om jullie boodschap op een unieke manier over te brengen.
 • Toewijding aan jullie succes: Ons succes als marketingbureau hangt af van het succes van onze klanten. Daarom zijn we volledig toegewijd om jullie te helpen jullie doelen te bereiken en jullie bedrijf te laten groeien. We zijn gepassioneerd door wat we doen en streven naar niets minder dan uitmuntendheid in alles wat we leveren. 

Prijzen SEA-pakketten

Bij ons marketingbureau bieden we diverse SEA-pakketten aan die zijn ontworpen om aan de unieke behoeften en budgetten van onze klanten te voldoen. We hebben instapprijzen en we hebben pakketprijzen voor de gevestigde bedrijven met groeiambities. Het is ook mogelijk om een strippenkaart af te nemen. Hierbij zit je niet vast aan een maandabonnement en kan je gebruik maken van de kennis van onze ervaren marketeers.

Basispakket

Geschikt voor starters
85 Vanaf p/m
 • Zoekwoordenonderzoek
 • Campagneopzet
 • Advertentie-creatie
 • Budgetinstelling
 • Doelgroep
 • Conversie-tracking
 • Google Tag Manager
 • Koppeling GA4
 • Koppeling website
 • Eigen web-app omgeving
 • Minimum dagbudget: €10
 • Instelkosten: €425
 • Tijdelijk: €400 korting

Mediumpakket

Geschikt voor MKB
225 Vanaf p/m
 • Alles van basis
 • Meer campagnes
 • Meer advertenties
 • Maximale koptitels
 • Maximale omschrijvingen
 • 4-6 sitelinks
 • 10-15 highlights
 • Afbeeldingen
 • Advanced optimaliseren
 • Eigen groei-manager
 • Instelkosten: €850
 • Tijdelijk €400 korting

Premiumpakket

Geschikt voor groeibedrijven
425 Vanaf p/m
 • Alles van medium
 • Uitgebreide A/B testen
 • Strategierapport
 • Maximale groeifocus
 • Eenmalig: €1.700
 • Tijdelijk €400 korting

zoekmachine adverteren succesvol uitbesteden?

Ons Google Ads Bureau staat klaar om jullie bedrijf te helpen groeien door middel van doelgerichte en winstgevende advertentiecampagnes. 

FAQ

SEA staat voor “Search Engine Advertising,” wat zoekmachine-adverteren betekent. Het is een vorm van online adverteren waarbij advertenties worden weergegeven op zoekmachineresultatenpagina’s. Adverteerders betalen voor deze advertenties op basis van verschillende modellen, zoals kosten per klik (CPC) of kosten per duizend vertoningen (CPM). Google Ads is een bekend voorbeeld van een SEA-platform, waar adverteerders advertenties kunnen maken die worden weergegeven boven of naast de organische zoekresultaten.

Google Ads (voorheen bekend als Google AdWords) is een pay-per-click (PPC) advertentieplatform waarmee bedrijven hun producten en services kunnen adverteren op pagina’s met zoekresultaten van Google en andere Google-eigendommen, waaronder YouTube, Gmail en websites die deel uitmaken van het Google Display Netwerk. Google Ads is de meest gebruikte vorm van “Search Engine Advertisting”. Met Google Ads kan je gerichte campagnes maken met verschillende soorten advertenties, zoals zoekadvertenties, display-advertenties, videoadvertenties en app-advertenties.

Met Google Ads kunnen we advertenties maken en zoekwoorden kiezen die relevant zijn voor jullie bedrijf en potentiële klanten targeten wanneer ze naar jullie producten of diensten zoeken.

Adwords is de oude benaming voor Google Ads.

Zoekcampagnes in Google Ads zijn gericht op advertenties die verschijnen in de zoekresultaten van Google als gebruikers zoeken naar bepaalde zoektermen. Displaycampagnes in Google Ads zijn gericht op advertenties die verschijnen op verschillende websites, blogs en apps van derden. Displaycampagnes kunnen worden gebruikt om meer naamsbekendheid te genereren, tegen een lagere kosten per klik.

Een Google Partner is een bedrijf dat is gecertificeerd door Google om bepaalde producten en diensten aan te bieden. Google Partners bieden advies en ondersteuning bij het gebruik van de Google Ads-diensten, waaronder zoekwoorden, advertentiecreatie en -optimalisatie, tracking en rapportage, enz. Google Partners zijn ook erkend als experts op het gebied van online marketingstrategieën.

De Google Partner Badge is een visueel teken dat een bedrijf een Google Partner is. Google verleent deze aan bedrijven die bewezen hebben dat ze een bepaald niveau van Google-advertentie-expertise en beheersing van Google Ads-producten hebben bereikt. De badge is een kwaliteitskenmerk en een teken van vertrouwen dat bedrijven kunnen gebruiken om hun klanten te laten weten dat ze een gecertificeerde Google-partner zijn.

1. Direct verkeer: Google Ads stuurt direct verkeer naar uw website, waardoor uw bedrijf bezoekers kan converteren in klanten.

2. Verschillende targeting opties: met Google Ads kan je gericht adverteren op basis van locatie, demografie, interesses, zoekwoorden, etc.

3. Hoge ROI: Google Ads kan een hoge ROI opleveren, omdat je alleen betaalt voor effectieve advertenties.

4. Inzicht in prestaties: met Google Ads kan je meten wat er werkt en wat niet, waardoor je jouw advertentiebudget efficiënter kan besteden.

5. Flexibiliteit: Google Ads biedt veel flexibiliteit, waardoor je jouw campagnes kan aanpassen op basis van de prestaties.

1. Stel gerichte advertenties in: Als je lokale producten of diensten aanbiedt, moet je gerichte advertenties instellen om jouw doelgroep uit de regio te bereiken. Je kan de beschikbare opties voor demografische doelgroepen gebruiken, zoals leeftijd, geslacht, locatie en taal.

2. Gebruik lokale zoekwoorden: Gebruik de zoekwoorden die mensen in uw regio gebruiken om jouw lokale bedrijf te zoeken. Je kan ook specifieke trefwoorden toevoegen die verwijzen naar jouw lokale diensten of producten.

3. Maak gebruik van locatiegebaseerde targeting: Je kan jouw advertentiecampagne verbeteren door te targeten op specifieke steden, regio’s, landen of zelfs postcodes. Op deze manier kan je ervoor zorgen dat jouw advertenties alleen worden weergegeven aan mensen die in de buurt van jouw bedrijf wonen.

4. Promoot lokale evenementen: Als je lokale evenementen organiseert, kan je ze via Google Ads promoten. Voeg relevante zoekwoorden toe aan jouw advertenties om ervoor te zorgen dat mensen jouw evenementen gemakkelijker kunnen vinden.

5. Maak gebruik van lokale advertentie-uitbreidingen: Je kan meer informatie toevoegen aan jouw advertenties door middel van uitbreidingen voor lokale bedrijven, zoals locatie, adres en telefoonnummer. Dit geeft jouw potentiële klanten meer details over jouw bedrijf en maakt het makkelijker voor hen om contact op te nemen.

Dankzij Google Ads (voorheen Google AdWords) heb je als bedrijf de mogelijkheid om jouw doelgroep te bereiken en je online bekendheid te vergroten. Om hier het maximale uit te halen, is specialistische kennis nodig. Er zullen o.a. koppelingen moeten worden gemaakt en optimalisaties worden doorgevoerd. Digitopa is een officieel erkend Google Partner en doet dit al voor vele bedrijven.

Met Google Ads kunnen verschillende soorten advertenties worden opgezet, waaronder tekstadvertenties, beeldadvertenties, video-advertenties, winkeladvertenties, app-advertenties en dynamische zoekadvertenties.

Met Google Ads kunnen we een aantal verschillende doelen instellen, waaronder:
1. Conversies: het genereren van verkopen, aanmeldingen, downloaden van bestanden, enz.
2. Doelgerichte bezoekers: het aantrekken van bezoekers voor specifieke pagina’s op je website.
3. Merkbekendheid en bereik: het vergroten van je online zichtbaarheid en het verhogen van je merkbekendheid.
4. App-installeerbaarheid: het verhogen van het aantal app-installeerbaarheden.
5. Video’s bekijken: het verhogen van het aantal views van je YouTube-video’s.
6. Winkelbezoeken: het verhogen van het aantal bezoekers aan fysieke winkels.

Een analyse van Google Ads bestaat meestal uit het evalueren van de prestaties van verschillende advertentiecampagnes. In de analyse wordt gekeken naar de posities van de advertenties, de kosten per klik, de conversieratio’s, de zoekwoorden die het beste presteren, het effect van advertentie-uitbreidingen, het CTR (click-through rate) en andere prestatie-indicatoren. Aan de hand van deze gegevens kunnen onze Google Ads specialisten bepalen en adviseren welke advertenties het meest effectief zijn en welke aanpassingen nodig zijn om de prestaties te verbeteren.

Een goede Google Ads-strategie helpt jouw bedrijf om meer verkeer, leads en verkopen te genereren. Met de juiste doelstellingen, budget en zoekwoorden kunnen we een effectieve campagne ontwikkelen. Door jouw campagnes te monitoren kunnen we ook gelijk de prestaties ervan meten en vervolgens de campagnes verbeteren.

Om een effectieve Google Ads-strategie te ontwikkelen, moet je eerst jouw doelen en budget bepalen. Jouw doelstellingen voor Google Ads kunnen variëren, afhankelijk van jouw bedrijf. Jouw doelstellingen kunnen zijn om meer verkeer naar jouw website te genereren, meer klanten aan te trekken, meer leads te verzamelen of om meer verkopen te genereren. Jouw budget is ook een belangrijke factor bij het bepalen van jouw Google Ads-strategie. Je moet een budget bepalen dat comfortabel voelt om te besteden aan jouw campagnes.

Een ander belangrijk onderdeel van jouw Google Ads-strategie is het kiezen van de juiste zoekwoorden. Zoekwoorden zijn essentieel voor het succes van jouw campagnes, omdat ze gebruikers helpen bij het vinden van jouw website. Bij Digitopa maken we altijd eerst gebruik van een zoekwoordenonderzoek om de juiste zoekwoorden te vinden voor jouw campagnes.

Naast het kiezen van de juiste zoekwoorden, is het ook van belang om de juiste soorten advertenties te selecteren. Google Ads biedt veel verschillende advertentieformaten, zoals tekstadvertenties, afbeeldingsadvertenties, videoadvertenties en meer.

Door al direct verschillende campagnegroepen in de strategie mee te nemen, zal het makkelijk zijn om de campagnes te organiseren en doelgerichte advertenties te maken voor verschillende doelgroepen.

Heb je momenteel Google Ads campagnes lopen en heb je het gevoel dat er nog meer te winnen valt? Dan heb je het ongetwijfeld aan het juiste eind. Door gebruik te maken van Google Ads specialisten, profiteer je van al onze kennis en ervaring. Deze kennis wordt tijdens het gesprek omgezet in praktische stappen om de resultaten van de huidige campagnes te verbeteren of om extra campagnes op te zetten.

Google Ads specialisten kunnen adviseren over het opzetten van een campagne, het beheren en optimaliseren van bestaande campagnes, het beheren van het budget en zelfs bij het opzetten van een landingspagina.

1. Geen rekening houden met het doelpubliek: Advertenties moeten gericht zijn op het doelpubliek, zodat de juiste mensen worden bereikt.

2. Onjuiste doelstellingen instellen: Als je niet weet wat je wilt bereiken met je campagne, zul je niet weten of je campagne succesvol is.

3. Niet optimaliseren van advertenties: Advertenties moeten regelmatig worden geoptimaliseerd om te zorgen dat ze relevant en effectief blijven.

4. Te weinig budget toekennen aan advertenties: Te weinig budget betekent dat je advertenties niet voldoende worden weergegeven en dat je dus minder kans hebt om je doelen te behalen.

5. Geen kwaliteitsscore controleren: Door regelmatig je kwaliteitsscore te controleren, kun je zien hoe je campagnes presteren en wat je kunt doen om ze te verbeteren.

1. Maak gerichte advertenties voor specifieke doelgroepen. Gebruik relevante zoekwoorden en trefwoorden om de advertentie aantrekkelijk te maken voor de juiste doelgroep.

2. Maak gebruik van verschillende advertentietypes zoals zoekadvertenties, displayadvertenties en remarketingadvertenties.

3. Gebruik gedetailleerde doelstellingen en campagnestatistieken om de effectiviteit van jouw campagnes te meten.

4. Optimaliseer de advertenties door de tekst en afbeeldingen regelmatig te updaten.

5. Test verschillende advertentiemogelijkheden om het meeste uit jouw advertentiebudget te halen.

6. Maak gebruik van geavanceerde targeting-opties om jouw advertenties te richten op relevante zoekopdrachten en gebruikers.

7. Optimaliseer de landingspagina dusdanig dat de conversieratio zal toenemen. 

8. Met Google Ads kan je snel data van échte gebruikers verzamelen om deze inzichten te gebruiken om de website te verbeteren.

Ontvang binnen 24 uur een gratis kansen scan.